Učešće Instituta za moderno obrazovanje na Erasmus+ projektima

Kliknite na svaku kategoriju da saznate više o projektima čiji smo deo.

U susret školi budućnosti: Projekat „Co.De.” – Upoznajmo se sa kodizajnom učenja

Predstavljamo vam novi projekat „Co.De.” (CO-DESIGN LEARNING FOR THE SCHOOL OF THE FUTURE – CO.De.), koji ima ambiciozan cilj da podrži Evropu u suočavanju sa prevremenim napuštanjem školovanja kod učenika. Ovaj projekat je deo programa „Erasmus+ KA2: Partnerstvo za saradnju u obrazovanju” i nastoji da unapredi obrazovne metode…

Saznajte više OVDE.

Nauka na pozornici

Projekat „Nauka na pozornici” je jedna od aktivnosti kroz koje Institut za moderno obrazovanje nastoji da promoviše STEAM u Srbiji. Iniciran je željom da nastavnicima koji su članovi IMO i koji su najviše doprineli pripremi i organizaciji prvog nacionalnog festivala „Nauka na pozornici”, održanog septembra 2021, omogućimo da se upoznaju sa primerima dobre prakse iz STEAM-a širom Evrope. 

Saznajte više OVDE.

ONLINE DigCompConsumers

Digitalna kompetencija potrošača je ovde definisana kao kompetencija koja je potrošačima potrebna kako bi bili aktivni, bezbedni i oprezni na digitalnom tržištu. Ova definicija se nadovezuje na prethodni rad na kompetenciji potrošača i prilagođava ga digitalnom okruženju (Evropska komisija, Zajednički istraživački centar).

Saznajte više OVDE.

IMO i LINKgroup škole započele realizaciju međunarodnih obrazovnih projekata

Od početka osnivanja i okupljanja tima projektnih stručnjaka u okviru Centra za projekte Instituta za moderno obrazovanje, krajem 2019. godine, postignuti su značajni rezultati s ciljem podsticanja učešća škola i drugih ustanova u okviru LINKgroupa u međunarodnim projektima i onim koji su finansirani iz EU fondova.

Saznajte više OVDE.

„Boosting Circular Economy Competences for STEM Teachers (Circular STEM)”

U saradnji sa partnerima iz Portugala, Italije, Španije, Latvije i Nemačke, Institut za moderno obrazovanje je dobio priliku da realizuje dvogodišnji Erasmus+ projekat „Boosting Circular Economy Competences for STEM Teachers (Circular STEM)” (Jačanje kompetencija STEM nastavnika na polju cirkularne ekonomije (Circular STEM)). 

Saznajte više OVDE.

ERASMUS+: Art of the De-biasting

dBias je trogodišnji projekat kofinansiran od strane Erasmus+ programa Evropske unije, u kojem učestvuju partneri iz Škotske, Bugarske, Portugalije, Holandije, Turske, Belgije i Srbije, okupljeni oko problema kognitivnih pristrasnosti.

Saznajte više OVDE.

ERASMUS+: Citizen 2.1

Institut za moderno obrazovanje je u okviru međunarodnog projekta „Citizen 2.1” prepoznat kao partner koji ravnopravno nudi najsavremenija iskustva u edukaciji nastavnika koja se tiču razvoja nastavničkih digitalnih veština.

Saznajte više OVDE.

ERASMUS+: Behave Your Prints

Cilj projekta „Behave Your Prints” jeste da se mladi osposobe da odgovorno i korisno upotrebljavaju tehnologiju. Danas živimo u svetu kojim upravlja tehnologija. S obzirom na to da su digitalne tehnologije evoluirale u relativno kratkom vremenskom periodu, suočavamo se sa činjenicom da mnogi mladi ljudi nemaju adekvatno znanje i stoga koriste nove tehnologije nemarno i na neodgovoran način.

Saznajte više OVDE.

Internacionalni projekat za osnaživanje demokratskog odlučivanja

„Suđenje Sokratu” je jedinstveni, edukativni projekat koji omogućava nastavnicima građanskog vaspitanja iz srednjih škola i gimnazija da steknu nove veštine i dođu u kontakt sa najsavremenijim praksama u nastavi iz ove oblasti, kao i da svojim edukatorskim angažovanjem osnaže učenike da menjaju svet nabolje svojim načinom odlučivanja.

Saznajte više OVDE.

Erasmus+: Brainfinity

Današnji obrazovni sistem je baziran na memorisanju činjenica, a ne na pronalaženju rešenja za probleme i testiranju uspešnosti tih rešenja. Sa druge strane, zbog razvoja tehnologije, tržište rada je veoma nepredvidivo, pa je potrebno da današnje i buduće generacije razviju veštine koje će im omogućiti da budu prilagodljive.

Saznajte više OVDE.