Centar za obrazovnu tehnologiju i e-učenje

Centar za obrazovnu tehnologiju i e-učenje Instituta za moderno obrazovanje osnovan je sa idejom da donosi najnovije trendove na polju obrazovnih tehnologija i e-učenja. U ovom centru nastavnici mogu da se obuče za upotrebu savremenih tehnologija, da upoznaju sve mogućnosti koje one pružaju i da se nauče primeni u nastavi. Centar za obrazovnu tehnologiju i e-učenje konstantno prati dešavanja na polju razvoja tehnologija kako bi u svakom trenutku svojim korisnicima mogao da ponudi veliki izbor mogućnosti za usavršavanje.

Još jedna od specifičnosti Centra je izučavanje i razvoj e-učenja u našoj zemlji i njegova implementacija u nastavi, kao i praćenje potreba korisnika kako bi se postigli najbolji rezultati u nastavi. Kroz obuke, predavanja i druge programe usavršavanja u Centru nastavnici su osposobljeni i upoznati sa svim beneficijama e-učenja i u svakom trenutku imaju mogućnost da budu informisani i obučeni za rad u najsavremenijim uslovima i po najnovijim trendovima u obrazovanju.

Centar za obrazovnu tehnologiju i e-učenje svojim korisnicima pruža mogućnost izbora između usavršavanja u prostoru, uz najsavremenije uređaje neophodne za savremeno obrazovanje, ili na daljinu, putem DL platforme za učenje.

Zahvaljujući ovim mogućnostima, podići ćete nivo kvaliteta svoje nastave i uvidećete sve prednosti i olakšice koje ove mogućnosti mogu doneti poslu kojim se bavite.

Najsavremeniji uređaji u nastavi na jednom mestu

Institut za moderno obrazovanje je jedini prostor u regionu u kome su na jednom mestu predstavljene sve najnovije tehnologije koje se mogu efikasno koristiti i u obrazovnom procesu. 

Posetite nas u Centru za obrazovne tehnologije i e-učenje i otkrijte novu dimenziju obrazovanja.

 

Quick-Selection

Čovekoliki robot za učenje kroz igru

UBTech Alpha 1S robot dizajniran je kao lični asistent za igru i učenje, a njegove mogućnosti odgovaraju oblastima koje vas zanimaju.

Zahvaljujući posebno razvijenom 3D softveru, ovog interaktivnog robota možete programirati tako da obiluje lekcijama iz različitih oblasti – od književnosti, preko plesa i muzike, do joge, fudbala i drugih sportova. Upoznajte se sa njim u prostorijama Instituta i otkrijte mogućnosti koje pruža.

 

graphic-sprk-plus-productPametna lopta sa neograničenim mogućnostima za učenje

SPRK+ Robot Ball je interaktivni robot loptastog oblika, koji je lansirala kompanija Sphero, i predstavlja pravo osveženje u svetu edukacije.

Jednostavan za upotrebu, ali sa brojnim mogućnostima za učenje kroz igru, SPRK+ Robot Ball podstiče radoznalost i kreativnost, a može vas naučiti programiranju, matematici, umetničkim veštinama i brojnim drugim praktičnim znanjima.

 

 

3d-printer3D uređaj koji menja svet

Pojava 3D štampača pokrenula je pravu industrijsku revoluciju. U kompanijama koje se bave proizvodnjom, upotreba 3D štampača postaje sve učestalija, što ovaj uređaj svrstava u one koji menjaju svet u kojem živimo.

3D štampanje podrazumeva kreiranje predmeta sloj po sloj uz upotrebu specijalne vrste plastike. Posetite Institut, saznajte sve o principima funkcionisanja 3D štampača i isprobajte na licu mesta ovaj revolucionarni proizvod.

 

 

HATCHBOX-175mm-3D-Printing-Pen-with-LCD-Screen-for-ABS-and-PLA-Filaments-0Kreirajte opipljive crteže uz 3D printing olovku

Naizled obična olovka zapravo „crta” 3D objekte i čini da bilo koji crtež postane opipljiv predmet. Zabavna, ali i vrlo korisna alatka, učiniće da učenje bude zanimljivije nego ikad.

Isprobajte specijalnu 3D printing olovku u prostorijama Instituta i informišite se o njenoj primeni u nastavnom procesu, kao i o načinima na koje doprinosi boljem i efikasnijem učenju.

 

 

 

3D-skener3D skener – digitalni prikaz fizičkih objekata

U seriji 3D uređaja, u Institutu se nalazi i 3D skener. Jedna od najnovijih sprava efikasno prepoznaje fizičke predmete, a zatim ih pretvara u digitalne zapise, koji se kasnije mogu iskoristiti za izradu trodimenzionalnih modela i druge namene.

3D skener uspešno analizira prostor u svom okruženju, a na koji način se prikupljeni podaci mogu iskoristiti u filmskoj industriji, igricama, ali i školskom sistemu i učenju, saznajte tokom posete Institutu za moderno obrazovanje.

 

 

 

amazon_echoLični asistent Amazon Echo

Amazon Echo je jedan od uređaja poslednje generacije koji, zahvaljujući svojim mogućnostima, ima potencijal da vam postane pravi lični asistent. Ovaj mali valjak krije bogato znanje iz različitih oblasti prirodnih i društvenih nauka, pa ga možete pitati šta god vas zanima.

Dođite u Institut i postavite pitanje koje vas je oduvek zanimalo – Amazon Echo će vas oduševiti odgovorom.

 

 

 

Samsung_Gear_VRZavirite u virtuelnu realnost sa Samsung Gear VR-om

Samsung Gear VR je jedan od najpopularnijih izuma savremene tehnologije, poznat po tome što nudi vrhunski doživljaj virtuelne realnosti.

Uređaj koji podseća na naočare pretvoriće vašu maštu u stvarnost i omogućiti vam da se u trenutku „teleportujete” na mesta o kojima ste oduvek sanjali, bilo da ona postoje u realnom svetu ili ih možda pamtite iz svoje omiljene igrice. Isprobajte Samsung Gear VR u Institutu i zavirite u virtuelni svet.

 

 

rasp-pi-3-boardMali Raspberry Pi – velika riznica znanja

Raspberry Pi 3 Model B jedan je od najnovijih modela računara poslednje generacije i nije veći od kreditne kartice.

Najnovije čudo tehnike igra veliku ulogu kod učenja računarskih nauka u savremenim školama širom sveta, a kako tačno funkcioniše ovaj uređaj možete saznati u Institutu.

 

tablet_racunari

Tablet i laptop uređaji unapređuju edukaciju

Iskustvo usvajanja novih znanja još je zanimljivije kada se u ovom procesu služite iPad i drugim tablet uređajima, putem kojih imate pristup brojnim servisima.

U Institutu su vam, prilikom svake posete, pored svih ostalih, dostupni i tablet i laptop uređaji.

 

 

 

 

interaktivni-stoInteraktivni sto za lakše i zabavnije učenje

Sto koji reaguje na dodir odlično se pokazao u unapređenju edukativnog procesa, a u kombinaciji sa projektorom i računarom pruža neograničene mogućnosti za efikasno i kreativno učenje.

Isprobajte kako funkcioniše uz pomoć interaktivne olovke ili dodirom prsta.

 

 

 

 

blackegg_3Egg chair – udobnost prilikom učenja

Sve uređaje dostupne u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje možete isprobati i sedeći u specijalno dizajniranoj Egg fotelji.

Egg chair svojim dizajnom i performansama pruža osećaj udobnosti i stvara idealne uslove da isprobate, na primer, Samsung Gear VR.

 

 

Učenje na daljinu u Centru za obrazovnu tehnologiju i e-učenje

Svesni prednosti koje e-učenje ima, u Centru za obrazovne tehnologije i e-učenje posebna pažnja se posvećuje njegovom izučavanju i implementaciji. Razrađen sistem e-učenja omogućava korisnicima da u svakom trenutku prisustvuju času, obuci, kursu, bez obzira na to gde se nalaze.

Takođe, omogućava interakciju između predavača i polaznika, pristup svim izvorima koji su važni za edukaciju, ali i efikasnije korišćenje vremena.

Ukoliko živite van Beograda, imate previše obaveza ili iz nekog drugog razloga ne možete da posećujete predavanja, seminare, obuke i ostale edukativne događaje u našoj organizaciji, Centar za obrazovnu tehnologiju i e-učenje sada vam pruža priliku da se posvetite sopstvenom usavršavanju i putem korišćenja naše DL platforme. Na taj način su korisna znanja i veštine za profesionalni napredak na samo nekoliko klikova od vas. Uz to, imate mogućnost da se organizujete kako vama odgovara i maksimalno iskoristite svoje vreme.

Kako funkcioniše DL platforma?

Na DL platformi Instituta za moderno obrazovanje pruža vam se mogućnost pristupa video-kursevima i kursevima za učenje na daljinu (Distance Learning – DL). Video-kursevi se sastoje iz niza video-klipova, poređanih u logičke celine koje su najprikladnije za temeljno savladavanje kompletnog sadržaja kursa. Ulaskom u video-kurs, sa leve strane se nalazi spisak dostupnih videa datog kursa. Video puštate jednostavnim klikom na dugme Play. U toku učenja možete praviti i beleške kako biste na najefikasniji način organizovali svoj proces učenja. Kursevi ovog tipa mogu sadržati i dodatne materijale za vežbu i zadatke.
Što se DL kurseva tiče, klikom na odabrani kurs, otvara se strana sa njegovim osnovnim informacijama, kao i lista nastavnih modula i pripadajućih nastavnih jedinica tom modulu. Klikom na nastavnu jedinicu unutar svakog kursa, otvara se prozor sa odgovarajućim elementima za učenje, u vezi sa tom nastavnom jedinicom. Najvažniji elementi nastavnog sadržaja su: Sadržaj nastavne jedinice, Multimedija, Test napredovanja i Rezime.
Velika pogodnost platforme je i to što nudi mogućnost praćenja obuka koje se održavaju uživo. Termini i link za pristup obukama će vam se prikazati u prozoru Live class. Nakon pristupa streamu u zakazano vreme, moći ćete da pratite predavanje iz udobnosti svog doma ili sa bilo kog drugog mesta koje vam odgovara.

Čekamo vas u Centru za obrazovnu tehnologiju i e-učenje da zajedno odaberemo najbolji način usavršavanja za vas!