Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Besplatna tribina „Usred srede s problemom”

„Stišaj svoj bes”

U sredu, 20. februara 2019, od 18:00 do 20:00, održaće se besplatno predavanje na temu „Stišaj svoj bes” u okviru tribine „Usred srede s problemom”, koja se redovno održava na Institutu za moderno obrazovanje.

Ova tribina u organizaciji Centra za razvoj karijere namenjena je svim zaposlenima u oblasti obrazovanja. Popunjavanjem ove prijave možete besplatno obezbediti prisustvo u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, Amfiteatar).

Broj slobodnih mesta je ograničen, prijavite se što pre i usvojite veštine koje će vam omogućiti da pozitivno utičete na razvoj ličnosti učenika.

Naučite kako da kontrolišete asocijalno ponašanje u učionici

Na besplatnoj tribini imaćete priliku da se s različitih aspekata upoznate s najčešćim razlozima zbog kojih učenici ispoljavaju bes i agresiju kako u ponašanju s vršnjacima, tako i u odnosu s nastavnicima i roditeljima.

Uz to, usvojićete i korisne veštine pomoću kojih ćete moći da kontrolišete, umanjite i u potpunosti eliminišete negativno ponašanje učenika. Iskusni predavači koji će voditi ovu tribinu predstaviće vam ulogu roditelja i njihovu saradnju s nastavnicima u cilju vaspitanja i socijalno-emocionalnog razvoja učenika.

Agenda tribina:

  • Pozdravna reč moderatora tribine – Doc. dr Marina Petrović, direktor, Institut za moderno obrazovanje;
  • Predavanje „Vršnjačko nasilje i preventivno delovanje na nivou škole” – MSc Maša Đurišić;
  • Predavanje „Agresivnost u adolescenciji” – Mr sc. med. dr Radmila Ristić-Dimitrijević;
  • Predavanje „Uloga roditelja u prevenciji i zaštiti učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja” – Prof. Snežana Knežević;
  • Diskusija s publikom.

Vaši predavači:

Maša Đurišić

Maša je master učitelj, zaposlena u Osnovnoj školi „Veselin Masleša” u Beogradu. Trenutno priprema doktorsku disertaciju na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu.

Autor je brojnih naučnih i stručnih radova i učesnik na velikom broju međunarodnih konferencija i stručnih skupova na temu vršnjačkog nasilja i implikacija za buduća istraživanja u ovoj oblasti. Realizator je akreditovanog programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika – „Razvijanje socijalnih veština u školi”.

Radmila Ristić-Dimitrijević

Specijalizaciju psihijatrije i postdiplomske studije iz oblasti neuropsihologije razvojnog doba završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nacionalni sertifikat za psihoterapiju Saveza društava psihoterapeuta Srbije stekla je na оsnovu psihoterapijskih edukacija, prvenstveno Racionalno-emotivno-bihejvioralne terapije i Psihodinamičke psihoterapije dece i omladine.

U bogatom profesionalnom iskustvu, radeći sa osobama različitih uzrasta, posebno mesto posvetila je radu sa adolescentima i mladim odraslima. Član je Društva za dečju i adolescentnu psihijatriju i srodne struke Srbije (DEAPS). Autor je i koautor više naučnih radova publikovanih u domaćim i internacionalnim časopisima. 

Prof Snežana Knežević

Zvanje diplomiranog istoričara Snežana je stekla na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Tokom svoje višegodišnje karijere predavala je istoriju u nekoliko osnovnih i srednjih škola, a u proteklih 14 godina angažovana je na poziciji direktora Ogledne Osnovne škole „Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Autor je brojnih testova za opštinska, gradska i republička takmičenja iz istorije za učenike osnovne škole na nacionalnom nivou. Ukazom ministra prosvete Republike Francuske odlikovana je ordenom Viteza akademske palme 2012. godine. 

 

 

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovu besplatnu tribinu, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta ograničen.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do srede, 20. 2. 2019, najkasnije do 15:00. Ukoliko niste u mogućnosti da lično prisustvujete tribini, obezbeđeno je i praćenje putem interneta, po ceni od 500 dinara, dok je live stream prenos besplatan za članove Instituta. U prijavi označite da li želite da pratite tribinu uživo, iz učionice Instituta, ili putem Live streama.

Napomena: Potvrde o prisustvu i praćenju tribine izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »