V predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”

Besplatno predavanje „Veliki rat, mali đaci, interaktivni udžbenik”

Institut za moderno obrazovanje organizuje novo, peto po redu predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”. Ovog puta pripremili smo vam besplatno predavanje pod nazivom „Veliki rat, mali đaci, interaktivni udžbenik”, koje će se održati u četvrtak, 31. januara, od 18:00 do 19:30 časova u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, Future Hub).

Broj slobodnih mesta je ograničen na 30 učesnika, a svoje prisustvo možete obezbediti popunjavanjem ove prijave.

„Veliki rat, mali đaci, interaktivni udžbenik”

Na ovom predavanju imaćete priliku da se upoznate sa primerima dobre prakse koji su sprovedeni na projektu učitelja Nenada Pantića. Sa svojim učenicima IV razreda ovaj učitelj iz OŠ „Sava Šumanović” osvojio je prvo mesto na konkursu Dečjeg kulturnog centra 2018. sa projektom „Obeležavanje stogodišnjice od pobede u Velikom ratu”.

Saznajte kako da unapredite svoje časove

Prisustvo ovom predavanju omogućiće učiteljima, nastavnicima, profesorima, ali i svim ostalim zaposlenim u obrazovanju da upoznaju modele projektne nastave, primere interdisciplinarne nastave, kao i različite efektivne tehnike rada sa učenicima.

Tokom predavanja biće vam predstavljene ideje projekta, tok njegovog razvijanja – od ideje do proizvoda, način rada sa učenicima i postupak realizacije kompletnog projekta. Uz to, saznaćete kako se prilagođavaju multimedijalni materijali i kreiraju interaktivni udžbenici od pripremljenih materijala. Takođe, deo predavanja će se baviti osvrtom na časove i aktivnosti sprovedene u toku projekta.

Upoznajte primere dobre prakse

Besplatno predavanje u organizaciji Instituta za moderno obrazovanje omogućiće vam da detaljno upoznate uspešan projekat „Obeležavanje stogodišnjice od pobede u Velikom ratu”. Upoznavanjem ovog projekta imaćete priliku da zapravo saznate kako su učenici podstaknuti da samostalno, uz mentorstvo učitelja, istražuju i donose zaključke. Osim toga, ovaj projekat je motivisao osnovce da zakorače u uređivanje multimedijalnih materijala, dizajniranje i intervjuisanje, ali i da se oprobaju u drugim oblastima koje u budućnosti mogu biti njihovo profesionalno opredeljenje.

Celokupan projekat doprineo je da se kod učenika razvije motivacija za samostalno učenje, kao i inventivnost, razvijanje sposobnosti organizovanja, sinteze, analize i ocenjivanja materijala, sposobnost pronalaženja rešenja za probleme sa kojima se susreću, kao i sposobnost rukovođenja procesom rada i efikasnom komunikacijom sa drugim učesnicima.

Vaš predavač

[toggle title=“Nenad Pantić“]

Nenad PantićNenad je učitelj u Osnovnoj školi „Sava Šumanović”. Sa svojom prvom generacijom učenika postigao je veoma zapažene rezultate na mnogim takmičenjima, među kojima je i konkurs Dečjeg kulturnog centra.

[/toggle]

 

 

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo besplatno predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta za ograničen na 30.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do srede, 30. 1. 2019, najkasnije do 15 sati. Ukoliko niste u mogućnosti da lično prisustvujete tribini, obezbeđeno je i praćenje putem interneta, po ceni od 500 dinara, dok je live stream prenos besplatan za članove Instituta. Molimo vas da u prijavi označite da li želite da pratite predavanje uživo, iz učionice Instituta Future Hub, ili putem Live streama.

Napomena: Potvrde o prisustvu i praćenju tribine izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.