Tajna finskog uspeha

Prvi put u regionu

OTKRIJTE TAJNU USPEHA FINSKOG OBRAZOVANJA

Jedinstveni onlajn-program na srpskom jeziku za usavršavanje učitelja i nastavnika

Institut za moderno obrazovanje, Savremena osnovna škola i gimnazija i New Nordic School udruženim snagama u Srbiju i region prvi put donose principe i vrednosti na kojima počiva finski sistem obrazovanja, poznat kao jedan od najboljih na svetu. 

Prvi u nizu koraka pri uvođenju finskih obrazovnih principa kod nas jeste jedinstvena obuka za učitelje, nastavnike, profesore i lidere u obrazovanju. Reč je o naprednom onlajn-kursu na srpskom jeziku „Tajna finskog uspeha”, koji će nastavnicima pomoći da bolje razumeju i u svom radu u školama primene principe najboljeg obrazovnog sistema na svetu.

Tajna finskog uspeha

Finski obrazovni sistem već dugo važi za najbolji na svetu, a poslednjih nekoliko godina Finska nosi epitet i najsrećnije zemlje. Sigurno ste se, kao i mnogi, naročito oni koji rade u obrazovanju, zapitali zašto je finski sistem tako uspešan i šta je njihova tajna.

U tom slučaju, kurs „Tajna finskog uspeha” daće vam odgovore na ova pitanja i „recepte” kako ove principe možete da primenite u svojim školama i obrazovnim sistemima. Uz to, stičete i dragocene kvalifikacije i sertifikat iz Finske kao potvrdu ovih znanja.

Unapredite svoje pedagoške, liderske i nastavne sposobnosti ovim naprednim onlajn-kursom, koji će vas uvesti u budućnost obrazovanja!

PRIJAVITE SE ODMAH I OBEZBEDITE SVOJE MESTO »
Finsko obrazovanje

Kako izgleda kurs?

Kurs je podeljen na više organizacionih jedinica i dizajniran tako da se postigne optimalan balans između teoretskog znanja i njegove praktične primene. Opremiće vas praktičnim alatima i metodama da podignete svoje kvalifikacije i rad u školi na još viši nivo. 

Obuka onlajn

Održava se putem jedinstvene Distance Learning platforme za učenje na daljinu. Učite u vreme kada vama najviše odgovara i sa najudobnijeg mesta. Imate i 24-časovnu podršku instruktora i tehničke službe.

Nastava na srpskom jeziku

Video-lekcije i materijali su na srpskom jeziku, posebno prilagođeni našem regionu. Sadržaj je zanimljiv, multimedijalan, interaktivan i jednostavan za usvajanje.

3 meseca traje

Ova napredna obuka traje 3 meseca i za to vreme na raspolaganju su vam onlajn-lekcije, izvori za preuzimanje materijala i komunikacija sa polaznicima širom sveta.

Finski sertifikat

Po završetku dobijate zajednički New Nordic School i IMO sertifikat, iz Finske, kao potvrdu da su vaše kvalifikacije najvišeg nivoa, odobrene od najupućenijih institucija za obuke i sertifikacije iz oblasti finskog obrazovanja.

Šta ćete naučiti?

ISTORIJA

Razumećete istoriju, razvoj i ključne faktore uspeha finskog obrazovnog sistema. Ukoliko želite da predvidite trendove u obrazovanju, osnova je u razumevanju istorijata obrazovanja u Finskoj.

Istorija

NAJBOLJE PRAKSE

Identifikovaćete najbolje pedagoške prakse i pristupe koji se primenjuju u finskom obrazovnom sistemu. Saznaćete i kako možete da ih primenite u svom nastavnom kontekstu.

Najbolje prakse

INDEKS SREĆE

Uočićete na koji način je Finska svake godine tako visokopozicionirana kada je reč o „indeksu sreće” i kako je sistem obrazovanja u korelaciji sa time.

Indeks sreće

NAPREDNE VEŠTINE

Dodatno ćete razviti i unaprediti svoje predavačke veštine, kao što su fleksibilnost i sposobnost kritičkog mišljenja, koje su neophodne za budući razvoj ne samo vašeg odnosa sa učenicima već i obrazovanja uopšte.

Napredne veštine

PEDAGOŠKI PRINCIPI

Usvojićete i moći ćete da u svojoj učionici primenite pedagoške pristupe finskog obrazovanja, kao što su: personalizovano učenje, Future Ready, holistički pristup, interdisciplinarnost, svrsishodnost i usvajanje kompetencija.

Pedagoški principi

AKCIONI PLAN

Kreiraćete sopstveni akcioni plan prilagođen za vašu učionicu/školu na osnovu korisnih praktičnih materijala koji su vam dostupni. 

Akcioni plan

Kome je obuka namenjena?

Napredna obuka „Tajna finskog uspeha” namenjena je svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i liderima u obrazovanju koji žele da se usavršavaju i unaprede način na koji prenose znanja, odnos sa učenicima i uspešnost nastavnog procesa u svojoj školi. Jedini uslov je vaša želja da se usavršavate i napredujete, kao i vaša posvećenost nastavničkom pozivu.

Iskreno verujemo da je celoživotno učenje i usavršavanje jedini put za lično i profesionalno zadovoljstvo, napredovanje i prosperitet. Uvek i svako ima pravo da uči i otkriva nove oblasti znanja. Presudna je jedino vaša želja da učite i učestvujete u transformaciji obrazovanja u svojoj učionici, školi i zemlji. 

Isto tako, smatramo da učenje treba da bude zabavno i prilagođeno učeniku. Zato je metodologija koju koristimo prilikom prenošenja znanja na ovom kursu i koju vam predlažemo da primenite u radu inovativna, savremena i tehnološki obogaćena.

 

Šta sve dobijate?

Zanimljive video-lekcije

Onlajn-obuka na srpskom jeziku

Nastavni materijali i naučni članci

Zadaci za proveru znanja

Lični dnevnik učenja i napretka

Forum za diskusiju sa polaznicima širom sveta

Kurs vam je dostupan 3 meseca

Učite u vreme kada i kako vama odgovara

24-časovna podrška

Sertifikat o završenom kursu iz Finske

Postanite međunarodno sertifikovani edukator za finsko obrazovanje

Jedinstveni program „Tajna finskog uspeha” donosi vam internacionalno priznati finski sertifikat, koji izdaju New Nordic School, Institut za moderno obrazovanje i Savremena osnovna škola.

Uz to ćete dobiti i digitalne bedževe, najrelevantnije sertifikacione značke, kako biste stečena znanja i kvalifikacije mogli da koristite svuda u svetu.

Sve ovo predstavlja svojevrsnu potvrdu da su vaše kvalifikacije najvišeg nivoa, odobrene od najupućenijih institucija za obuke i sertifikaciju iz oblasti finskog obrazovanja.

Finski sertifikat

Šta je tajna uspeha finskog obrazovanja?

Finski učenici su godinama među prvih 10 na PISA testiranju, ali ova pozicija ni ne čudi ako se uzme u obzir da je u Finskoj 99,5% stanovništva funkcionalno pismeno. Kako se dolazi do ovih cifara?

Sa obrazovanjem se počinje dosta kasno, ali predškolskoj pripremi se posvećuje mnogo pažnje. Nastoje da učenje ne bude opterećenje, već uvek zadovoljstvo. Ukratko, puštaju decu da budu deca što duže, ali ih i odmalena ohrabruju da čitaju ono što je njima zanimljivo. Stvaranje jednakih šansi u obrazovanju za sve, manja odeljenja, relaksiranija atmosfera, manje domaćih zadataka i promovisanje celoživotnog učenja svakako su principi koji doprinose ovom uspehu.

Lako je raditi u ovakvom obrazovnom sistemu, neko će reći. Ali zato u Finskoj nimalo nije lako ući u ovu profesiju. Ne samo da se od svih učitelja i nastavnika zahteva master diploma i da su programi za njihovo obrazovanje i usavršavanje vrlo rigorozni i selektivni već se njihov uspeh zasniva na ličnoj odgovornosti i motivaciji, budući da ne postoji birokratsko ocenjivanje nastavnika.

Čini se da su Finci na vreme shvatili koliko značajnu ulogu igra obrazovanje u opštem životnom zadovoljstvu, jer su zahvaljujući visokom indeksu obrazovanja uspeli da se svrstaju i među najbolje rangirane zemlje prema opštem indeksu humanog razvoja.

Grafik finsko obrazovanje

Pridružite se uspesima polaznika širom sveta

Otkrijte „Tajnu finskog uspeha” po povlašćenim uslovima do 31.10.

Pohađajte program „Tajna uspeha finskog obrazovanja” i steknete cenjeni sertifikat po povlašćenim cenama. Samo za prijave do 31. 10. važi popust. Iskoristite priliku koja se neće ponavljati!

 Za IMO članoveSamo do 31. 3.Puna cena
Kompletan program
„Tajna finskog uspeha”
193055

* Cene su izražene u evrima.

Obezbedite mesto na jedinstvenoj onlajn-obuci na srpskom jeziku

Donesite finsko obrazovanje svojim učenicima i steknite prestižne kvalifikacije. Sve to po povlašćenim cenama. Prijavite se odmah!