Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Tribina „Usred srede s problemom”

„Uticaj digitalnih medija na mlade”

U sredu, 17. aprila 2019, od 18:00 do 20:00, Centar za razvoj karijere organizuje tribinu na temu „Uticaj digitalnih medija na mlade” u okviru ciklusa „Usred srede s problemom”.

Ova tribina namenjena je svim zaposlenima u oblasti obrazovanja, mladima, ali i roditeljima koji se susreću sa izazovima uticaja savremenih medijskih kanala na dečje ponašanje i razvoj. 

Tribina se održava u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, SH23 – mali amfiteatar).

Saznajte o uticaju medija na mentalne okvire i ponašanje mladih

Kroz predavanja sa ove tribine prisutni će imati priliku da saznaju kako različiti mediji i digitalne tehnologije utiču na ljudsku ličnost, identitet, mentalne okvire, kritičko razmišljanje, poimanje stvarnosti, ali i psihološki i psihofizički razvoj mladih. Takođe će predavanja istaći i različite rezultate naučnih istraživanja u domenu neuroloških, društvenih i humanističkih nauka, a koja pokazuju spregu redefinisanja ličnosti mladih kroz uticaj medija. Kako se sve više širi pojam zavisnosti od tehnologija, predavanja u okviru tribine istaći će i aktuelna naučna otkrića i preporuke u oblasti prevencije od prekomerne upotrebe savremenih digitalnih medija.

Agenda tribine:

  • Pozdravna reč moderatora tribine – doc. dr Marina Petrović, Institut za moderno obrazovanje;
  • „Uticaj digitalnih medija na dečji psihofizički razvoj” – dr Milanka Maljković;
  • „Uticaj digitalne tehnologije na razvoj ličnosti i zapažanja” – dr Milan Miljković;
  • „Prevencija prekomerne upotrebe i zavisnosti od savremenih tehnologija” – Vladimir Lelićanin;
  • Diskusija sa publikom – doc. dr Marina Petrović, Institut za moderno obrazovanje.

Vaši predavači:

dr Milanka Maljković

Milanka Maljković je profesor strukovnih studija VŠSSOV u Kikindi. Doktorirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Tokom svog radnog iskustva bila je direktorka Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi, recenzent u Komisiji za akreditaciju i proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova i jedinica u njihovom sastavu RS, imenovana je od strane ministra prosvete  za predsednika Komisije za polaganje ispita za licencu za vaspitače RS. Takođe je i član Komisije za profesionalnu etiku VŠSSOV u Kikindi, član Komisije za samovrednovanje i ocenjivanje kvaliteta, studijskih programa, nastave i uslova rada VŠSSOV u Kikindi, član je i Strateškog saveta za izradu Strategije održivog razvoja opštine Kikinda za obrazovanje.

dr Milan Miljković

Milan Miljković radi kao profesor maternjeg jezika u Programu međunarodne mature (IBDP – Gimnazija „Crnjanski”) i kao koordinator učeničkih projekata u oblasti kreativnog i društveno odgovornog rada. Doktorirao je na Filološkom fakultetu (Univerzitet u Beogradu) u oblasti srpske književnosti i periodike, a do 2018. radio je i kao naučni istraživač u Institutu za književnost i umetnost. Pored maternjeg jezika i obrazovanja, zainteresovan je za pitanja globalne politike, identiteta, fizičkog teatra i modernog plesa. 

 

Vladimir Lelićanin

Vladimir ima 22 godine iskustva u razvoju širokog spektra web i mobilnih tehnologija i složenih aplikacija. Već sedam godina je predavač na čelu Katedre za web development na SAE institutu u Beogradu.

Trenutno radi u Origin Trailu kao Chief Product Officer – Direktor razvoja proizvoda.

 

 

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovu tribinu, potrebno je da popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta ograničen.

Fizičko prisustvo predavanju je besplatno. U prijavi obavezno označite da li želite da pratite tribinu uživo, iz učionice Instituta, ili putem interneta. Ukoliko se odlučite za praćenje putem interneta, cena prenosa se plaća 500 dinara. Praćenje tribine preko interneta besplatno je samo za članove Instituta.

 Da biste sebi obezbedili besplatno praćenje ovog i mnogih drugih događaja u organizaciji Instituta, prijavite se za godišnje članstvo. Saznajte više o ponudi članstva >>

Napomena: Uverenja o prisustvu i praćenju tribine izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara, u pošti ili banci.

Zahtev za izdavanje uverenja poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »