PC Centar za projekte

Centar za projekte Instituta za moderno obrazovanje

Implementacija, upravljanje i koordinacija evropskim, nacionalnim i projektima na svetskom nivou.

100+

partnera

28+

projekata

28+

zemalja

„Svi smo gotovo svesni u kakvom stanju se obrazovanje danas nalazi. Problem je globalne prirode. Obrazovanje u većini slučajeva kao društvena delatnost ne ispunjava potrebe društva u dovoljnoj meri. Svedoci smo promena koje zahtevaju fundamentalne izmene u obrazovanju. Da li smo svesni drugih mogućnosti za realizaciju obrazovanja sem onoga što danas poznajemo?”
Prof. dr Valentin Kuleto

Kroz projekte koje realizujemo želimo da damo odgovor na otvorena pitanja o budućnosti obrazovanja na globalnom nivou.

Internacionalizacija predstavlja uzajaman proces kroz koji se podržava svest o vrednostima drugih nacija, a takođe stvara uslove da naši nacionalni standardi i dostignuća, budu priznati i prihvaćeni u inostranstvu. Ciljevi internacionalizacije mogu se postići zahvaljujući obrazovnoj interakciji, koja vodi ka usvajanju međunarodnih i domaćih dostignuća i standarda u obrazovanju. 

Iz tog razloga je definisana strateška orijentacija Instituta za moderno obrazovanje radi zadovoljenja potrebe da se srpski nastavnici na odgovarajući način uključe u savremene trendove u obrazovanju kao i da kroz sopstvene vrednosti doprinesu medjunarodnoj zajednici.

IMO projektni centar (ICEP) je osnovan kao organizaciona jedinica Instituta koja se bavi pripremom, podnošenjem predloga projekata, kao i koordinacijom i implementacijom evropskih programa u okviru Erasmus+, Horizont EU, Creative EU programa u svim sektorima obrazovanja: školskom, stručnom obrazovanju, mladi, odrasli i visokom obrazovanju.

Centar za projekte Instituta za moderno obrazovanje je od svog osnivanja postigao značajne rezultate i time je školama u okviru LINK edu Alliance omogućeno da postanu deo brojnih međunarodnih obrazovnih projekata.

Mreža i pridruženi partneri

LINK Group je tokom svojih dugogodišnjih internacionalnih aktivnosti ostvario uspešna i trajna partnerstva sa brojnim međunarodnim obrazovnim institucijama i kompanijama koje dosledno i efikasno istrajavaju u misiji izgradnje bogatijeg i savremenijeg sveta obrazovanja.