Učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola iskoristite jedinstvenu priliku i postanite nosioci promene u obrazovanju:

  • Učestvujte u velikom istraživanju: SERBIA K-12 teacher working hours activity composition and AI-based improvement possibilities.
AI K-12_SERBIA_TeacherActivity anketa : Anketu možete popuniti do 1.5.2022. »

Istraživanje koje sprovodi LINK Educational Alliance u okviru Projekta primene veštačke inteligencije i mašinskog učenja u obrazovanju, prvo je sveobuhvatno istraživanje ovog tipa čiji će rezultati pružiti dragocene informacije o mogućnostima implementacije veštačke Inteligence i edukativne tehnologije u nastavu, prostoru za automatizaciju određenih nastavnih zadataka i načinima na koji možemo pomoći nastavnicima da uštede svoje vreme.

Vredne nagrade za sve koji popune anketu 

Popunjavanjem ankete ne samo da imate priliku da direktno utičete na budućnost obrazovanja, već dobijate i vredne nagrade: 

  • Besplatno pohađanje predavanja “Ocenjivanje koje vodi učenju” Instituta za moderno obrazovanje, sa sertifikatom o učešću i 2 boda za stručno usavršavanje unutar ustanove, koji će vam pomoći da unapredite svoja znanja i veštine.
  • Za sve one učitelje i nastavnike koji žele da uzmu aktivnog učešća u kreiranju obrazovanja budućnosti otvoren je i prijem novih članova u prestižni InspirED Teachers Club koji okuplja savremene, inspirativne i posvećene edukatore u zajedničkoj misiji unapređenja obrazovanja. Vaše angažovanje u ovoj organizaciji nagrađujemo sa besplatnim članstvom u Institutu za moderno obrazovanje u trajanju od 6 meseci. Kao član IMO imaćete ekskluzivni pristup edukativnim seminarima i radionicama koji vam donose vredna znanja i važne bodove za vaše nastavno usavršavanje.

Anketa se jednostavno i brzo popunjava, a vaši odgovori predstavljaće važan prilog unapređenju i modernizaciji obrazovanja u Srbiji. Anketa je u potpunosti anonimna, međutim, ukoliko želite da učestvujete na seminaru i dobijete lični sertifikat ili želite da se na drugi način uključite u projekte koji se tiču savremenog obrazovanja, potrebno je da ipak ostavite svoje podatke.

Zašto je važno da učestvujete?

Pre svega, veštačka inteligencija nije tu da zameni nastavnike, već da im olakša posao i pomogne da svojim učenicima pruže bolje obrazovno iskustvo:

  • Istraživanja su pokazala da primena AI tehnologije u učionici može da uštedi od 20% do 40% nastavničkog vremena

To vreme možete upotrebiti u neposrednom radu sa učenicima, praćenju i usmeravanju njihovog razvoja i stvaranja najboljih uslova za njihov uspeh kao i svom profesionalnom razvoju.

Vaši učenici su deca 21. veka, stoga je potrebno da i vi budete nastavnik 21. veka. A to znači da iskoristite bogate potencijale edukativne tehnologije koja vam pomaže da obrazovanje podignete na kvalitativno viši nivo.

Međutim, implementacija AI je nemoguća bez vas. Vi najbolje znate koje su to oblasti nastavničkog procesa u kojima bi vam tehnologija pomogla. Stoga je potrebno da popunite anketu o aktivnostima iz kojih se sastoji vaše radno vreme kako bismo zajedno stekli uvid u to gde nam sve veštačka inteligencija može pomoći u obrazovanju.

Vaše mišljenje je izuzetno važno, zato budite glas promene.

Ne koristite tehnologiju kao nužno zlo, već kao kreativnu mogućnost da obrazovanje podignete na viši nivo. Nađite vremena da se upoznate sa novim edukativnim alatima i njihovom primenom u učionici. Da biste predavali deci 21. veka, potrebno je da budete nastavnik 21. veka. (dr Valentin Kuleto).

LINK group - zajedno kreiramo obrazovanje za buduće generacije

Organizator projekta i istraživanja je LINK group, multinacionalna kompanija koja se gotovo četvrt veka bavi savremenim obrazovanjem. Kompanija je osnivač jedinstvene LINK Edu Alliance organizacije koja na jednom mestu okuplja osnovne, srednje i visoke škole, fakultetet i profesionalne akademije koje su sinonim za najsavremenije obrazovanje u regionu.

 

Projekat “LINK Edu Alliance Research: SERBIA K-12 teacher working hours activity composition and AI-based improvement possibilities” u okviru koga se sprovodi ovo istraživanje predstavljaće sveobuhvatnu analiza trenutnog stanja u pogledu kompozicije radnih aktivnost K-12 nastavnika, njihovih znanja i stavova o veštačkoj inteligenciji i potencijalima za uvođenje AI technology-based rešenja za bolje performanse nastavnika u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja u Republici Srbiji.

Anketa je otvorena do 01.05.2022. godine. 

 

Svojim glasom menjate budućnost obrazovanja. Neka se i vaš glas čuje!

Kontakt za projekat: cnir@institut.edu.rs 

 

Institut za moderno obrazovanje.