Predavanje iz ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”

„Mere univerzalne prevencije problema u ponašanju učenika”

U petak, 8. februara, od 14:30 do 16:00h održaće se novo besplatno predavanje iz ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”. Predavanje pod nazivom „Mere univerzalne prevencije problema u ponašanju učenika”, u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje, okupiće sve zaposlene u obrazovanju koji žele da se upoznaju sa univerzalnim programom prevencije nasilnog ponašanja.

Predavanje će se održati u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica br. 10).

Broj slobodnih mesta je ograničen na 30 učesnika, a svoje prisustvo možete obezbediti popunjavanjem ove prijave.

Saznajte kako pozitivno da utičete na razvoj socijalnih veština kod učenika

Cilj ovog predavanja je definisanje i klasifikovanje problema u ponašanju učenika na osnovu kategorijalnog i dimenzionog modela.

Svi pristuni imaće priliku da se upoznaju sa 4 programa univerzalne prevencije koji determinišu nivo rizika u ponašanju i podstiču usvajanje pozitivnih obrazaca ponašanja, stavova, sistema vrednosti i uspostavljanje sistema kazne i nagrade. Cilj svakog od programa prevencije je razvoj učeničkih socijalnih i emocionalnih veština.

Kako bi nastavnici mogli da primene predstavljene programe prevencije, na predavanju će se govoriti i o tome kako se procenjuju socijalne veštine, ali i u kojim oblicima se ispoljava njihov nedostatak. Uz to, biće vam predstavljeni i programi obuke o socijalnim veštinama, kao i strategije na osnovu kojih se kreira društveno prihvatljivo i prosocijalno ponašanje kod učenika. Jednostavno, na predavanju će biti istaknuto na koje načine škola i nastavnici mogu kroz praksu uticati na razvoj pozitivnih učeničkih socijalnih i emocionalnih veština.

Vaš predavač

Maša Đurišić

Maša je master učitelj, zaposlena u Osnovnoj školi „Veselin Masleša” u Beogradu. Trenutno priprema doktorsku disertaciju na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu.

Autor je brojnih naučnih i stručnih radova i učesnik na velikom broju međunarodnih konferencija i stručnih skupova na temu vršnjačkog nasilja i implikacija za buduća istraživanja u ovoj oblasti. Realizator je akreditovanog programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika: „Razvijanje socijalnih veština u školi”.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo besplatno predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta za ograničen na 30.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do četvrtka, 7. 2. 2019, najkasnije do 15 sati. Ukoliko niste u mogućnosti da lično prisustvujete predavanju, obezbeđeno je i praćenje putem interneta, po ceni od 500 dinara, dok je live stream prenos besplatan za članove Instituta. U prijavi označite da li želite da pratite predavanje uživo, iz učionice Instituta, ili putem Live streama.

Napomena: Potvrde o prisustvu i praćenju predavanja izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.