Better education for a better world

Svako od nas ima šansu da bira put koim će ići. Okolnosti ne postoje zbog toga da bi nas sputavale. One su sastavni deo našeg puta. Sastavni deo našeg uspeha.

Položaj tela govori o predrasudama ili optimizmu osobe, o tipu čoveka i načinu pristupa problemu. Držanje tela Supermena govori o osobi koja teži distanci i isticanju svoje moći.

Naša uverenja direktno utiču na unutrašnju reprezentaciju stvarnosti, koja izaziva pojavu određenih emocija. Stoga, prema NLP-u, ukoliko je moguće promeniti unutrašnje reprezentacije, moguće je uticati na način na koji se doživljava svet, pa je moguće promeniti i ponašanje i usmeriti ga u željenom pravcu.

Sada postoje i dokazi da svakodnevni mentalni prelaz između jezika utiče na sposobnost učenja i multitaskinga, te da čak ima i dugoročnu dobrobit na mentalno zdravlje.

Stari Grci i Rimljani nisu za retoriku vezivali asocijacije koje je danas prate, nego su u retorici, koja je činila završnu fazu njihovog obrazovnog sistema, tretirali opšte književne probleme koje danas obrađuju druge književne grane (stilistika, teorija književnosti, književna kritika itd). Retorika je zbog svog praktičnog značaja zauzimala visok ugled, pa su govornička dela smatrana najvišim književnim dometom.

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »