Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Besplatna konferencija „Obrazovanje za 4.0 revoluciju”

Konferencija pod nazivom „Obrazovanje za 4.0 revoluciju” održaće se u ponedeljak, 10. decembra, od 11:30 časova u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat).

Ova konferencija namenjena je srednjoškolcima, njihovim roditeljima, ali i svim profesorima srednjih škola, koji svoje besplatno prisustvo mogu obezbediti popunjavanjem ove prijave.

Prisustvo konferenciji omogućiće okupljenima da se upoznaju sa zanimanjima budućnosti, informišu o aktuelnim promenama na tržištu rada i pripreme za odluku o svom profesionalnom pozivu.

Organizatori konferencije su:

 • Organizacija za razvoj karijere i omladinsko preduzetništvo Connecting,
 • Centar za razvoj karijere Instituta za moderno obrazovanje,
 • Agencija za studije i stipendije u inostranstvu – Via Academica.

Šta vas očekuje:

Na konferenciji će sa različitih aspekata biti iznet stav o tome kako će izgledati karijerno savetovanje, koja će zanimanja biti popularna, na koji način će savremeni životni stil uticati na promene na tržištu i još mnogo toga.

Pored toga, organizovano je takmičenje za učenike koji će imati priliku da kroz „Motivacioni izazov” predstave svoju viziju budućnosti i odgovore na pitanja čime žele da se bave i šta ih inspiriše da napreduju. Učenike koji po oceni stručnog žirija predstave najkreativnije priče očekuju vredne nagrade.

Prva nagrada: Mentorski paket Via Academica za upis na studije u inostranstvu
Druga nagrada: Profesionalna orijentacija sa našim mentorima
Treća nagrada: PITCH kurs organizacije Connecting

PITCH kurs organizacije Connecting

Javni govor je jedna od ključnih veština 21. veka i predstavlja osnov sveukupne komunikacije čoveka. Pravilno ovladavanje veštinom govorništva i javnog nastupa izdvojiće vas od vaših vršnjaka i doprineće da vaše ideje, kvaliteti i mogućnosti postanu zapaženi i prepoznati od društva kao potencijal vredan pažnje. Svima je potrebno da savladaju bar osnove javnog govorništva! Stoga smo za vas pripremili jednodnevni trening i mentorsku podršku kako biste ovladali tehnikama javnog govorništva.

Plan i program konferencije

11:30–12:00 Registracija učesnika

12:00–12:30 Svečano otvaranje

 • Deniz Hoti, direktor, Connecting
 • Jovana Tintor, Via Academica
 • doc. dr Marina Petrović, direktor Instituta za moderno obrazovanje

12:30–14:00 Na kafi sa zanimanjima budućnosti – upoznajte zanimljive predavače i njihove uspone u karijeri u živom razgovoru

14:00–14:30 Pauza

14:30–15:30 Panel-diskusija: Kako će izgledati karijerno savetovanje 2030. godine?

 • Dejana Baltes, omladinski radnik
 • Sonja Dakić, preduzetnik
 • Bojana Jevtović, projektni menadžer
 • Marko Batur, defektolog
 • MSc Aleksandra Ikonov, stručni saradnik IMO

Moderatori

  • Deniz Hoti, izvršni direktor Connectinga
  • doc. dr Marina Petrović, direktor Instituta za moderno obrazovanje

*Ovu panel-diskusuju možete pratiti i preko Live streama, putem ovog linka.

15:30–16:30 Predstavljanje evropskih univerziteta – ponude za studiranje i mogućnosti dobijanja stipendija za prestižne fakultete

16:30–17:00 Pauza

17:00–18:00 Motivacioni izazov i dodela nagrada – prikaz najboljih radova učenika na konkursu, žiriranje i dodela nagrada

18:00–18:10 Svečano zatvaranje

Predavači:

Sonja Dakić  – Mama, preduzetnik i mentor, neko ko voli rado da deli svoja znanja i kontakte jer veruje da tako čini ovaj svet boljim mestom. Godine 2011. osnovala je sa prijateljicom socijalno preduzeće Daj Daj d.o.o., koje se bavilo proizvodnjom ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi eko-znak RS. Dobitnik specijalnog priznanja za inovativnost Udruženja poslovnih žena Srbije, TEDx govornik i predavač na mnogim domaćim i stranim konferencijama. Poslednjih godina drži radionice na temu preduzetništva, javnog nastupa i razvoja veština. Godine 2018. pokrenula sopstveni mentorski program „Živi Radi Voli”, u saradnji sa ICT HUB-om u Beogradu.

 

Dejana Baltes Omladinski radnik u zajednici, profesor razredne nastave, sistemski porodični psihoterapeut i NLP Master. Ima preko deset godina iskustva u civilnom sektoru, a radila je i kao trener sa decom, mladima i različitim grupama, sprovodeći programe koji se tiču razvoja mladih i zajednice. Svoje međunarodno iskustva stekla je kao volonter na godinu dana u Centru za mirno rešavanje konflikata Corrymeela, Severna Irska, UK. Član je trenerske baze KOMS-a i Fondacije Tempus. Bavi se psihoterapijom i savetovanjem. Živi i radi u Novom Sadu. Zaposlena na projektu Novi Sad – omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019 na poziciji koordinatora omladinskih aktivnosti.

 

Bojana Jevtović Počela kao dobrovoljac u humanitarnim akcijama na lokalu. Od 2010. godine počela je da radi kao koordinator projekta u „Građanskim inicijativama”, a 2014. godine u Beogradskoj otvorenoj školi – vodećim nacionalnim organizacijama civilnog društva u Srbiji. Zahvaljujući tome, radila je na praćenju javnih politika, poštovanju ljudskih prava, razvoju lokalnih institucija i partnera i sarađivala sa svim relevantnim akterima. Učestvovala u nizu obrazovnih programa i projekata, posebno u oblasti doživotnog učenja i karijernog vođenja i savetovanja.

 

Marko Batur Master defektolog – specijalni pedagog, sa preko šest godina radnog iskustva u različitim oblastima društvenih delatnosti kao što su socijalna zaštita, prosveta, administracija i edukacije. Svestrana osoba okrenuta stvaranju pozitivnih i konstruktivnih društvenih relacija u radnom okruženju, uvek spremna za sticanje novih znanja i iskustava, otvorena za saradnju i timski rad. Oženjen, otac dvoje dece.

 

 

Aleksandar Linc – Aleksandar je od najranijih dana poznat kao štreber za podatke. U prethodnih 5 godina se usavršavao kao data analyst i data scientist, radeći uglavnom u R. Ipak, prepoznao je Python kao „koristan alat“. Trenutno radi kao data scientist u sektoru za naprednu analitiku u NCR-u, i obavlja funkciju programskog menadžera za Data Science Conference. Još uvek čeka na ostvarenje svog sna da napravi svemirski brod.

 

 

Sanja Ristić Sebe opisuje kao radoznalog istraživača svega što je ispred, unutar i iznad nje. Beskrajno svestrana, nesuđena medicinska sestra svoje marketinško iskustvo prikuplja još u studentskim danima, zatim ozbiljnije u marketinškoj agenciji, nakon čega se odvažila da uplovi u uzbudljive frilenserske vode kojima plovi kroz različite avanture već više od tri godine. Pararelno se bavila organizacijom lokalnih zajednica, edukacijom i mentorstvom na temu liderstva, organizovanja i akcije. Danas se najviše bavi strategijama, konsaltingom i edukativno-mentorskim programom.

 

Antonio Ankajcan – Antonio radi na povezivanju tehnologije i umetnosti. U rukama mu je uvek neka tehnologija i zato na svakom projektu nauči nešto novo. Pravi instalacije koje spajaju digitalni i fizički svet. Već 3 godine radi za agenciju 365ads (part-time). Radio je na kreiranju instalacija koje su bile na EXIT-u, Lovefestu i mnogim drugim festivalima i konferencijama.

 

 

Filip Milinković – Blockchain, digitalna transformacija, fintech i primenjena veštačka inteligencija jesu samo neke od stvari koje se vrte u glavi ovog dečaka sa nepunih 18 godina, koji se u šestom razredu upustio u svet programiranja. Upisuje Srednju školu za informacione tehnologije, a sa 16 godina nalazi svoju prvu praksu u svetu razvoja softvera, koja uskoro prerasta u posao. Shodno tome, Filip prelazi na vandredno školovanje i svoje dane posvećuje radu. Malo više od godinu dana kasnije Filip je već duboko u svetu informacionih sistema, digitalne transformacije i inovacije. Njegov cilj je da promeni način na koji velike korporacije u Srbiji posluju pružajući im nove poslovne vidike kroz um jednog mladog predstavnika nove generacije.

 

Deniz Hoti – Deniz Hoti je nagrađivani socijalni dizajner, preduzetnik, omladinski lider i konsultant u oblastima javnog zagovaranja, društvenih inovacija i prikupljanja sredstava, sa više od 9 godina iskustva u civilnom sektoru u Srbiji. Nagrađivani je ekspert za dizajniranje edukativnog programa „Kad porastem biću…” u 2017. godini (II mesto na nacionalnom takmičenju primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, Euroguidance centar Srbija). Ispred Krovne organizacije mladih Srbije imenovan je za eksperta u Timu Evrope, dok je ispred Nacionalne asocijacije praktičara omladinskog rada imenovan za mentora u Regional Social Innovation Policy Labu u okviru You SEE platforme. Radio je kao trener sa decom i mladima, odraslima, vladom, osnovnim i srednjim školama, OCD-om, ustanovama kulture i kompanijama. Zajedno sa njima dizajnirao je iskustvo učenja za više od 1.500 ljudi iz 12 različitih zemalja. U svoje slobodno vreme pokreće organizacije i društvene biznise. Osnivač je Connectinga. Zaljubljen je u Design Thinking i zna da pravi pivo.

Nikola Veljković – Dugo se bavio muzikom, a kasnije omladinskim radom i aktivizmom. Međutim, Nikola smatra da ima nečeg posebnog u veštini kreiranja dobrog videa, što ga je motivisalo da se upravo u tome najviše i razvija. Po struci je inženjer audio i video tehnologija, radio je na televiziji i web portalu na različitim pozicijama, kao što su kamerman, montažer i fotograf, ali je najponosniji na priliku da samostalno radi kao freelance videograf. Učestvovao je u najrazličitijim projektima i sarađivao sa kvalitetnim ljudima i organizacijama kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Odgovornost i istrajnost, ali i želja za daljim napretkom, omogućili su mu da jedan period života živi i bavi se videom u Portugalu. Veoma ceni neformalno obrazovanje i kaže da je njegov život postao smisleniji kada je prestao da uči za ocene i počeo da uči za sebe. Za svoje radove nagrađivan je na raznim video i multimedijalnim konkursima.

Doc. dr Marina Petrović – Izvršni direktor Instituta za moderno obrazovanje. Po zanimanju je profesor tehnike i informatike, a po akademskoj tituli doktor metodike nastave informatike. Studirala je na ETF-u u Beogradu (smer Automatika i elektronika), ali je zbog porodičnih razloga osnovne studije završila na Tehničkom fakultetu u Čačku (smer Profesor tehnike i informatike). Voli da čita, da piše i stalno uči, pa je nakon osnovnih studija završila specijalističke studije na PMF-u u Novom Sadu (smer Metodika nastave informatike), zatim master studije na Tehničkom fakultetu u Čačku (master za elektronsko učenje – dipl. prof. tehnike i informatike) i na kraju doktorske studije na PMF-u u Novom Sadu. Radila je u srednjoj stručnoj školi u Kruševcu, kao i gimnaziji i osnovnoj školi u Novom Sadu kao profesor informatike, a zatim na Pedagoškom fakultetu u Somboru, na Katedri za informatiku i medije sa metodikom nastave. Sada radi na poziciji izvršnog direktora Instituta za moderno obrazovanje u Beogradu. Učestvovala je i izlagala na brojnim konferencijama, objavila preko 40 naučnih i stručnih radova, bila angažovana u komisijama za izradu zvaničnih planova i programa za predmete Informatika i računarstvo i Tehničko i informatičko obrazovanje za osnovnu školu. Koautor je četiri odobrena udžbenika za informatiku i tehniku za osnovnu školu i jednog udžbenika iz oblasti e-učenja za fakultet. Sada piše svoj šesti udžbenik, za šesti razred osnovne škole za predmet Informatika i računarstvo. Stručnim usavršavanjem zaposlenih u obrazovanju bavi se od 2004. godine, iza sebe ima veliki broj akreditovanih, organizovanih i održanih seminara, stručnih skupova i konferencija. Doktor Marina uvek je vođena istim ciljem i idejom da se sve suštinske promene dešavaju u učionici, obrazovanjem i vaspitanjem. To je motiviše i želi da svoje iskustvo i energiju udruži sa izuzetnim ljudima na korist svima koji se bave obrazovanjem i vaspitanjem mladih naraštaja. Duboko veruje da budućnost počinje u učionici i da se suštinske promene u svetu ne dešavaju revolucijama, već tihim evolucijama svakog pojedinca. Njena poruka je: „Škola može mnogo da doprinese usmeravanjem, vaspitanjem, podsticajima i obrazovanjem pojedinaca tako da svet bude bolje mesto za život, za sve nas”.

MSc Aleksandra Ikonov – Stručni saradnik na poslovima organizacije programa stručnog usavršavanja nastavnika i koordinator obrazovnih programa. Aleksandra svoju nastavničku praksu stiče radom u nekoliko osnovnih škola u Beogradu. Tokom master studija ulaže ogromne napore u istraživanje različitih didaktično-metodičkih oblasti, na osnovu čega koncipira svoj master rad na temu „Usvajanje bioloških pojmova u osnovnoškolskoj nastavi biologije”. Trenutno je doktorand na Biološkom fakultetu u Beogradu, gde priprema doktorsku disertaciju. Predmet naučno-istraživačkog rada i uža naučna oblast: biologija razvića. Autor je brojnih naučnih i stručnih radova u domenu pedagoških i bioloških nauka. Svoj inovativni pristup nastavi predstavlja kroz više međunarodnih i domaćih konkursa, na kojima postiže zavidne rezultate.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovu konferenciju, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto. Broj slobodnih mesta za praćenje konferencije iz prostorija Instituta ograničen je na 100, a svoje prisustvo možete osigurati popunjavanjem ove prijave.

PRIJAVITE SE >>

Za više informacija možete nam se obratiti putem mejla: office@institut.edu.rs ili telefona: +381 (0)11 4011 260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »