Učešče Instituta za moderno obrazovanje na Erasmus+ projektima

Kliknite na svaku kategoriju da saznate više o projektima čiji smo deo.

IMO i Erasmus+ donose u Srbiju međunarodni obrazovni projekat „dBias”

U saradnji sa partnerima iz Velike Britanije, Bugarske, Belgije, Holandije, Portugala i Turske, Institut za moderno obrazovanje (IMO) dobio je priliku da realizuje trogodišnji Erasmus+ projekat, koji kao rezultat donosi prve i jedine praktične IT alate, strategije i funkcionalnu metodologiju za identifikovanje i upravljanje kognitivnim pristrasnostima. Saznajte više OVDE.

IMO odabran za strateškog partnera Erasmus+ transnacionalnog projekta koji razvija inovativne programe nastavničkih obuka za veštine 21. veka

Nacionalna agencija Erasmus+ iz Francuske finansira dvogodišnji projekat „Citizen 2.1” u sklopu strateških partnerstava radi razmene najboljih praksi. Projekat je usmeren ka razmeni najboljih praksi u oblasti razvoja obrazovnih komptencija koje se odnose na digitalne veštine. Projektni konzorcijum čine značajne evropske obrazovne institucije iz Nemačke, Belgije i Francuske i Institut za moderno obrazovanje (IMO), najsavremeniji centar za stručno usavršavanje nastavnika sa Balkana. Saznajte više OVDE.

IMO kao jedini nacionalni centar za edukaciju nastavnika u oblasti mašinskog učenja, veštačke inteligencije i blockchain obrazovne tehnologije

LINKgroup započinje pionirski projekat uvođenja mašinskog učenja, veštačke inteligencije i blockchain obrazovne tehnologije, a IMO dobija značajnu ulogu u pružanju maksimalne podrške nastavnicima u vidu kvalitetne edukacije čiji je cilj da pomogne i pojedincima i obrazovnim ustanovama u implementaciji tehnologija i tehnika za unapređenje obrazovnog procesa, ali i da ponudi funkcionalni model prenosa inovativnog digitalnog znanja i na sve druge edukativne ustanove koje prate savremene standarde i idu kontinuirano ka EdTech razvoju. Saznajte više OVDE.