Biti nastavnik je jedan od najodgovornijih i najlepših poslova

Ako ste student nastavničkih fakulteta ili ste na završnoj godini studija informatike, matematike, fizike, hemije, germanistike, romanistike, mašinstva, srpskog jezika itd. i želite da gradite svoju karijeru u učionici, pomažući učenicima u sticanju novih znanja, ali i pripremajući ih za život, ako se dvoumite da li je to poziv za vas i da li ćete uspešno odgovoriti na sve zadatke koji su pred vama, ako se pitate na koji način se suočiti sa izazovima, prići učenicima, biti autoritet, ali i prijatelj sa njima, ako vam treba podrška kroz ceo vaš rad od samog početka – na pravom ste mestu.

 

Želeći da ohrabri nove generacije nastavnika i podrži ih u jednom od najvažnijih poziva kojim su odlučili da se bave, Institut za moderno obrazovanje postaje mesto za sve buduće prosvetne radnike. 

 

Stalo nam je da vas podržimo od samog početka vaše nastavničke karijere u svim koracima i procesima kroz koje budete prolazili. Želimo da vam olakšamo građenje nastavničkog identiteta i da zajedno sa vama unapredimo obrazovanje i pomognemo vam da budete najbolji u oblasti kojom se bavite. 

Šta dobijate?

  • Od nastavnika za buduće kolege: Na predavanjima koja ćemo organizovati za vas svoja znanja će vam preneti kolege sa velikim iskustvom u prosveti. Iz prve ruke čućete o dešavanjima u učionici i bićete spremni za sve izazove koji vas očekuju.
  • Intervjui: Razgovaraćemo sa vašim budućim kolegama i pitati ih sve što vas zanima kako bismo rešili sve vaše nedoumice pre prvog ulaska u učionicu.
  • Mentorstvo: Institut za moderno obrazovanje podržava obrazovne ustanove koje budućim nastavnicima žele da pruže podršku i savete u vezi sa svim pitanjima koja se tiču njihovog poziva.
  • Podrška: Naše kolege psiholozi su otvoreni za pitanja i nedoumice, koji su sastavni deo svakog početka. Svojim savetima će vas ohrabriti i biti tu za vas u svakom trenutku.
  • Timski rad: Na radionicama ćete upoznati svoje buduće kolege, razmenićete mišljenja i steći prva iskustva timskog rada. Podelićete brige i zajednički doći do najboljih rešenja.
  • Prisustvujte času: Omogućićemo vam da prisustvujete pravom času, ostvarite kontakt sa učenicima i od njih čujete kakve nastavnike očekuju.

ZA NAJBOLJE

Pažljivo ćemo pratiti vaša interesovanja, aktivnosti i želju da se usavršavate, te će kolege koje pokažu najviše posvećenosti dobiti mogućnost zaposlenja u nekoj od obrazovnih ustanova sa kojima sarađujemo. 

MISIJA INSTITUTA ZA MODERNO OBRAZOVANJE

Naš cilj je da pomognemo pojedincima, školama i ustanovama u njihovom usavršavanju, kako bi unapredili svoj rad, ali i sam obrazovni proces. Dosad smo bili posvećeni vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, direktorima – svim prosvetim radnicima koji su želeli da u oblastima kojima se bave budu lideri.

 

Institut za moderno obrazovanje se bavi organizacijom programa stručnog usavršavanja i drugih događaja, pokreće raznovrsne projekte i sarađuje sa pojedincima i organizacijama. Svojim radom trudimo se da podržimo i ojačamo svakog pojedinca koji ima želju da utiče na proces edukacije.

PROCES UČLANJENJA

Prijavite se na našu njuzleter listu i dobijaćete sva obaveštenja o programima koje budemo organizovali. 

Prijavite se »

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati s nama putem imejl-adrese: office@institut.edu.rs ili na broj 011/40-11-260.