Obuke za zaposlene u obrazovanju: Upoznajte se sa edukativnim aplikacijama

Centar za obrazovnu tehnologiju i inovacije u obrazovanju Instituta za moderno obrazovanje u novembru organizuje korisne obuke za rad sa edukativnim aplkacijama koje su namenje svima zaposlenima u oblasti obrazovanja. Obuke će se održati 14, 21. i 28. novembra 2018. u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica br. 8).

Popunjavam ove prijave obezbedite svoje mesto na obukama koje će vam omogućiti da usvojite korisna znanja za rad sa besplatnim onlajn edukativnim alatima koji doprinose efikasnijem učenju i primeni informacionih i komunikacionih tehnologija u nastavi.

Obuke koje vas očekuju:

1. Google Classroom i Google aplikacije za obrazovanje (14. novembar 2018, od 17 do 19:30 časova)

Ova radionica će se fokusirati na predstavljanje Google Classroom i Google aplikacije za obrazovanje, na to kako ovi alati mogu da pomognu u nastavnom i administrativnom smislu i da olakšaju i ulepšaju nastavnički i učenički rad. Učesnici će steći uvid u to kako se ovi alati primenjuju u praksi i na koji način njihova škola može uvesti Google Suite for Education.

Cena obuke je 1.200 dinara po učesniku.

2. Programiranje: Scratch i Code.org (21. novembar 2018, od 17 do 19:30 časova)

Na radionici će biti demonstrirano korišćenje Scratch programa, koji je osmislio i besplatno ponudio Masačusetski tehnološki institut (MIT), za početno učenje programiranja i unapređenje razmišljanja i logičkog rešavanja problema. U praktičnom delu obuke svi učesnici će programirati, koristeći ove programe.

Code.org je posvećen širenju računarskih nauka u školama. Cilj ove obuke je da se učesnici upoznaju sa tim zašto je danas bitno sticati znanje iz oblasti računarskih nauka, šta je to čas programiranja, kako izgleda jedan takav čas i kako se može uvesti u školu.

Cena obuke je 1.200 dinara po učesniku.

3. Kahoot i ClassroomScreen (28. novembar 2018, od 17 do 19 časova)

Kahoot je besplatan onlajn-alat koji je namenjen za izradu inicijalnih testova za proveru znanja. Na ovoj radionici učesnici će naučiti kako da samostalno kreiraju kviz koristeći ovaj alat, ali i kako da ga implementiraju u učionicu. Nakon toga naučiće kako da koriste ClassroomScreen, besplatan onlajn-alat koji mogu kombinovati u radu sa interaktivnom tablom, projektorom ili TV-om, što će časove učiniti interesantnijim i produktivnijim.

Cena obuke je 900 dinara po učesniku.

Vaš predavač: Saša Ivakić

Saša je profesor informatike, koji je osnovne i master studije završio na Pedagoškom fakultetu, gde je proučavao savremene tehnologije u nastavi i učenju, a posebnu pažnju posvetio je proučavanju aplikativnog softvera u programiranoj nastavi.

Doktorand je metodike razredne nastave informatike na Pedagoškom fakultetu, a bavi se i proučavanjem efikasnosti i efektivnosti raznih alata i tehnologija za učenje programiranja kod đaka u razrednoj nastavi. Saša je koordinator Centra za obrazovnu tehnologiju i inovacije u obrazovanju Instituta za moderno obrazovanje, gde radi na implementaciji obrazovne tehnologije u nastavni proces, a pored toga angažovan je i kao profesor informatike i računarstva u Savremenoj gimnaziji.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili neku od ovih obuka, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto. Broj slobodnih mesta za praćenje obuka iz prostorija Instituta ograničen je na 30, a svoje prisustvo možete osigurati popunjavanjem ove prijave.

Prijave za prisustvo obukama prihvataju se do dana pre nego što će se određena obuka održati. Moguće je prijaviti se na jednu ili više obuka po izboru.

PRIJAVITE SE >>

Za više informacija možete nam se obratiti putem mejla: office@institut.edu.rs ili telefona: +381 (0)11 4011 260.