Naziv: Projektno orijentisana nastava

Obrazovni oblik: jednodnevni seminar

Kompetencije: К1

Prioritet: 1

Trajanje: 1 dan

Cena: 3.000 din.

Ciljna grupa:  Nastavnik razredne nastave, nastavnik predmetne nastave – osnovna škola, vaspitači u PPP-u, stručni saradnici

Opis: Seminar Projektno orijentisana nastava želi da predstavi projektnu nastavu i njene mogućnosti. Razgovaraćemo o razlici između tradicionalne, projektne i problemske nastave, i videti kako projektna nastava može da pomogne da učenici razviju kompetencije za 21. vek (saradnju, komunikaciju, kritičko mišljenje i kreativnost) kako bi odgovorili na neko kompleksno pitanje. Po završetku obuke očekuje se da će nastavnici biti osposobljeni za planiranje i realizaciju projektno orijentisane nastave, kao i da će biti dovoljno motivisani i ohrabreni za to.

Ciljevi i ishodi: Unapređivanje nastavničkih kompetencija za organizaciju nastave koja vodi razvoju funkcionalnih znanja učenika.

Osposobljavanje nastavnika za organizaciju projektno orijentisane nastave u cilju razvoja funkcionalnih znanja i istraživačkog duha učenika, kao i potrebe za primenu matematike u svakodnevnom životu.
[toggle title=”Teme koje su zastupljene:”]

  • Projektno orijentisana nastava – značaj i iskustva razvijenih školskih sistema
  • Ishodi u projektno orijentisanoj nastavi
  • Projektno orijentisana nastava u praksi

[/toggle]

 

Prijavite se »