Predavanje iz ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”

Besplatno predavanje „Profesionalna etika u obrazovanju”

Besplatno predavanje na temu „Profesionalna etika u obrazovanju” održaće se u četvrtak, 14. marta 2019od 18:00 do 19:30 časova, u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, učionica SH 23 – mala konferencijska sala).

Ovo predavanje u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje namenjeno je svim zainteresovanim prosvetnim radnicima koji žele da saznaju više o profesionalnoj etici u vaspitno-obrazovnom sistemu. Pored praktičnog znanja, ovo predavanje vam može doneti i potvrdu sa 2 boda neformalnog stručnog usavršavanja.

Broj slobodnih mesta ograničen je na 50 učesnika, a svoje prisustvo možete obezbediti popunjavanjem ove prijave.

Saznajte više o odnosu nastavničke etike i morala

Predavanje će predstaviti pojam profesionalne etike kroz okvire javnog i privatnog obrazovanja, ali i u odnosu na zakonsku regulativu i realno stanje u društvu. Kroz predavanje biće istaknuta i 3 profesionalna modela ponašanja nastavnika koji se smatraju moralno i etički korektnim, a koji su sposobni da odgovore na izazove školskog okruženja. Takođe, predavanje će posebnu pažnju posvetiti rezultatima istraživanja projekta RANON (Razgovori nastavnika o nastavnicima), koje prati stavove nastavnika u 25 gradova u Srbiji i predstavlja ključne nalaze koji ukazuju na nesklad između stanja u vaspitno-obrazovnom sistemu i uticaja koje nastavnici imaju na reforme.

Vaš predavač:

Nemanja Đikanović, diplomirani sociolog

Nemanja je završio Filozofski fakultet u Beogradu, a svoju karijeru započeo je još kao student u brojnim vanfakultetskim aktivnostima, od kojih je najznačajnije angažovanje u Centru za razvoj karijere Filozofskog fakulteta na poziciji koordinatora. Osim toga, član je Srpskog udruženja za filozofsku praksu, u čijim aktivnostima učestvuje kao koordinator Filokafea. Interesuje se za mikrosociologiju i za oblast ljudskih resursa. Rad u prosveti posmatra kao poziv da učenicima približi društvo i osvetli mogućnost njihovog delanja u odnosu na istorijski kontekst. Glavni moto kojim se vodi je: „Ako ne gradimo svoje snove, drugi će nas zaposliti da gradimo njihove.” Trenutno radi kao profesor sociologije sa pravima građana, ustava i prava građana, etike i građanskog vaspitanja u Srednjoj školi za informacione tehnologije.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo besplatno predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta ograničen na 50.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do srede, 13. 3. 2019, najkasnije do 15 sati. Ukoliko niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanju, obezbeđeno je i praćenje putem interneta po ceni od 500 dinara, dok je live stream prenos besplatan za članove Instituta. Molimo vas da u prijavi označite da li želite da predavanje pratite uživo, u prostorijama Instituta, ili putem Live streama.

Napomena: Uverenja o prisustvu i praćenju tribine izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje uverenja poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.