40 besplatnih veb-alata za izradu interaktivnih anketa/kvizova

Da bismo vam olakšali rad u onlajn-okruženju i pomogli vam da na lak i jednostavan način pripremite nastavni materijal za svoje učenike/studente, Institut za moderno obrazovanje je spremio priručnik sa čak 40 besplatnih veb-alata za izradu interaktivnih anketa/kvizova. Ovaj priručnik namenjen je nastavnicima u osnovnim i srednjim školama, kao i profesorima u visokom obrazovanju, ali i svima ostalima koji učestvuju u procesu edukacije.

Kroz samo nekoliko klikova možete besplatno preuzeti ovaj priručnik koji će vas naučiti kako da pripremite zanimljive nastavne resurse koji bi pomogli učenicima da ostvare svoj pun potencijal. Da li znate da vam mnogobrojna softverska rešenja mogu pomoći i u ocenjivanju učenika, ali i lakom praćenju njihovog napredovanja? U priručniku smo vam napomenuli koji digitalni alati imaju te mogućnosti.

Onlajn-nastava i učenje na daljinu ne moraju vam praviti problem. Lako se možete prilagoditi novonastaloj situaciji poštujući 4 najbitnije funkcije koje stručnjaci za e-obrazovanje napominju:

  1. izrada interaktivnog nastavnog materijala i sadržaja;
  2. osmišljavanje i implementacija aktivnosti koje podstiču komunikaciju i kolaboraciju između učenika, između nastavnika i učenika i između pojedinačnih učenika i grupe učenika;
  3. definisanje kriterijuma za ocenu napretka učenika;
  4. unapređenje obrazovnog procesa kroz direktne instrukcije nastavnika.

Sve navedene zahteve možete ispoštovati kroz samo nekoliko klikova u okviru alata koji budete izabrali, a koji smo testirali za vas.

Preuzimanje priručnika „40 besplatnih veb-alata za izradu interaktivnih anketa/kvizova” je veoma jednostavno. Sve što je potrebno da uradite jeste da unesete imejl-adresu na koju želite da vam stigne priručnik.

 

Unesite imejl-adresu i preuzmite svoj priručnik: