Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Predstavljamo tim profesionalnih, odgovornih, pouzdanih i posvećenih ljudi koji čini Institut za moderno obrazovanje

 

Dr Valentin Kuleto

Predsednik Instituta za moderno obrazovanje

 

 

 

Biografija

Dr Valentin Kuleto je doktorirao na istraživanjima problema adaptabilnog personalizovanog modela sistema za učenje na daljinu. Realizovao je brojne obrazovne projekte i istakao se kao njihov idejni začetnik, projektant i lider njihove realizacije. Njegova delatnost, vizija i energija svakodnevno redefinišu, razvijaju i unapređuju obrazovanje na način koji odgovara savremenom društvu i potrebama njegovih građana.

Pročitajte više o dr Valentinu Kuletu na linku.


 

M.Ed. Svetlana Belić Malinić

Direktor International School Savremene i akademski direktor Instituta za moderno obrazovanje

Kontakt: +381 (0)11/40-11-260

Imejl: svetlana.belic@institut.edu.rs

Biografija

Diplomirala je Engleski jezik i književnost na Univerzitetu u Beogradu, nakon čega je postdiplomske studije iz oblasti obrazovanja završila na Univerzitetu u Londonu, a svoje znanje i iskustvo pretočila je u doktorat iz oblasti međunarodnog obrazovanja na Univerzitetu u Lesteru. Svetlana je sertifikovana da vodi Kembridž program za profesionalni razvoj nastavnika i član je Kembridž tima za unapređenje međunarodnih ispita. Kao direktorka Savremene gimnazije smatra da je svaki nastavnik na prvom mestu celoživotni učenik. Dobitnik je nagrade „International House” za pedagoška istraživanja, a 2014. godine bila je finalista takmičenja za svetsku nagradu „Najbolji nastavnik 21. veka” za doprinos u unapređenju nastave, koju svake godine dodeljuje Pearson, jedna od najpoznatijih obrazovnih institucija u svetu. Zbog izuzetnih profesionalnih uspeha, imenovana je za ambasadora obrazovanja Univerziteta u Londonu.


 

MSc Aleksandra Ikonov

Master profesor biologije i stručni saradnik na poslovima organizacije programa stručnog usavršavanja Instituta za moderno obrazovanje

Kontakt: +381 (0)11/40-11-260

Imejl: aleksandra.ikonov@institut.edu.rs

Biografija

Aleksandra je diplomirani biolog i master profesor biologije. Masterirala je na Biološkom fakultetu u Beogradu sa temom „Usvajanje bioloških pojmova u osnovnoškolskoj nastavi biologije”. Doktorand je na Biološkom fakultetu u Beogradu, gde priprema doktorsku disertaciju na Katedri za biologiju razvića životinja. Kao koautor je učestvovala na međunarodnom konkursu „Peace and Cooperation School Award”, gde je u okviru tima osvojila nagradu za univerzalni doprinos obrazovanju – „Extraordinary Award Malala 2015 for universal education”. U okviru tima GEBS, finalista je i takmičenja „GESS Education Awards 2017” u oblasti „Innovation in Education Award”. Autor je brojnih naučnih i stručnih radova u domenu pedagoških i bioloških nauka. Redovni je autor članaka magazina „Lekovito bilje”.

Trenutno radi kao koordinator obrazovnih programa Instituta za moderno obrazovanje na poziciji stručnog saradnika na poslovima organizacije programa stručnog usavršavanja nastavnika. Aktivno izučava obrazovne IT aplikacije.


 

MSc Saša Ivakić

Profesor računarstva i informatike i koordinator Centra za obrazovnu tehnologiju Instituta za moderno obrazovanje

Kontakt: +381 (0)11/40-11-260

Imejl: sasa.ivakic@link.co.rs

Biografija

Osnovne i master studije završio je na Pedagoškom fakultetu, gde je proučavao savremene tehnologije u nastavi i učenju, a posebnu pažnju posvetio je proučavanju aplikativnog softvera u programiranoj nastavi. Doktorand je metodike razredne nastave informatike na Pedagoškom fakultetu, a bavi se i proučavanjem efikasnosti i efektivnosti raznih alata i tehnologija za učenje programiranja kod đaka u razrednoj nastavi. Saša je koordinator Centra za obrazovnu tehnologiju i inovacije u obrazovanju Instituta za moderno obrazovanje, gde radi na implementaciji obrazovne tehnologije u nastavni proces, a pored toga je angažovan i kao profesor informatike i računarstva u Savremenoj gimnaziji.


 

Mag. Art Biljana Vicković

Saradnik za projekte Centra za projekte Instituta za moderno obrazovanje

Kontakt: +381 (0)11/40-11-260

Imejl: biljana.vickovic@institut.edu.rs

 

Biografija

Mag. Art Biljana Biba Vicković magistrirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1998. Iskustvo na polju interaktivnih medija stekla je u Njujorku kroz saradnju sa grupom „Vilamedia” iz Njujorjka i multimedijalnim teatrom iz Bona – „Animax”. Projekat „FX Factory – interaktivna instalacija 2002” dobitnik je prestižne međunarodne nagrade „Prix Ars Electronica” (Muzej budućnosti, Linc, Austrija). Nakon mnogobrojnih međunarodnih priznanja i iskustva stečenog u Sjedinjenim Američkim Državama, projekti nastali u periodu 2007–2011. objedinjuju inovativne umetničke tendencije kroz društveno odgovornu delatnost i naučno-tehnološka istraživanja, a kao originalna autorska dela realizovani su u organizaciji Udruženja „Oktopus” – Međunarodno bijenale proširenih medija „Oktopus” (2007) Br. JAA. S-01/08 – 24.01.2008.; Ptica robot – umetničko-ekološki robot za reciklažu limenki postavljen ispred zgrade Opštine Vračar, Njegoševa 68 u Beogradu (2008) Br. JAA. S-07/08 – 24.01.2008. Isprava o žigu od Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije B.R. 59197-06.08.2009. Br. Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Р4592/09 – 15.01.2010.; „Green Dream” interactive installation – video game sonnet” prezentovan u Botaničkoj bašti „Jevremovac” (2009) Br. JAA S-50/08-21.08.2007.; ArtEco (Art to ecology) reciklažni robot-kontejneri (za pet, met i papirnu ambalažu) postavljeni su u pet škola u Srbiji i tržnom sentru „Delta City” (2010) Br. JAA S-24/09 04.06.2009.; „Green Games” – takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u društveno odgovornom programiranju sa ekološkom porukom, u kojem je učestvovalo 250 osnovnih i srednjih škola, podržalo je 68 lokalnih samouprava Republike Srbije (2011) Br. JAA S-25/11 – 05.12.2011. Od 1999. do 2019. član je ULUS-a u statusu samostalne umetničke prakse; na poslovima projektnih inovativnih metodologija i menadžmenta radila je na Fakultetu likovnih umetnosti Univeziteta umetnosti u Beogradu od 2016. do 2017; na poslovima ECPD koordinatora za umetnost i inovativne prakse radila je u okviru internacionalnih postdiplomskih studija i istraživačkih programa u Evropskom centru za mir i razvoj Univerziteta za mir, koji su osnovale Ujedinjene nacije u Puli, Hrvatska (2017–2018).


Biljana Biba Vicković earned her master’s degree in painting from the Faculty of Fine Arts in Belgrade in 1998. She gained experience in interactive media through cooperation with the New York-based Vilamedia group, and the Animax multimedia theatre from Bonn. In 2002, she received the prestigious international Prix Ars Electronica award (Museum of the Future, Linz, Austria) for her FX Factory interactive installation. After numerous international prizes and experience gained in the USA, the projects created from 2007 until 2011 combined innovative artistic tendencies through socially responsible activities and scientific and technological research. The projects were realized as original works of art by the Octopus association (2007) No. JAA. S-01/08 – 24.01.2008.; in 2008, the Robot Bird, an artistic and ecological can-recycling robot, was placed in front of the Vračar Municipality building, 68 Njegoševa Street, Belgrade No. JAA. S-07/08 – 24.01.2008. Trademark registration certificate by Intellectual Property Office of the Republic of Serbia B.R. 59197-06.08.2009. No. Belgrade City Institute for the Protection of Cultural Monuments Р4592/09 – 15.01.2010.;  2009 – Green Dream interactive installation, a video game sonnet presented at the Jevremovac botanical garden No. JAA S-50/08-21.08.2007.;  in 2010, ArtEco (Art to Ecology) robotic recycling bins (for PET, MET and paper packaging) were placed in five schools in Serbia, and in the Delta City shopping mall No. JAA S-24/09 04.06.2009.; in 2011, 68 local self-governments in Serbia supported Green Games, an environmentally responsible programming competition for elementary school and high school students, in which 250 elementary schools and high schools took part No. JAA S-25/11 – 05.12.2011. She was a member of ULUS with an independent artist status between 1999 and 2019; in 2016/2017, she was involved in innovative project methodology and management at the Faculty of Fine Arts in Belgrade; in 2017/2018, she was the ECPD Coordinator for Art and Innovation, University for Peace established by the United Nation in Pula, Croatia.


Dipl.ing.arh. Nina Stojanović

Diplomirani inženjer arhitekture, licencirani urbanista, licencirani projektant i saradnik za projekte Centra za projekte Instituta za moderno obrazovanje

Kontakt: +381 (0)11/40-11-260

Imejl: nina.stojanovic@institut.edu.rs

Biografija

Diplomirala na Arhitehtonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ima 30 godina profesionalnog iskustva na međunarodnim i domaćim  projektima u oblasti projektovanja i izgradnje. Od 2009. godine radi i na projektima koje finansira EU, pretežno na polju održivog lokalnog razvoja. Njeno dugogodišnje iskustvo obuhvata rad u ulozi licenciranog projektanta i urbaniste, tim lidera istraživačkih studija, strategija i studija izvodljivosti, kao i u ulozi autora više nagrađenih konkursa iz oblasti projektovanja i urbanističkog planiranja.

Izlagala je na više stručnih manifestacija kao što su saloni arhitekture i urbanizma. Nosilac je visokih stručnih priznanja i nagrada u okviru navedenih manifestacija. U više navrata bila je član stručnih žirija na konkursima koje je raspisao DAB (Društvo arhitekata Beograda).

Od ostalog obrazovanja poseduje brojne sertifikate, uključujući: World Bank Institute Course „Sustainable Urban Land Use Planning” – Urban Development, Planning, Finance and Governance, Sertifikat za pisanje i implementaciju EU projekata, najviši nivo, Energetski menadžeri, Ministarstvo energetike RS, Obuka za implementaciju GIS-a i dr.

Od 2009. do 2016. godine radila je kao Šef kancelarije za EU projekte i lokalni razvoj opštine Savski venac, gde je bila projektni menadžer i ekspert iz oblasti održivog razvoja na desetak projekata koje je finansirala EU. Projekat MILD HOME, u kome je učestvovala u ulozi projektnog menadžera za Srbiju, bio je finalist prestižne nagrade REGIO STAR za 2015, koju dodeljuje Evropska komisija za najuspešnije projekte realizovane u EU.

U periodu od 2012. do danas učesnik je na više međunarodnih konferencija u okviru teme održivog razvoja u Briselu, Moskvi, Sofiji i Veneciji.

Od 2016. godine radila je u okviru ECPD-a (Evropskog centra za mir i razvoj, koji je osnovao Univerzitet UN) kao direktor sekretarijata, a danas radi kao spoljni saradnik na  projektima i istraživanjima.


Dipl. Aleksandra Karadžić

Diplomirani komunikolog za odnose sa javnošću i tehnički sekretar Instituta za moderno obrazovanje

Kontakt: +381 (0)11/40-11-260

Imejl: aleksandra.karadzic@institut.edu.rs; office@institut.edu.rs

Biografija

Aleksandra ima višegodišnje iskustvo u radu sa decom i roditeljima. Organizovala je veliki broj događaja različitog karaktera. Osvajala je nagrade iz oblasti muzike i književnosti. Voli da se bavi humanitarnim radom i trenutno je zaposlena kao tehnički sekretar na Institutu za moderno obrazovanje.

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »