Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

26 Dec

  • By Nikola Oluic
  • In Vesti
  • Comments Off

„Izazovi mentorstva”

Centar za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje organizovao je besplatno predavanje za unapređenje obrazovnog procesa pod nazivom „Izazovi mentorstva”. Predavač je bila Zorana Živanović, master profesor filozofije u Savremenoj gimnaziji.

Cilj predavanja je bio da se nastavnici upoznaju sa pojmom mentorstva ili da se podsete njegovog značenja i spoznaju zbog čega je posedovanje složenih profesionalnih i ličnih osobina važno za kreiranje odnosa koji mentorstvo zahteva, a koji značajno utiče na kvalitet i efikasnost postignuća učenika. Pored toga, u fokusu predavanja bili su i sami izazovi koje nastavnici mentori imaju budući da je reč o distinktivnom, jedinstvenom i personalnom odnosu, koji zahteva ulaganje značajnog vremena i energije, ali i o odnosu koji traje duži vremenski period.

Prisutni nastavnici pokazali su veliko interesovanje za predavanje na kom su se upoznali sa funkcionalnim metodama pomoću kojih se podstiče intelektualni rad i razvoj društveno prihvatljivih obrazaca ponašanja kod učenika, ali su i saznali kako da kroz mentorstvo utiču na pravac njihovog budućeg profesionalnog napredovanja i ličnog razvoja.