Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Predstojeći događaji

Slavimo rođendan i poklanjamo IT obuku „EDpuzzle”

Mesto održavanja

Obuka će se u petak održati u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica br. 2).

Opis predavanja

Centar za obrazovnu tehnologiju pri Institutu za moderno obrazovanje organizuje u junu za sve zaposlene u obrazovanju edukativnu obuku na temu: „EDpuzzle”. Kako bismo obuku obezbedili za što veći broj vas, omogućili smo dva termina:

  • petak, 7. jun, od 14:30 do 16:00 (uživo ili preko interneta);
  • subota, 8. jun, od 11:00 do 12:30 (preko interneta).

Prijava preko LINKa.

Održani događaji

„Digitalni uređaji i elektromagnetno zračenje”

Mesto održavanja

Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat

Opis predavanja

Ova tribina, u organizaciji Centra za razvoj karijere, namenjena je svim zaposlenima u oblasti obrazovanja, roditeljima i učenicima.

Fizičko prisustvo na predavanju je besplatno. Uz prisustvo dobijate i potvrdu sa 2 boda neformalnog stručnog usavršavanja.

Ako niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanju, obezbeđeno je i praćenje putem interneta po ceni od 500 dinara (u cenu ulazi i potvrda o praćenju predavanja).

Više o predavanju možete saznati OVDE. Za predavanje se možete prijaviti putem ovog LINKa.

 

„3D mape uma”

Mesto održavanja

Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica Future Hub

Opis predavanja

Predavanje je namenjeno svima zaposlenima u obrazovanju koji žele da saznaju kako primenom mapa uma mogu kod učenika da obezbede zapamćivanje složenog nastavnog materijala i razviju kreativnost.

Fizičko prisustvo na predavanju je besplatno. Uz prisustvo dobijate i potvrdu sa 2 boda neformalnog stručnog usavršavanja.

Ako niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanju, obezbeđeno je i praćenje putem interneta po ceni od 500 dinara (u cenu ulazi i potvrda o praćenju predavanja).

Više o predavanju možete saznati OVDE. Za predavanje se možete prijaviti putem ovog LINKa.

 

„Zakonski propisi u obrazovanju”

Mesto održavanja

Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, učionica 23 – mala konferencijska sala

Opis predavanja

Ovo predavanje u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje namenjeno je svim zainteresovanim prosvetnim radnicima koji žele da saznaju više o relevantnoj zakonskoj regulativi u obrazovanju.

Za više informacija i prijavu posetite ovaj LINK. 

Besplatna IT obuka za članove Instituta za moderno obrazovanje

Mesto održavanja

Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica 9

Opis predavanja

Prisustvo na Prezi obuci nudi odličnu priliku članovima IMO da savladaju najsavremeniji onlajn-alat i unaprede primenu informaciono-komunikacionih tehnologija u svojoj praksi.

Ako još uvek niste član Instituta za moderno obrazovanje, prijavite se što pre i obezbedite sebi mesto na ovoj obuci. Saznajte više o godišnjem članstvu na Insitutu za moderno obrazovanje. 

„Obrazovanje za održivi razvoj”

Mesto održavanja

Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, učionica 23 – mala konferencijska sala

Opis predavanja

Ovo predavanje u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje namenjeno je svim zainteresovanim prosvetnim radnicima koji žele da saznaju više o implementaciji programa „Obrazovanje za održivi razvoj“.

Pored praktičnog znanja, ovo predavanje vam može doneti i potvrdu sa 2 boda neformalnog stručnog usavršavanja.

Fizičko prisustvo predavanju je besplatno.  Prijava za predavanje 

„Na putu ka integrativnoj nastavi”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, Future Hub

Kroz ovo predavanja možete saznati koje su odlike dobrog učitelja i kakve uloge ima učiteljska profesija. Pored toga ovo predavanje će vam predstaviti i priručnik sa primerima godišnjeg, mesečnog i nedeljskog tematskog integrativnog plana za interdisciplinarnu nastavu za sve nastavne predmete.

„Uticaj digitalnih medija na mlade”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, učionica SH 23 – mali amfiteatar

Kroz predavanja sa ove tribine prisutni će imati priliku da saznaju kako različiti mediji i digitalne tehnologije utiču na ljudsku ličnost, identitet, mentalne okvire, kritičko razmišljanje, poimanje stvarnosti, ali i psihološki i psihofizički razvoj mladih. Takođe će predavanja istaći i različite rezultate naučnih istraživanja u domenu neuroloških, društvenih i humanističkih nauka, a koja pokazuju spregu redefinisanja ličnosti mladih kroz uticaj medija.

„Kako da domaći zadaci ipak služe svrsi?”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, učionica SH 23 – mala konferencijska sala

Ovo predavanje u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje namenjeno je svim zainteresovanim prosvetnim radnicima koji žele da unaprede veštine izrade efektivnih domaćih zadataka.

Pored praktičnog znanja, ovo predavanje vam može doneti i potvrdu sa 2 boda neformalnog stručnog usavršavanja.

Besplatan akreditovani seminar za članove IMO na temu „Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana), III sprat, učionica 9.

Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje u saradnji sa Vikimedijom Srbije obezbedio je za članove Instituta za moderno obrazovanje besplatan akreditovani seminar „Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju” (kataloški broj 555, kompetencije 2, prioritetna oblast 1).

Prisustvo na ovom akreditovanom seminaru nudi sjajnu priliku članovima IMO da unaprede svoje digitalne kompetencije i ovladaju upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija u realizaciji obrazovno-vaspitnog procesa, ali i da steknu zvanično uverenje o osmočasovnom stručnom usavršavanju.

Besplatan seminar za članove IMO „Prevencija prekomerne upotrebe i zavisnosti od savremenih tehnologija”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje i Savremena osnovna škola i gimnazija, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana), III sprat.

Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje u saradnji sa Osnovnom školom Savremena poklanja članovima IMO 3 besplatna mesta za praćenje akreditovanog seminara pod nazivom „Prevencija prekomerne upotrebe i zavisnosti od savremenih tehnologija”.

Seminar je namenjen zaposlenima u obrazovanju. U Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja registrovan je pod kataloškim brojem 66, kompetencije K3 i prioritetna oblast P1, i donosi vam 8 bodova.

Seminar će se održati u subotu, 30. marta 2019, od 09:00 do 17:00.

Besplatno predavanje „Šta se desi sa genijem kad pođe u prvi razred?”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana), III sprat, Future Hub.

Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje u saradnji sa Osnovnom školom Savremena organizuje sedmo po redu, predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”, na temu „Šta se desi sa genijem kad pođe u prvi razred?”.

Predavanje je namenjeno svim zaposlenima u obrazovanju koji kod svojih učenika žele da prepoznaju genijalnost, kreativnost, maštovitost i darovitost, kao i da utiču na njihov razvoj.

Besplatna IT obuka za članove Instituta za moderno obrazovanje

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana), III sprat, učionica br. 9

Centar za obrazovnu tehnologiju pri Institutu za moderno obrazovanje organizuje za članove Instituta besplatnu edukativnu obuku na temu:  „Quizizz”.

Prisustvo ovoj obuci nudi odličnu priliku članovima IMO da savladaju najsavremeniji onlajn-alat i unaprede primenu informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i da olakšaju, oplemene i ulepšaju nastavnički i učenički rad.

„Sve je do ljudi” – prikaz rezultata projekta međuškolske saradnje

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana), IV sprat, Amfiteatar.

Centra za razvoj karijere Instituta za moderno obrazovanje organizuje besplatno predavanje na temu „Sve je do ljudi” – prikaz rezultata projekta međuškolske saradnje u okviru tribine „Usred srede s problemom”.

Ova tribina namenjena je svim zaposlenima u oblasti obrazovanja koji žele da se upoznaju sa praktičnim primerom projekte nastave.

Besplatno predavanje „Profesionalna etika u obrazovanju”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana), IV sprat, učionica SH 23 – mala konferencijska sala.

Predavanje u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje namenjeno je svim zainteresovanim prosvetnim radnicima koji žele da saznaju više o profesionalnoj etici u vaspitno-obrazovnom sistemu. Pored praktičnog znanja, ovo predavanje vam može doneti i potvrdu sa 2 boda neformalnog stručnog usavršavanja.

Besplatno predavanje „Common Misconceptions about Teaching English – Metodika nastave engleskog jezika”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Predavanje u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje održaće se na ENGLESKOM JEZIKU i namenjeno je svim zainteresovanim prosvetnim radnicima. Ovo predavanje će vam predstaviti najčešće razloge za učenje engleskog jezika i najčešće zablude u nastavi engleskog jezika. Između ostalog, predavač doc. dr Ivana Miškeljin će diskutovati o zabludama da je engleski jezik logičniji, lepši od drugih jezika, jednostavnije gramatike, da se jezik kvari zato što toliko ljudi govori engleski loše i treba ga zaštiti, da korišćenje maternjeg jezika na času ometa učenje engleskog jezika, da mlađa deca bolje uče jezik od starijh učenika i tako dalje.

„Nauka u parku ili park u nauci, pitanje je sad?”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Predavanje će se baviti predstavljanjem primera dobre prakse koja podstiče aktivno učenje prirodnih nauka. Uz to, saznaćete kako školsko dvorište ili drugi prostor na otvorenom može imati ulogu proširene laboratorije u kojoj učenici prolaze kroz naučnoistraživački proces, odnosno misaono se angažuju i prolaze kroz dileme i nedoumice kroz koje je prolazio i naučnik dok je dolazio do različitih naučnih rešenja ili postavljanja zakona.

„Stišaj svoj bes”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Na besplatnoj tribini imaćete priliku da se s različitih aspekata upoznate s najčešćim razlozima zbog kojih učenici ispoljavaju bes i agresiju kako u ponašanju s vršnjacima, tako i u odnosu s nastavnicima i roditeljima. Uz to, usvojićete i korisne veštine pomoću kojih ćete moći da kontrolišete, umanjite i u potpunosti eliminišete negativno ponašanje učenika. Iskusni predavači koji će voditi ovu tribinu predstaviće vam ulogu roditelja i njihovu saradnju s nastavnicima u cilju vaspitanja i socijalno-emocionalnog razvoja učenika.

Zimska škola za nastavnike 2019

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Obezbedite svoje mesto na radionicama Zimske škole za nastavnike i usvojte veštine koje ćete odmah moći da primenite u nastavi. Vreme je da osavremenite svoja predavanja kako biste učenicima omogućili sticanje najkorisnijih znanja, a sebi povećali šanse za profesionalni napredak. Zimska škola za nastavnike 2019 namenjena je svima zaposlenima u oblasti obrazovanja i održaće se od 11. do 14. februara, u trajanju od 10 do 16 časova. Očekujemo vas u najsavremenije opremljenim prostorijama Instituta za moderno obrazovanje, Masarikova 5 (ulaz iz Kralja Milana, zgrada Beograđanke).

„Mere univerzalne prevencije problema u ponašanju učenika”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

U petak, 8. februara, od 14:30 do 16:00h održaće se novo besplatno predavanje iz ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”. Predavanje pod nazivom „Mere univerzalne prevencije problema u ponašanju učenika”, u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje, okupiće sve zaposlene u obrazovanju koji žele da se upoznaju sa univerzalnim programom prevencije nasilnog ponašanja.

Besplatno predavanje „Veliki rat, mali đaci, interaktivni udžbenik”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Tokom predavanja biće vam predstavljene ideje projekta, tok njegovog razvijanja – od ideje do proizvoda, način rada sa učenicima i postupak realizacije kompletnog projekta. Uz to, saznaćete kako se prilagođavaju multimedijalni materijali i kreira interaktivni udžbenik od pripremljenih materijala. Deo predavanja baviće se i osvrtom na časove i aktivnosti sprovedene u toku projekta.

Stručni skup „Budućnost počinje u učionici!”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Stručni skup je namenjen predavačima u osnovnim i srednjim školama, nastavnicima informatike, direktorima, stručnim saradnicima i zaposlenima u obrazovanju koji u svom radu koriste najsavremenije informaciono-komunikacione tehnologije.

„Moć celovite biljne ishrane”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Posetite besplatnu tribinu na temu „Moć celovite biljne ishrane” koja će se održati u sredu, 16. januara, od 18 do 20:30 časova u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, veliki amfiteatar).

„Šta očekujemo od inkluzivnog obrazovanja?”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

petak, 11. januara 2019, održaće se novo besplatno predavanje iz ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”, koje će se baviti temom „Šta očekujemo od inkluzivnog obrazovanja?”. Ovo predavanje u organizaciji Centra za stručno usavršavanje održaće se od 14:30 do 16 časova u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica broj 10).

„CLIL metoda u nastavi”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Novo, četvrto po redu besplatno predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”, na temu „CLIL metoda u nastavi”, održaće se u četvrtak, 27. decembra, od 18:00 do 19:30.

Akreditovani seminar „Umetnost vaspitanja – ključ uspeha u obrazovanju i saradnji sa roditeljima”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Seminar „Umetnost vaspitanja – ključ uspeha u obrazovanju i saradnji sa roditeljima” održaće se u subotu, 22. decembra, od 9 do 16 časova u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, Science Hub).

„Izazovi mentorstva”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje organizuje novo besplatno predavanje u okviru ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”. Ovo predavanje na temu „Izazovi mentorstva” održaće se u petak, 21. decembra 2018, od 14:30 do 16:00 u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica broj 10).

Seminar: Projektno orijentisana nastava

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)
Institut za moderno obrazovanje vas poziva na seminar pod nazivom „Projektno orijentisana nastava”, tokom koje ćete saznati koliko je delotvorna primena projektno orijentisane nastave u praksi i na koji način ona doprinosi poboljšanju funkcionalnosti obrazovnog sistema, saznajte na seminaru koji organizuje Institut za moderno obrazovanje.

Obuke za rad sa edukativnim aplikacijama

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Zbog velikog interesovanja, Centar za obrazovnu tehnologiju pri Institutu za moderno obrazovanje u decembru organizuje novi ciklus obuka za rad sa edukativnim aplikacijama.

„Budimo pametni, hranimo se zdravo”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Centar za razvoj karijere Instituta za moderno obrazovanje vas poziva na besplatnu tribinu „Usred srede sa problemom” na temu „Budimo pametni, hranimo se zdravo”, koja će biti održana 12. decembra od 18 do 20 časovau prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, veliki amfiteatar).

Besplatna konferencija „Obrazovanje za 4.0 revoluciju”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Konferencija pod nazivom „Obrazovanje za 4.0 revoluciju” održaće se u ponedeljak, 10. decembra, u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat). Prisustvo konferenciji omogućiće okupljenima da se upoznaju sa zanimanjima budućnosti, informišu o aktuelnim promenama na tržištu rada i pripreme za odluku o svom profesionalnom pozivu.

„Ko čita, ne skita” – III predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Treće po redu besplatno predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”, pod nazivom „Ko čita, ne skita,  održaće se 29. novembra od 18:00 do 19:30 časova. Predavanje će se održati u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, Future hub).

Obuke za zaposlene u obrazovanju: Upoznajte se sa edukativnim aplikacijama

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Centar za obrazovnu tehnologiju i inovacije u obrazovanju Instituta za moderno obrazovanje u novembru organizuje korisne obuke za rad sa edukativnim aplkacijama koje su namenje svima zaposlenima u oblasti obrazovanja.

Besplatna tribina: „Šta je savremena karijera?”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Besplatna tribina: „Šta je savremena karijera?”,  održaće se u sredu 21. novembra od 18 do 20 časova u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, veliki amfiteatar).

Besplatno predavanje: „Izrada testova i Blumova taksonomija”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Oni koji obezbede svoje prisustvo na ovom predavanju imaće priliku da se upoznaju sa metrijskim karakteristikama testa, tipovima pitanja, Blumovom taksonomijom i njenom primenom pri izradi testova znanja. Uz to, predavanje će vam ukazati na važnost definisanja merljivih ishoda predavanja i konstrukciju instrumenta koji će te ishode meriti.

Seminar: Primena VR u nastavnom procesu

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)
Institut za moderno obrazovanje vas poziva na seminar pod nazivom „Primena VR u nastavnom procesu”, tokom kojeg ćete saznati zbog čega su bitne savremene tehnologije u nastavi i učenju i koje su prednosti i mane virtuelne realnosti, uz koju je procenat naučenog znatno veći.

Besplatna tribina: (Ne)Pismeno u 21. vek!

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

U sredu, 7. novembra, u organizaciji Centra za karijerno vođenje Instituta za moderno obrazovanje, održaće se besplatna tribina pod nazivom „(Ne)Pismeno u 21. vek”.

„Obnovljivi izvori energije i projektna nastava”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

U četvrtak, 25. oktobra 2018, održaće se drugo po redu besplatno predavanje iz ciklusa predstavljanja primera dobre prakse „Kako da zavolim ponedeljak”, pod nazivom „Obnovljivi izvori energije i projektna nastava”.

„Koncentracijom i motivacijom do izuzetnosti”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Na ovom predavanju upoznaćete se sa značajem i načinima za podsticanje i poboljšanje koncentracije i motivacije, kao i načinima i tehnikama za usvajanje znanja o značaju i mogućnostima fokusiranja pažnje i odvajanju bitnog od nebitnog tokom učenja.

Besplatan akreditovani seminar „Primena online viki alata u nastavi i učenju”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Ovaj akreditovani seminar predstavlja mogućnost za usavršavanje zaposlenih u obrazovanju kroz primenu onlajn viki alata. Ukoliko želite da proširite svoja znanja u oblasti primene novih tehnologija u učenju, kao i da doprinesete razvoju slobodnih obrazovnih sadržaja na srpskom jeziku, priključite se.

Ciklus predavanja o primerima dobre prakse: „Kako da zavolim ponedeljak?”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

U okviru ovog ciklusa predavanja, poslednjeg četvrtka u mesecu, od 18 do 19:30 časova, zainteresovanoj publici biće predstavljeni primeri dobre prakse, kvalitetni modeli nastave i kreativna nastavna rešenja koja mogu biti inspiracija za promene na bolje u nastavi i učenju.

Predavanje: „Komunikacijski trougao: nastavnik–učenik–roditelj”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Predavanje pod nazivom „Komunikacijski trougao: nastavnik–učenik–roditelj” u organizaciji Centra za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje održaće se u petak, 14. septembra, od 14 časova.

„Metodička radionica o savremenim modelima nastave i izradi pripreme za čas aktivne nastave”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Centar za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje organizuje besplatan naučno-istraživački projekat za unapređenje obrazovnog procesa pod nazivom „Metodička radionica o savremenim modelima nastave i izradi pripreme za čas aktivne nastave”. Ovaj projekat održaće se u terminu od 10 do 13:15h, 3. i 5. jula za prvu grupu, odnosno 4. i 6. jula za drugu grupu.

Letnja škola za nastavnike 2018

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana)

Obezbedite svoje mesto na radionicama Letnje škole za nastavnike i usvojte veštine koje ćete odmah moći da primenite u nastavi. Vreme je da osavremenite svoja predavanja kako biste učenicima omogućili sticanje najkorisnijih znanja, a sebi povećali šanse za profesionalni napredak.

Akreditovani seminar za nastavnike: „Metodička radionica”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Centar za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje organizuje akreditovani seminar Metodička radionica, koji će se održati u subotu, 30. juna, od 9 do 16h (Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, zgrada Beograđanke).

Akreditovani seminar „Primena online wiki alata kao didaktičkih sredstava u nastavi i učenju”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Centar za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje organizuje besplatan akreditovani seminar „Primena online wiki alata kao didaktičkih sredstava u nastavi i učenju”, koji će se održati 30. juna od 9 do 16 časova u prostorijama Instituta (Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, zgrada Beograđanke).

Trening „Komunikator = Gladijator"

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Trening „Komunikator = Gladijator” održaće se u sredu, 30. maja od 17 do 20h, u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje (Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, zgrada Beograđanke).

Akreditovani seminar „Singapurska matematika – od problema do rešenja

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).
Institut za moderno obrazovanje organizuje akreditovan seminar „Singapurska matematika – od problema do rešenja”, koja će se održati u subotu, 26. maja od 9 do 16h, (Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, zgrada Beograđanke).

Besplatna tribina „Zloupotreba psihoaktivnih supstanci (PAS) u školama”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).

Besplatna tribina „Zloupotreba psihoaktivnih supstanci (PAS) u školama”, u organizaciji Instituta za moderno obrazovanje, održaće se 22. maja od 18 do 20 časova u prostorijama Instituta (Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, zgrada Beograđanke).

Konferencija „Budućnost počinje u učionici!”

Mesto: Institut za moderno obrazovanje, Beograđanka, Masarikova 5 (ulaz iz ul. Kralja Milana).
Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje organizuje besplatnu konferenciju „Budućnost počinje u učionici!”, koja je namenjena predavačima u osnovnim i srednjim školama, nastavnicima informatike, direktorima, stručnim saradnicima i ostalim zaposlenim u obrazovanju koji u svom radu koriste najsavremenije informaciono-komunikacione tehnologije.

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »