Tehnologija u nastavi (Intelligent Classroom)

Institut za moderno obrazovanje je jedini prostor u regionu u kome su na jednom mestu predstavljene sve najnovije tehnologije koje se mogu efikasno koristiti i u obrazovnom procesu. Tehnički uređaji poslednje generacije predstavljeni su u specijalno dizajniranom okruženju pametne učionice – Intelligent Classroom, a svi koji posete ovaj jedinstveni show room moći će da isprobaju svaki uređaj i saznaju na koji način se on može koristiti u nastavi.

Otkrijte novu dimenziju obrazovanja. Pogledajte koje sve savremene uređaje možete da isprobate u Institutu.

 

Quick-Selection

Čovekoliki robot za učenje kroz igru

UBTech Alpha 1S robot dizajniran je kao lični asistent za igru i učenje, a njegove mogućnosti odgovaraju oblastima koje vas zanimaju.

Zahvaljujući posebno razvijenom 3D softveru, ovog interaktivnog robota možete programirati tako da obiluje lekcijama iz različitih oblasti – od književnosti, preko plesa i muzike, do joge, fudbala i drugih sportova. Upoznajte se sa njim u prostorijama Instituta i otkrijte mogućnosti koje pruža.

 

graphic-sprk-plus-productPametna lopta sa neograničenim mogućnostima za učenje

SPRK+ Robot Ball je interaktivni robot loptastog oblika, koji je lansirala kompanija Sphero, i predstavlja pravo osveženje u svetu edukacije.

Jednostavan za upotrebu, ali sa brojnim mogućnostima za učenje kroz igru, SPRK+ Robot Ball podstiče radoznalost i kreativnost, a može vas naučiti programiranju, matematici, umetničkim veštinama i brojnim drugim praktičnim znanjima.

 

 

3d-printer3D uređaj koji menja svet

Pojava 3D štampača pokrenula je pravu industrijsku revoluciju. U kompanijama koje se bave proizvodnjom, upotreba 3D štampača postaje sve učestalija, što ovaj uređaj svrstava u one koji menjaju svet u kojem živimo.

3D štampanje podrazumeva kreiranje predmeta sloj po sloj uz upotrebu specijalne vrste plastike. Posetite Institut, saznajte sve o principima funkcionisanja 3D štampača i isprobajte na licu mesta ovaj revolucionarni proizvod.

 

 

HATCHBOX-175mm-3D-Printing-Pen-with-LCD-Screen-for-ABS-and-PLA-Filaments-0Kreirajte opipljive crteže uz 3D printing olovku

Naizled obična olovka zapravo „crta” 3D objekte i čini da bilo koji crtež postane opipljiv predmet. Zabavna, ali i vrlo korisna alatka, učiniće da učenje bude zanimljivije nego ikad.

Isprobajte specijalnu 3D printing olovku u prostorijama Instituta i informišite se o njenoj primeni u nastavnom procesu, kao i o načinima na koje doprinosi boljem i efikasnijem učenju.

 

 

 

3D-skener3D skener – digitalni prikaz fizičkih objekata

U seriji 3D uređaja, u Institutu se nalazi i 3D skener. Jedna od najnovijih sprava efikasno prepoznaje fizičke predmete, a zatim ih pretvara u digitalne zapise, koji se kasnije mogu iskoristiti za izradu trodimenzionalnih modela i druge namene.

3D skener uspešno analizira prostor u svom okruženju, a na koji način se prikupljeni podaci mogu iskoristiti u filmskoj industriji, igricama, ali i školskom sistemu i učenju, saznajte tokom posete Institutu za moderno obrazovanje.

 

 

 

amazon_echoLični asistent Amazon Echo

Amazon Echo je jedan od uređaja poslednje generacije koji, zahvaljujući svojim mogućnostima, ima potencijal da vam postane pravi lični asistent. Ovaj mali valjak krije bogato znanje iz različitih oblasti prirodnih i društvenih nauka, pa ga možete pitati šta god vas zanima.

Dođite u Institut i postavite pitanje koje vas je oduvek zanimalo – Amazon Echo će vas oduševiti odgovorom.

 

 

 

Samsung_Gear_VRZavirite u virtuelnu realnost sa Samsung Gear VR-om

Samsung Gear VR je jedan od najpopularnijih izuma savremene tehnologije, poznat po tome što nudi vrhunski doživljaj virtuelne realnosti.

Uređaj koji podseća na naočare pretvoriće vašu maštu u stvarnost i omogućiti vam da se u trenutku „teleportujete” na mesta o kojima ste oduvek sanjali, bilo da ona postoje u realnom svetu ili ih možda pamtite iz svoje omiljene igrice. Isprobajte Samsung Gear VR u Institutu i zavirite u virtuelni svet.

 

 

rasp-pi-3-boardMali Raspberry Pi – velika riznica znanja

Raspberry Pi 3 Model B jedan je od najnovijih modela računara poslednje generacije i nije veći od kreditne kartice.

Najnovije čudo tehnike igra veliku ulogu kod učenja računarskih nauka u savremenim školama širom sveta, a kako tačno funkcioniše ovaj uređaj možete saznati u Institutu.

 

tablet_racunari

Tablet i laptop uređaji unapređuju edukaciju

Iskustvo usvajanja novih znanja još je zanimljivije kada se u ovom procesu služite iPad i drugim tablet uređajima, putem kojih imate pristup brojnim servisima.

U Institutu su vam, prilikom svake posete, pored svih ostalih, dostupni i tablet i laptop uređaji.

 

 

 

 

interaktivni-stoInteraktivni sto za lakše i zabavnije učenje

Sto koji reaguje na dodir odlično se pokazao u unapređenju edukativnog procesa, a u kombinaciji sa projektorom i računarom pruža neograničene mogućnosti za efikasno i kreativno učenje.

Isprobajte kako funkcioniše uz pomoć interaktivne olovke ili dodirom prsta.

 

 

 

 

blackegg_3Egg chair – udobnost prilikom učenja

Sve uređaje dostupne u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje možete isprobati i sedeći u specijalno dizajniranoj Egg fotelji.

Egg chair svojim dizajnom i performansama pruža osećaj udobnosti i stvara idealne uslove da isprobate, na primer, Samsung Gear VR.