Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

02 Apr

  • By Aleksandra Ikonov
  • In Vesti
  • Comments Off

„Prevencija prekomerne upotrebe i zavisnosti od savremenih tehnologija”

U subotu, 30. marta 2019, Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje u saradnji sa Osnovnom školom Savremena organizovao je akreditovani seminar pod nazivom „Prevencija prekomerne upotrebe i zavisnosti od savremenih tehnologija”. Predavači su bili Aleksandar Kuzmanović, diplomirani psiholog i predsednik udruženja Mreža profesionalaca Srbije SPONE, i Vladimir Lelićanin, softverski developer.

Cilj seminara bio je isticanje važnosti prevencije od tehnološke zavisnosti kod dece. Predavači su predstavili najnovija naučna otkrića i preporuke koje pozitivno utiču na razvoj dece, ali i doprinose optimalnom korišćenju digitalnih tehnologija za obrazovanje, komunikaciju i zabavu.

Radi osvešćivanja odgovornosti institucija i pojedinaca u preventivnom radu sa decom svih uzrasta,  Osnovna škola Savremena obezbedila je učešće za rukovodioce predškolskih ustanova i vaspitače predškolskih grupa, dok je Institut za moderno obrazovanje omogućio besplatno učešće za koleginicu Dubravku R. iz Savremene gimnazije i članove Instituta B. Oreščanin, S. Petrović i J. Tapušković.

Prisutni su kroz program seminara unapredili kompetencije i stekli potrebne veštine za prepoznavanje potencijalnih rizika upotrebe savremenih tehnologija i preventivno delovanje na njih.

Članovi Instituta su istakli da su veoma zadovoljni programom održanog seminara i mogućnostima koje im članstvo pruža.