Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

06 Mar

Polaznici seminara „Komunikacijska kompetentnost nastavnika” uspešno su proširili svoja znanja

U zajedničkoj organizaciji TeachingAcademy i Instituta za pedagoška istraživanja, u subotu, 4. marta, održan je drugi po redu akreditovani seminar „Komunikacijska kompetentnost nastavnika”.

Kao i proteklog puta, veliki broj učesnika imao je priliku da u prijatnoj atmosferi proširi svoja znanja i stekne 8 bodova za obavezno stručno usavršavanje.

Uz nove veštine do bolje komunikacije

Polaznici seminara su se kroz razne vežbe upoznali sa principima i pravilima empatijske i asertivne komunikacije. Svi nastavnici i profesori koji su prisustvovali seminaru savladali su tehnike aktivnog slušanja i svoje komunikacijske veštine podigli na viši nivo.

komunikacijska-kompetentnost-vest

Nakon uspešno održanog seminara, učesnici su spremni da razgovaraju sa samopouzdanjem, da analiziraju neverbalne poruke sagovornika i bolje se razumeju sa kolegama, učenicima i roditeljima.

Kombinovanje vežbi i predavanja za lakše usavršavanje

Predavači na ovom seminaru bili su pedagozi dr Slavica Ševkušić i dr Ivana Šerić, koji su kombinovanjem predavanja i praktičnih vežbi omogućili polaznicima da na što jednostavniji način steknu sve neophodne veštine.

Analiziranjem neprijatnih komunikacija i uvođenjem pravila asertivnosti i razumevanja, učesnici seminara imali su priliku da steknu kompletnu sliku o tome kako treba da izgleda idealna komunikacija.

Leave a Comment