Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Stručni akreditovani seminar

Vršnjačko nasilje: Kako prepoznati i rešiti problematično ponašanje kod dece?

Pozivamo vas da prisustvujete stručnom akreditovanom seminaru pod nazivom „Vršnjačko nasilje: Kako prepoznati i rešiti problematično ponašanje kod dece?”, koji će se održati u četvrtak, 26. aprila, od 16 do 20h, u Institutu za moderno obrazovanje, Masarikova 5 (ulaz iz Kralja Milana).

Ovaj seminar u organizaciji Instituta je akreditovan od strane Zavoda za socijalnu zaštitu i namenjen je zaposlenima u obrazovanju i centrima za socijalni rad.

Benefiti seminara:

  • praktična znanja i korisne tehnike za rad sa decom koja imaju probleme u ponašanju,
  • 5 bodova obaveznog stručnog usavršavanja (za članove Komore za socijalnu zaštitu),
  • sertifikat psihoterapijsko-edukativnog Centra Krug.

Šta vas očekuje na seminaru?

Prisustvom na pomenutom seminaru steći ćete korisne veštine za rad sa decom koja imaju probleme u ponašanju, kao i sertifikat koji će potvrditi vašu stručnost u ovoj oblasti. Pored toga, upoznaćete razvojne karakteristike „riziko dece” i dobiti praktičnu obuku sa njima. Usvojićete i protokolarne aktivnosti koje prate određene procedure, kao i praktične metode rada sa ovom decom koje su se u praksi pokazale kao uspešne i delotvorne.

Takođe, upoznaćete se sa karakteristikama nasilnog ponašanja, profilom nasilnika, kao i merama koje u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima možete preduzeti sa ciljem suzbijanja takvog ponašanja.

Kompletnu agendu seminara možete pogledati OVDE.

Autori seminara:

Marija Milenković

Pedagog, psihoterapeut i coach, menadžer Instituta za moderno obrazovanje, osnivač i predsednik psihoterapijsko-edukativnog Centra Krug. Radila je u osnovnim i srednjim školama kao stručni saradnik, a zatim je kroz savetovalište Krug sticala iskustvo u savetodavnom i psihoterapijskom radu sa decom i odraslima.

Bogato iskustvo je stekla radeći sa decom i mladima sa problemima u ponašanju. Učesnik je mnogih projekata Ministarstva prosvete u oblasti sprečavanja nasilja i oblasti vršnjačke medijacije.

Kao menadžer Instituta za moderno obrazovanje, pored projektnog menadžmenta, bavi se i kreiranjem programa stručne obuke za sve zaposlene u obrazovanju, kao i programima ličnog razvoja kroz trening centar Krug.

Ljiljana Marković

Diplomirani specijalni pedagog, licencirana u Komori socijalne zaštite za osnovne stručne poslove i specijalizovane poslove medijacije. Radi kao  koordinator Dnevnog boravka za decu i mlade sa problemima u ponašanju. Supervizor je i mentor studentima i diplomcima Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, za koje kreira program stručne prakse i pripravničkog staža.

Razvija tretmanski program dece i mladih sa problemima u ponašanju i njihovih porodica, kao i preventivni program  namenjen opštoj populaciji s ciljem zaštite dece i sprečavanja razvoja problema u ponašanju. Svoje iskustvo je stekla tokom razvoja usluge Dnevnog boravka za decu i mlade sa problemima u ponašanju i specijalizovala se za rad sa ovom grupom dece i mladih. Do sada je radila sa preko 400 porodica. Vodila je postupak licenciranja usluge Dnevnog boravka. Realizator je akreditovane obuke za socijalne radnike za rad sa decom i mladima sa problemima u ponašanju koja je akreditovana pri Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu. Osmišljava i realizuje treninge i stručne skupove sa temom rada sa decom i mladima sa problemima u ponašanju za stručnjake iz različitih sistema. 

Kako da se prijavite?

Da biste prisustvovali seminaru, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto. Cena seminara je 4.000,00 RSD, a ukoliko se prijavite do 24. aprila, ostvarićete popust po kome svoje prisustvo možete obezbediti za samo 2.000,00 RSD.

Broj slobodnih mesta je strogo ograničen, zato popunite prijavu na vreme i osigurajte svoje prisustvo na seminaru koji će vam pružiti korisno profesionalno iskustvo.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati sa nama direktno pozivom na broj +381 11 4011 240 ili mejlom office@institut.edu.rs.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »