Predavanje iz ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”

Predavanje na temu „Obrazovanje za održivi razvoj”

Predavanje na temu „Obrazovanje za održivi razvoj” održaće se u petak, 10. maja 2019od 14:30 do 16:00 časova, u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, učionica SH 23 – mala konferencijska sala).

Ovo predavanje u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje namenjeno je svim zainteresovanim prosvetnim radnicima koji žele da saznaju više o implementaciji programa „Obrazovanje za održivi razvoj“. Pored praktičnog znanja, ovo predavanje vam može doneti i potvrdu sa 2 boda neformalnog stručnog usavršavanja.

Fizičko prisustvo predavanju je besplatno.

Saznajte ulogu održivog razvoja u obrazovanju

Na predavanju će prisutni imati priliku da saznaju na koji način se može kroz vaspitno-obrazovni sistem obezbediti integracija životne sredine, ekonomska sposobnost razvoja i društvenog koncepta za sadašnje i buduće generacije. Koncept obrazovanja za održivi razvoj podstiče interdisciplinarno učenje povezivanjem različitih predmeta ili disciplina, koje pružaju učenicima sva neophodna znanja koja bi omogućila efikasno uključivanje u život i rad posle završetka školovanja. 

Prisutni će imati priliku da saznaju više o pravnim okvirima održivog razvoja, zatim i da se upoznaju sa pojmom ekološke svesti, ekološke kulture i moralnih, odnosno društvenih načela koja ih oblikuju. Kroz primere će biti istaknut odnos prema održivom razvoju razvijenih i nerazvijenih zemalja, ali i uticaj obrazovanja na svest o ekologiji kao disciplini i potrebi savremenice. Predavanje će pristunima ponuditi i moguća rešenja usmerena ka podsticanju održivog razvoja u obrazovno-vaspitnom sistemu. 

Vaš predavač:

Jelena Spasojević, profesor sociologije i ustava i prava građana

Jelena Spasojević diplomirala je novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu završila je i master studije politikologije, a trenutno pohađa doktorske studije komunikologije na Fakultetu za kulturu i medije. Četiri godine volontirala je i radila u sferi odnosa s javnošću, a održala je i nekoliko radionica u ovoj oblasti, što joj je pomoglo da razvije edukativne veštine i razume različite karaktere.

U Savremenoj gimnaziji Jelena se trudi da sa učenicima izgradi prijateljski odnos, zasnovan na međusobnom poverenju i razumevanju. Neguje personalistički pristup i svakog učenika gleda kao poseban karakter, podstičući samostalno razmišljanje i timski rad, sa ciljem da svako od učenika stekne praktična znanja koja će mu biti od koristi i u budućem školovanju.

U slobodno vreme uživa u putovanjima, dugim šetnjama i igri sa psom. Veliki je ljubitelj dobre knjige i pozorišta.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta ograničen na 50.

* Prijave se prihvataju do četvrtka, 9. 5. 2019, najkasnije do 15 sati. Ukoliko niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanju, obezbeđeno je i praćenje putem interneta po ceni od 500 dinara. Molimo vas da u prijavi označite da li želite da predavanje pratite uživo, u prostorijama Instituta ili putem interneta.

Praćenje predavanja preko interneta besplatno je samo za članove Instituta. Da biste sebi obezbedili besplatno praćenje ovog i mnogih drugih predavanja i događaja u organizaciji Instituta, prijavite se za godišnje članstvo. Saznajte više o ponudi članstva >>

Napomena: Uverenja o prisustvu i praćenju predavanja izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara, u najbližoj pošti ili banci.

Zahtev za izdavanje uverenja poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.