Otkrijte novu dimenziju obrazovanja – posetite Intelligent classroom

Institut za moderno obrazovanje vas poziva da posetite naše prostorije (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz ul. Kralja Milana) i upoznate se sa konceptom pametne učionice (Intelligent Classroom). Kroz jednočasovnu prezentaciju imaćete priliku da se uverite kako se najnovije tehnologijemogu efikasno koristiti u obrazovnom procesu.

Uz to, biće vam predstavljeni tehnički uređaji poslednje generacije koji su implementirani tako da zajedno čine okruženje Intelligent Classroom-u. Takođe, svi posetioci moći će da testiraju uređaje i uvere se na koji način svaka od izloženih tehnoloških inovacija doprinosi kvalitetnijoj nastavi.

Plan i program prezentacije:

Predstavljanje koncepta Intelligent Classroom-a


Današnje generacije učenika odrastaju uz digitalne tehnologije i svakodnevno ih koriste, ali se u znatnom broju škola susreću sa tradicionalnim modelom prenošenja znanja i učionicama bez interneta, računara i moblinih uređaja. Međutim, učionice treba da budu opremljene tako da odgovaraju potrebama učenika 21. veka.

Koncept pametne učionice (Intelligent Classrooms) je autorsko delo Savremene gimnazije i njenog osnivača, kompanije LINK group, i evidentirano je u Zavodu za intelektualnu svojinu. Ovaj koncept uključuje učionicu koja je tehnološki unapređena i opremljena najnovijim obrazovnim tehnologijama i podržava nastavu koja je usmerena na razvoj kritičkog i problemskog mišljenja, i promoviše interaktivno, kreativno i učenje kroz igru i realizaciju projekata, bez prostornih i vremenskih ograničenja.

NAPOMENA: Pređite kursorom miša preko crvenih krugova na slici kako biste videli detaljan opis modernih tehnoloških inovacija koje ćete moći da vidite i isprobate prilikom posete Intelligent Classroom-a.

Kreativna nastava uz interaktivne ekrane

Interaktivni ekrani podržavaju i podstiču interaktivnost, saradnju i kreativnost nastavnog procesa. Bilo koju učionicu pretvaraju u centar za učenje, u kom učenici i nastavnici sarađuju, dele ideje, stvaraju i razmenjuju digitalne sadržaje, rešavaju probleme…

Mobilni TV lift da znanje bude „na dohvat ruke”

Predstavlja mehanički sistem koji pomera TV uređaje verikalno ili horizontalno, ili ih izvlači iz nameštaja, tavanica ili pregradnih zidova kada je to potrebno i vraća ih nazad.

Prenosi predavanja pomoću video stream opreme

Snimanje i prenošenje procesa učenja, što omogućavaju kamere i napredna video stream oprema, predstavljaju važan obrazovni resurs, jer predavanja postaju dostupna bilo kada i bilo gde.

Fleksibilne Node stolice

Mogu se lako i brzo prenositi sa jednog kraja prostorije na drugi, što je veoma važno kako za individualni tako i za grupni i timski rad, pažnju i komfor učenika.

Tableti umesto svezaka

Učenici i nastavnici svakodnevno u nastavi koriste tablet i iPad uređaje, što ostavlja više prostora za kreativnost i inovacije, stručno i pedagoško usavršavanje i detaljnije praćenje rada svakog učenika.

Interaktivni projektor svaku površinu čini interaktivnom

Može se opisati kao kombinacija projektora i interaktivne table – bilo koju površinu učionice čini interaktivnom, stvarajući na taj način novo iskustvo učenja.

Zanimljivije učenje uz interaktivne table

Elektronske, pametne ili interaktivne table povezane su sa računarom i projektorom, na kojima se piše specijalnim olovkama ili prstom. Omogućavaju preuzimanje dokumenata sa računara, menjanje i čuvanje izmena.

Stavite VR naočare i učite kroz igru

Virtuelno učenje u proces obrazovanja uključuje tehnologije i internet, a postiže se uglavnom pomoću virtuelnih naočara. Ovaj tip naočara funkcioniše kao ekran koji omogućava gledanje mnoštva slika i interakciju sa tim sadržajem, te stvara iluziju dubine koja je karakteristična za virtuelna okruženja.

„Oživite” ideje pomoću 3D štampača i skenera

3D štampanje kao proces stvaranja materijalnih objekata iz digitalnih fajlova predstavlja svojevrsnu revoluciju u učenju, jer učenicima dozvoljava da apstraktne pojmove pretvore u konkretne, opipljive predmete. Uz njega se kao dopuna koristi i 3D skener.

Stolovi za timski rad

Individualni stolovi koji istovremeno pružaju mogućnost lakog spajanja, uklapanja i prilagođavanja raznim zadacima i potrebama nastave, što umnogome doprinosi saradnji, komunikaciji i razvoju timskog rada.

3D projektor – gradivo iz svih uglova

Sagledavanjem materije u 3D tehnologiji učenici mogu da razumeju različite nivoe složenosti, sagledaju pojedinačne delove celine, njihove međusobne odnose i veze, čime dobijaju potpuno novu, jasniju sliku celine.

iPad stanice za napajanje uređaja strujom

Obezbeđuju kapacitet za punjenje i sinhronizaciju većeg broja uređaja istovremeno, što omogućava da učenici uvek imaju tablete pripremljene za rad.

Amazon Echo kao asistent u učenju

Ovaj uređaj se ističe razvijenom osetljivošću na glas. Upućujući glasovne komande, učenici mogu da pitaju Amazon Echo sve što ih interesuje i dobiju odgovore o pojavama, događajima ili knjigama, kao i da saznaju aktuelne informacije iz sveta.

Laptop računar za svakog učenika

U Intelligent Classroomu i učenik i nastavnik imaju svoje laptopove. Istraživanja sprovedena u SAD pokazala su da učenici pomoću računara brže usvajaju gradivo i da su tako stečena znanja trajnija.

Udobno okruženje

Lazy bags, egg chairs i udoban, ergonomski nameštaj idealan je za odmor, relaksaciju i druženje tokom pauza u učenju.

Timski rad na pametnom stolu

Interaktivne stolove istovremeno može koristiti više osoba, te podstiču učenike na timski rad, kao i na to da upravljaju svojim učenjem, da budu aktivni i kreativni u procesu učenja.

Vizualizator za učenje kroz primere

Pomoću vizualizatora se mogu prikazivati dokumenta, 3D objekti, slajdovi i slično. Povezan sa projektorom, TV-om ili monitorom, omogućava prikazivanje raznih objekata, doprinosi tome da se nastava obogati primerima i da učenici dobiju jasnu predstavu o sadržaju koji se obrađuje.

Upoznavanje sa modelima učenja koje podržava Intelligent Classroom

Učenje zasnovano na projektu(Project Based Learning)

Učenje zasnovano na relevantnosti(Relevance Oriented Learning)

Kombinacija učenja i zabave(Edutainment)

Mobilno učenje(Mobile Learning)

Učenje zasnovano na problemu(Problem Based Learning)

Učenje zasnovano na igri(Game Based Learning and Gamification)

Adaptivno učenje(Adaptive Learning)

Personalizovano učenje

Predstavljanje programa i uređaja koji nastavu čine efikasnijom

U ovom delu prezentacije imaćete priliku da se upoznate sa brojnim edukativnim programimam i uređajima koji obrazovanje u celini čine zanimljivijim i kvalitetnijim, kako za učenike, tako i za vas koji predajete.

Kroz isprobavanje VR uređaja, Amazon Echo-a, robota i raznih interesantnih programa, pripremićete se za organizacju nastave koja ima za cilj razvoj funkcionalnih znanja i istraživačkog duha učenika, ali i njihovog osposobljavanja da koriste savremene tehnologije.


Kako izgleda obilazak Intelligent Classroom-a?

Prijavite se za besplatan obilazak Intelligent Classroom-a

Upoznajte se sa konceptom Intelligent Classroom-a i kroz besplatnu prezentaciju saznajte kako najnovija tehnologija unapređuje kompletan obrazovni proces.