Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

06 Jun

Veliko interesovanje obeležilo konferenciju na kojoj je predstavljena budućnost obrazovanja

Konferencija „Moderno obrazovanje”, koja je u organizaciji Instituta za moderno obrazovanje održana 3. juna u prostorijama IMO (Cara Dušana 34), okupila je mnogobrojne posetioce. Njima su predstavljeni načini na koje savremene tehnologije kompletan proces edukacije čine efikasnijim.

Među okupljenima je bio veliki broj zaposlenih u prosveti, koji su između ostalog usvojili nove pristupe u obrazovanju mladih i stekli kompletnu sliku o budućnosti edukacije.

Tokom konferencije posetioci su mogli da čuju izlaganja eminentnih stručnjaka iz oblasti obrazovanja i upoznaju se sa programima koji nastavu čine interesantnijom i lakšom. Uz to, svi prisutni koji su i pored velikog interesovanja uspeli da obezbede svoje mesto imali su priliku da saznaju kako se najbolje zaštititi od zloupotrebe digitalne komunikacije.

Konkretna znanja koja će doprineti kvalitetnijem obrazovanju

Ova konferencija omogućila je posetiocima da dobiju odgovor na pitanja zašto je razvoj obrazovanja zapravo nužan preduslov za napredak kompletnog društva, kako se tehnologija izborila za značajno mesto u vaspitno-obrazovnom procesu i još mnogo toga.

Takođe, tokom zanimljivih sesija prisutnima je predstavljena primena modernih tehnologija u nastavi i učenju, kao i koristan program GeoGebra, čija upotreba na časovima matematike daje odlične rezultate. U pauzama između izlaganja okupljeni su imali priliku da razmene utiske na temu modernog obrazovanja i prošire svoje poslovne kontakte.

Pored ideje o reformi obrazovanja, na konferenciji su se iznedrile i konkretne metode kako tu reformu sprovesti u delo. Kroz diskusiju su se iskristalisali novi pristupi u nastavi, kao i potreba za saradničkim odnosom između različitih disciplina s ciljem unapređenja obrazovnog procesa.

Izlagači i učesnici su bili saglasni da je Institut mesto gde će se rađati nove ideje i novi programi obrazovanja budućnosti, koji neće biti udaljeni od nastavne prakse. Zaključili su da će projekti koje će IMO inicirati biti značajni za obrazovni proces u celini.

Mediji o Konferenciji „Moderno obrazovanje”

telegraf.rs Besplatna konferencija za zaposlene u obrazovanju kako izgleda moderna edukacija

kurir.rs Tehnološke inovacije i moderno obrazovanje: Kako se pripremiti za promene?

style.rs na konferenciji „Moderno obrazovanje”

telegraf.rs Prva konferencija o modernom obrazovanju: Kako da imamo uspešnu decu

Video i galerija

Leave a Comment