Pročitajte šta drugi misle o nama, našem radu, aktivnostima i događajima koje pravimo za Vas!

Institut za moderno obrazovanje ima prosvetiteljsku ulogu

Institut ima više prosvetiteljsku ulogu nego ulogu razmene iskustava i mišljenja, jer ima mnogo mesta koja nisu upućena u budućnost koja je već postala sadašnjost. Koncept, tema i sama organizacija konferencije su možda prekvalifikovani za okolnosti u kojima živimo i u to ime ovaj Institut, sa idejom koju nosi i sprovodi već u početnim koracima, može neformalno da se nazove i Institut za avangardno obrazovanje.

doc. Petar Stanojlovićučesnik konferencije „Moderno obrazovanje

Program konferencije „Moderno obrazovanje” je bio inspirativan i zanimljiv

Organizacija konferencije „Moderno obrazovanje” je bila dobra i omogućila je da program protekne bez ikakvih vidljivih teškoća. Program je bio relevantan i inspirativan, a izlagači zanimljivi i kompetentni. Institut je bio brižan domaćin i verujem da su se svi posetioci i učesnici osećali prijatno.

dr sc. Sunčica Milosavljevićučesnica konferencije „Moderno obrazovanje”

Institut okuplja pedagošku elitu

Poseta predavanjima i tribinama u organizaciji Instituta, odličan je put za rađanje kreativnih ideja u radu svakog od nas, a takođe i prilika za razmenu iskustava i povezivanje sa stručnjacima različitih profila. Kvalitetni predavači,
moderan i funkcionalan ambijent i najsavremeniji uslovi rada, uticali su da od radoznalog posetioca postanem član Instituta. 

Ljiljana Vučetić, diplomirani defektolog-tiflologčlan Instituta za moderno obrazovanje

Posetioci su dobili korisne pedagoške implikacije za praksu

Teme na konferenciji „Moderno obrazovanje” su bile međusobno sinhronizovane, a kompletna organizacija, kao i uslovi za rad bili su na visokom nivou. Moderator konferencije je profesionalno vodio program. Prisutni su dobili odgovore na važna pitanja koja se tiču modernog obrazovanja i, što je još važnije, pružene su im korisne pedagoške implikacije za praksu.

Maja Vračar, profesor građanskog vaspitanjaučesnica konferencije „Moderno obrazovanje”

Program Letnje škole je bio odlično izbalansiran

Program Letnje škole je bio odlično izbalansiran. Oduševila me je lakoća s kojom se može naučiti da se barata bilo kojom aplikacijom ili „alatom”. Tih nedelju dana u IMO mi je napunilo baterije i dalo inspiraciju za naredni period.

Tijana Ristić, profesor engleskog jezikaučesnica „Letnje škole za nastavnike 2018“

Zadovoljna sam konferencijom „Moderno obrazovanje“

Prisustvo konferenciji „Moderno obrazovanje“ pomoglo nam je da definišemo dalje pravce obrazovanja, a oni se tiču upotrebe modernih tehnologija i organizacije koja omogućava kooperativnost, timski rad i stvaranje uslova za procese konstrukcije znanja. Usmereni smo na jačanje ličnosti učenika i povećavanju autonomije i kreativnost nastavnika.

Živkica Đorđevićučesnica konferencije „Moderno obrazovanje ”

Na Institutu sam usvojila funkcionalna znanja i praktične veštine

Besplatan akreditovani seminar „Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju”, koji su organizovali Institut za moderno obrazovanje i Vikimedija Srbija bio je izuzetan.

Kao polaznik, usvojila sam funkcionalna znanja i praktične veštine. Zahvaljujem na ovakvoj prilici i odličnoj organizaciji u prelepom i inspirativnom ambijentu.

Amelija Ilijev, nastavnik razredne nastaveučesnica seminara „Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju

Institut odlično radi na edukaciji mladih nastavnika

Prvi put sam prisustvovala nekom događaju u organizaciji Instituta za moderno obrazovanje i nosim veoma pozitivne utiske. Sve pohvale za koncept rada Instituta i predavanje na temu „Veliki rat, mali đaci, interaktivni udžbenik”. Zadovoljna sam što postoji mesto koje aktivno radi na edukaciji mladih nastavnika i unapređuje obrazovni proces u celini.

 

Ana Vukmanovićučesnica predavanja iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”

Stručno usavršavanje na institutu omogućava da nastavnici idu u korak sa promenama u obrazovanju

Neminovno je da put do uspeha vodi konstantnim radom na sebi (stručnim usavršavanjem). Pronaći kompetentne i kvalitetne seminare nije lako, a Institut za moderno obrazovanje ih uspešno organizuje. U Institutu za moderno obrazovanje prisustvovala sam akreditovanim seminarima i stručnim skupovima (konferencijama, tribinama) i oduševljena sam šta sam naučila.

Andrijana Vasić, master inženjer elektrotehnike i računarstva učesnica tribine iz ciklusa „Usred srede sa problemom”

Vrata instituta za moderno obrazovanje uvek su širom otvorena za
nastavnike

Kroz saradnju na tribini „CLIL metoda u nastavi”, projektu „Digitalni uređaji i elektromagnetno zračenje“, koji je realizovan u tri škole sistema čiji je član i Institut za moderno obrazovanje, i prezentaciji projekta na tribini, stekla sam utisak da se osoblje Instituta zaista trudi da sve što radi bude realizovano vrlo profesionalno, na vreme i
uz težnju ka stalnom napretku.

Branislava Blajvaz, profesor fizikečlan Instituta za moderno obrazovanje