Besplatna tribina „Usred srede s problemom”

„Sve je do ljudi” – prikaz rezultata projekta međuškolske saradnje

U četvrtak, 21. marta 2019, od 18:00 do 20:00, održaće se besplatno predavanje na temu „Sve je do ljudi” – prikaz rezultata projekta međuškolske saradnje u okviru tribine „Usred srede s problemom”, koja se redovno održava na Institutu za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, Amfiteatar).

Ova tribina u organizaciji Centra za razvoj karijere namenjena je svim zaposlenima u oblasti obrazovanja. Broj mesta za lično prisustvo je ograničen na 100 učesnika. Požurite da se prijavite na vreme i zauzmete svoje mesto.

Upoznajte se sa efektima projektne nastave kroz praktične primere

Učesnici tribine će predstaviti model projektne nastave na temu „Obnovljivi izvori energije”, koji je nastao iz saradnje između Elektrotehničke škole „Nikola Tesla” i Srednje škole za informacione tehnologije iz Beograda. Prisutni će imati priliku da saznaju pedagoški okvir projekta koji podstiče individualizaciju u nastavi, menja okvire rada škola kroz projektnu nastavu, ali i motiviše učenike za aktivno učešće u projektnim aktivnostima, gde sem znanja stiču i praktične veštine. Kroz program tribine učenici će prisutnima demonstrirati projekte „Sun Flower” i „ZUKI”, ali će izneti i kritički stav o učešću na projektu.

U drugom delu tribine prisutni će imati priliku da čuju neka od iskustava iz Slovenije o načinu funkcionisanja njihovog obrazovno-vaspitnog sistema, koji ima tendenciju da podstakne škole na međuškolsku i internacionalnu saradnju. Poseban fokus će biti stavljen na važnost aktivnog uključivanja nastavnika kako u pokretanje i realizaciju projekata, tako i u menjanje sistema rada u školama.

Primer za to će biti najava novih projekata međuškolske saradnje Srednje škole za informacione tehnologije koji su pokrenuti na temu reciklaže i primene IT tehnologije u upravljanju sistemima.

Agenda tribine:

  • Pozdravna reč moderatora tribine – Aleksandra Prokopijević, zamenik direktora, prof. srpskog jezika i književnosti, Srednja škola za informacione tehnologije;
  • Pedagoški okvir projekta – Jasna Ristić, prof. elektrogrupe predmeta, ETŠ „Nikola Tesla”;
  • Demonstracija projekta Elektrotehničke škole „Nikola Tesla” pod nazivom  „Sun Flower” – učenici ETŠ „Nikola Tesla”;
  • Razlozi za uključivanje u projekat – učenici ETŠ  „Nikola Tesla”;
  • Efekti primene projektne nastave – Andrijana Vasić, prof. elektrogrupe predmeta, Srednja škola za informacione tehnologije i učenici škola;
  • Demonstracija projekta ITHS škole pod nazivom „ZUKI” – učenici ITHS;
  • Iskustva iz Slovenije – Jasna Ristić, prof. elektrogrupe predmeta, ETŠ „Nikola Tesla“;
  • Prezentacija novih projekata – Aleksandra Prokopijević, zamenik direktora, prof. srpskog jezika i književnosti, i Andrijana Vasić, prof. elektrogrupe predmeta, Srednja škola za informacione tehnologije;
  • Diskusija s publikom – moderatori Aleksandra Prokopijević, Srednja škola za informacione tehnologije, i doc. dr Marina Petrović, Institut za moderno obrazovanje.

Vaši predavači:

[toggle title=“Aleksandra Prokopijević“]

Diplomirani filolog za srpskohrvatski jezik i književnost. Tokom višegodišnje profesionalne karijere, Aleksandra je bila autor, realizator i koordinator velikog broja projekata i akreditovanih seminara za stručno usavršavanje nastavnika. Pored toga, autor je i realizator više projekata u obrazovanju u okviru školskog razvojnog planiranja Ministarstva prosvete Republike Srbije i Svetske banke. Aleksandra ima i dugogodišnje iskustvo rada u školi kao profesor srpskog jezika i književnosti, a već je osam godina na poziciji zamenika direktora Srednje škole za informacione tehnologije u Beogradu.

[/toggle]

[toggle title=“Jasna Ristić“]

Diplomirani inženjer elektrotehnike i trenutno je zaposlena na poziciji nastavnika predmetne nastave. Tokom dosadašnje karijere, Jasna je učestvovala na brojnim međunarodnim konferencijama i stručnim skupovima. Pored toga, kao realizator i moderator, bila je deo različitih online obuka. Dobitnik je mnogih nagrada, među kojima je i priznanje za prvu nagradu na konkursu „IT projekat godine”.

 

[/toggle]

[toggle title=“Andrijana Vasić“]

Master inženjer elektrotehnike i računarstva. Osnovne i master studije završila je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Trenutno rad kao profesor elektrogrupe predmeta u Srednjoj školi za informacione tehnologije u Beogradu, gde je i koordinator humanitarne sekcije.

 

 

[/toggle]

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo besplatno predavanje i uzeli učešće na tribini, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta ograničen na 100 učesnika. U prijavi obavezno označite da li želite da pratite tribinu uživo, iz učionice Instituta, ili putem Live streama.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do srede, 20. 2. 2019, najkasnije do 15:00. Ukoliko niste u mogućnosti da lično prisustvujete tribini, obezbeđeno je i praćenje putem interneta, po ceni od 500 dinara, dok je live stream prenos besplatan za članove Instituta.

>> Postanite i Vi član Instituta za moderno obrazovanje po promotivnoj ceni do 31. 3. 2019. <<

Napomena: Potvrde o prisustvu i praćenju tribine izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.