Dobro došli na Institut za moderno obrazovanje

Institut za moderno obrazovanje (IMO) ima za cilj unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa kroz edukaciju sadašnjih i budućih zaposlenih u obrazovanju i promociju najsavremenijih obrazovnih tehnologija.

Naša misija je da pomognemo pojedincima da postanu uspešniji, kao i školama i obrazovnim ustanovama u implementaciji tehnologije i tehnika za unapređenje obrazovnog procesa. IMO je i savetodavni centar za sve lidere u obrazovanju, kao i mesto profesionalne nastave prakse za buduce profesore. Saznajte više…

Tehnologija u službi znanja

Institut za moderno obrazovanje je jedini prostor u regionu u kome su na jednom mestu predstavljene najnovije tehnologije koje se mogu efikasno koristiti i u obrazovnom procesu. Tehnički izumi poslednje generacije predstavljeni su u specijalno dizajniranom okruženju pametne učionice – inteligent classroom, a svi koji posete ovaj jedinstveni show room moći će da isprobaju svaki uređaj i saznaju na koji se način on može koristiti u nastavi. Saznajte više…

Menjamo proces edukacije nabolje

Institut svojim radom želi da unapredi edukativni proces i omogući usvajanje najviših obrazovnih standarda. Da bi to postigao, Institut pokreće raznovrsne projekte, organizuje događaje različitog tipa i konstantno razvija saradnju sa institucijama i organizacijama.

Nastavnici, profesori, psiholozi, direktori škola, stručni saradnici i drugi zaposleni u prosveti mogu da unaprede svoj rad u nekim od naših centara:

Blog

U narednom periodu IMO će organizovati sledeće aktivnosti:

Institut za moderno obrazovanje dobio je veliku privilegiju da u sklopu Svetskog samita obrazovanja organizuje Balkanski samit obrazovanja.

Na obuci će biti obrađeni različiti digitalni alati koje je moguće koristiti u STEM nastavi, ali i na standardnim časovima. Polaznici će se upoznati sa besplatnim programima za pravljenje interaktivnih prezentacija, postera, digitalnih slikovnica, 3D crteža itd.

Tema obrađuje oblast nastavno-obrazovnog procesa koja se bavi darovitom (talentovanom) decom i otvara polje sa mnobrojnim načinima, pristupima i primenom mnogih metoda. S druge strane, postoji i ograničenje kojeg svaki nastavnik treba da bude svestan, a to su individualne sposobnosti, sklonosti i veštine učenika koji je uključen u rad po posebnom, individualnom i obogaćenom planu.

Tema medijske pismenosti je široka i daje mnogo materijala za rad, a mi ćemo je u okviru ovog predavanja pokrenuti i otkriti niz najznačajnijih i najaktuelnijih stvari. Predavač će pričati o svemu onome što zahteva promenu, prilagođavanje i usavršavanje kada je reč o medijskoj pismenosti u specifičnim uslovima u kojima smo se svi zajedno našli i koji nas teraju da razmišljamo na nov, savremen i praktičan način.

Postanite član Instituta za moderno obrazovanje

Obezbedite sebi besplatne prenose predavanja, IT obuke i akreditovane seminare tokom čitave godine!

Najnovije vesti

Partnerstvo i podrška