Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Novi načini primene drame u nastavi na seminaru IDEAL

Institut za moderno obrazovanje i BAZAART organizuju dvodnevni seminar „IDEAL – interkulturalno učenje kroz dramu”, koji će se održati 1. i 2. aprila, u prostorijama TeachingAcademy, na trećem spratu Beograđanke (ulaz iz Kralja Milana).

IDEAL

Šta je interkulturalno učenje kroz dramu?

Seminar „IDEAL – interkulturalno učenje kroz dramu” je namenski razvijen nacionalni program kako bi se kod učenika razvila tolerancija, prihvatanje i uvažavanje drugih i drugačijih vršnjaka u školi i šire.

Ova originalna metodologija osmišljena je 2012. godine na osnovu istraživanja potreba za programima usavršavanja nastavnika u Srbiji. IDEAL odgovara na uticaj koji ima rastuće ekonomsko i socijalno raslojavanje društva i porast rodnih, generacijskih, urbano-ruralnih stereotipa, kao i rasno-etničkih i verskih isključivosti i netrpeljivosti.

Kroz dramsko odigravanje i uživljavanje, učesnici imaju priliku da steknu razumevanje pozicija drugih i drugačijih osoba i, samim tim, snažno razviju empatiju. Dramski rad, takođe, podstiče kritičko mišljenje, kreativnost, inicijativu, timski duh i saradnju među vršnjacima, kao i partnerski, saradnički odnos među učenicima i nastavnicima.

Kako će izgledati seminar?

Seminar IDEAL je potpuno interaktivan, ali svako vaše iskustvo u dramskom izrazu biće praćeno teorijskim objašnjenjima kako biste razumeli na koji način je utemljena ova metoda.

Na ovom seminaru imate priliku i da pogledate dokumentarni film „Uključi me – razumeću”, koji prenosi iskustva o tome kako je metodologija IDEAL primenjena u Zrenjaninu, Smederevu, Nišu i Beogradu.

Agendu seminara možete preuzeti putem OVOG linka.

Kako da se prijavite?

Seminar „IDEAL – interkulturalno učenje kroz dramu“ traje dva dana (16 sati) i nosi 16 bodova obaveznog stručnog usavršavanja. Cena seminara je 3.000 dinara. Da biste se prijavili za seminar, potrebno je da popunite prijavu putem OVOG linka.

Prijavljivanje traje do popunjavanja slobodnih mesta. Zbog toga požurite i rezervišite svoje mesto na vreme.

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »