Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

UTISCI O RADU INSTITUTA ZA MODERNO OBRAZOVANJE

Pročitajte šta drugi misle o nama, našem radu, aktivnostima i događajima koje pravimo za Vas!

Vrata instituta za moderno obrazovanje uvek su širom otvorena za nastavnike

Kroz saradnju na tribini „CLIL metoda u nastavi”, projektu „Digitalni uređaji i elektromagnetno zračenje“, koji je realizovan u tri škole sistema čiji je član i Institut za moderno obrazovanje, i prezentaciji projekta na tribini, stekla sam utisak da se osoblje Instituta zaista trudi da sve što radi bude realizovano vrlo profesionalno, na vreme i
uz težnju ka stalnom napretku.

Branislava Blajvaz, master profesor fizike

 


Institut okuplja pedagošku elitu

Poseta predavanjima i tribinama u organizaciji Instituta, odličan je put za rađanje kreativnih ideja u radu svakog od nas, a takođe i prilika za razmenu iskustava i povezivanje sa stručnjacima različitih profila. Kvalitetni predavači,
moderan i funkcionalan ambijent i najsavremeniji uslovi rada, uticali su da od radoznalog posetioca postanem član Instituta. 

Ljiljana Vučetić, diplomirani defektolog-tiflolog

 


Institut afirmiše mlade predavače

Izvanredna saradnja! Imala sam prilike da pohađam nekoliko seminara u organizaciji IMO, od kojih bih izdvojila seminar „Umetnost vaspitanja – ključ uspeha u obrazovanju i saradnji sa roditeljima”, koji se posebno istakao
sjajnim predavačima. Takođe, u saradnji sa IMO održala sam predavanje na temu „Obrazovanje za održivi razvoj”, te samo to iskustvo smatram izuzetno dragocenim.

Jelena Spasojević, master profesor sociologije i ustava i prava građana

 


Institut blisko sarađuje sa Pedagoškim fakultetom u Jagodini

IMO kroz raznovrsne oblike stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju omogućava pojedincima da unaprede svoje kompetencije za obrazovanje u 21. veku, dok obrazovnim institucijama omogućava implementaciju inovacija, interaktivnih nastavnih metoda i najnovijih dostignuća savremene obrazovne tehnologije.

doc. dr Olivera Cekić Jovanović, doktor metodike nastave prirode i društva

 


Institut pruža nastavnicima mogućnost da se edukuju uvek i svuda

Svako ko želi da radi na sebi, da ostvari lični i profesionalni razvoj, da bude u korak sa novim tendencijama u obrazovanju, može potrebno pronaći upravo na IMO. Obuke, seminari, predavanja, tribine, i učenje na DL platformi, pomogli su mi da proširim vidike, znanja i interesovanja i da upoznam puno kvalitetnih ljudi koji su, kao i ja, tu za razmenu mišljenja, saradnju, delanje, dobrobiti za sve!

Gordana Pavlović, profesor razredne nastave

 


Institut omogućava da svaki nastavnik bude vaspitnoobrazovni ekspert

Velika je čast i privilegija biti član IMO. Kvalitetno i savremeno stalno stručno usavršavanje nikada nije bilo lakše i dostupnije za mene. Sjajni i stručni predavači, aktuelne obrazovne teme date kroz brojne seminare, predavanja, tribine, stručne skupove, konferencije i, naravno, modernu tehnologiju jesu vizija jednog novog, boljeg, savremenog obrazovnog sistema. 

Ivana Savić, profesor razredne nastave

 


Sve aktivnosti instituta su profesionalne i kvalitetne

Svaki oblik saradnje, počevši od prisustvovanja na radionicama, preko pisanja za blog, do učestvovanja na tribinama „U sred srede sa problemom”, bio je propraćen profesionalnom i prijatnom atmosferom. IMO nudi veliki broj radionica i lako je odabrati oblasti u kojima želimo da se usavršavamo. Uvek je zadovoljstvo sarađivati sa Institutom.

Nadežda Golubović, master biolog

 


Stručno usavršavanje na institutu omogućava da nastavnici idu u korak sa promenama u obrazovanju

Neminovno je da put do uspeha vodi konstantnim radom na sebi (stručnim usavršavanjem). Pronaći kompetentne i kvalitetne seminare nije lako, a Institut za moderno obrazovanje ih uspešno organizuje. U Institutu za moderno obrazovanje prisustvovala sam akreditovanim seminarima i stručnim skupovima (konferencijama, tribinama) i oduševljena sam šta sam naučila.

Andrijana Vasić, master inženjer elektrotehnike i računarstva

 


Institut sa zadovoljstvom sarađuje sa izvrsnim predavačima

Imao sam čast i zadovoljstvo sarađivati sa IMO, počev od različitih vidova stručnog usavršavanja u svojstvu polaznika, pa do realizacije akreditovanog seminara „Umetnost vaspitanja – ključ uspeha u obrazovanju i saradnji sa
roditeljima” i predavanja „Šta se desi sa genijem kada pođe u prvi razred?”, u svojstvu autora i realizatora. Unapred se radujem novoj saradnji i realizaciji novih projekata.

Momčilo Stepanović, diplomirani učitelj – master

 


Institut organizuje obuke koje se lako primenjuju u nastavničkoj praksi

Ove školske godine sam prisustvovala na dva seminara u organizaciji IMO: „Darovita deca i učenici u inkluzivnom obrazovanju” i „Prevencija prekomerne upotrebe i zavisnosti od informacionih tehnologija”. Oba seminara su izuzetno dobro organizovana, imala su odlične predavače, odnosno realizatore, koji su veoma dobro osmislili obuku i takođe se podjednako posvetili svakom učesniku. 

Dubravka Rajić, učesnica seminara u organizaciji IMO

 


Predavanja Instituta su stručna i inspirativna

Sam ulazak na Institut za moderno obrazovanje deluje pozitivno i inspirišuće. Gospođa Marina Petrović čini da se svi osećaju dobrodošlo. Predavači su pravi majstori svog zanata i od njih može mnogo da se nauči, što daje dobre ideje za dalji rad.

Svetlana Petrović, učesnica tribine iz ciklusa „Usred srede sa problemom”

 

 


Tribine Instituta su motivišuće

Zahvaljujem se na ukazanom poverenju i prilici da sarađujem sa Institutom. Prvi utisci nakon realizovane tribine izuzetno su pozitivni. Osoblje je vrlo prijatno i profesionalno, prostor funkcionalan, a sredina podsticajna. Razmena iskustava i usvajanje novih sadržaja stvorili su prijatnu atmosferu, koja je prijala svim prisutnima. Jako mi je drago što sam imala mogućnost da učestvujem u diskusiji koja je doprinela usavršavanju svih učesnika tribine.

dr Milanka Maljković, učesnica tribine iz ciklusa „Usred srede sa problemom”


Institut odlično radi na edukaciji mladih nastavnika

Prvi put sam prisustvovala nekom događaju u organizaciji Instituta za moderno obrazovanje i nosim veoma pozitivne utiske. Sve pohvale za koncept rada Instituta i predavanje na temu „Veliki rat, mali đaci, interaktivni udžbenik”. Zadovoljna sam što postoji mesto koje aktivno radi na edukaciji mladih nastavnika i unapređuje obrazovni proces u celini.

Ana Vukmanović, učesnica predavanja iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”

 


Svideli su mi se podrška i ohrabrenje za mlade nastavnike

Oduševljena sam tehnologijom, tj. mogućnošću praćenja ovakvih predavanja putem live streama. Tema je odlična, višestruko korisna i temeljno obrađena.

Tok predavanja „Komunikacijski trougao: nastavnik–učenik–roditelj” bio je lak za praćenje, posebno mi se dopalo što je bilo mnogo primera iz prakse. Svideli su mi se podrška i ohrabrenje za mlade nastavnike. Od mene čista petica za trougao: predavača, temu i uslove pod kojim je predavanje održano.

Branislava Trijić, profesor solfeđa, učesnica predavanja „Nauči, diskutuj, primeni”


Veoma inspirativno predavanje

Predavanje pod nazivom „Komunikacijski trougao: nastavnik – učenik – roditelj“ motiviše nastavnike na dalje promišljanje o ovom interaktivnom delovanju između ključnih faktora u obrazovanju i vaspitanju. Nastavnici su imali priliku da u divno opremljenom ambijentu Instituta za moderno obrazovanje dobiju konkretne i praktične savete o saradnji između nastavnika, roditelja i učenika, koja je u savremenim uslovima često nejaka i isprekidana.

Nastavnici su usvojili značajne sugestije o postupcima i načinima delovanja unutar pomenute trijade, kako bi se uspešno održala i razvijala njena sinergija. Pored teorijskih polazišta, predavanje je ponudilo veoma relevantna praktična rešenja, koja značajno mogu unaprediti odnos nastavnik – roditelj – učenik.

Jelena Jugović Jovanović, master učitelj, učesnica predavanja „Nauči, diskutuj, primeni”


Program Letnje škole je bio odlično izbalansiran

Program Letnje škole je bio odlično izbalansiran. Oduševila me je lakoća s kojom se može naučiti da se barata bilo kojom aplikacijom ili „alatom”. Tih nedelju dana u IMO mi je napunilo baterije i dalo inspiraciju za naredni period.

 

Tijana Ristić, profesor engleskog jezika, učesnica „Letnje škole za nastavnike 2018″


Na Institutu sam usvojila funkcionalna znanja i praktične veštine

Besplatan akreditovani seminar „Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju”, koji su organizovali Institut za moderno obrazovanje i Vikimedija Srbija bio je izuzetan.

Kao polaznik, usvojila sam funkcionalna znanja i praktične veštine. Bilo mi je zadovoljstvo da prisustvujem ovakvom seminaru, koji su vodili mladi i uspešni predavači. Zahvaljujem na ovakvoj prilici i odličnoj organizaciji u prelepom i inspirativnom ambijentu.

Amelija Ilijev, nastavnik razredne nastave, učesnica seminara „Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju”


Institut za moderno obrazovanje ima prostvetiteljsku ulogu

Institut ima više prosvetiteljsku ulogu nego ulogu razmene iskustava i mišljenja, jer ima mnogo mesta koja nisu upućena u budućnost koja je već postala sadašnjost. Koncept, tema i sama organizacija konferencije su možda prekvalifikovani za okolnosti u kojima živimo i u to ime ovaj Institut, sa idejom koju nosi i sprovodi već u početnim koracima, može neformalno da se nazove i Institut za avangardno obrazovanje.

doc. Petar Stanojlović, učesnik konferencije „Moderno obrazovanje”


Program konferencije „Moderno obrazovanje” je bio inspirativan i zanimljiv

Organizacija konferencije „Moderno obrazovanje” je bila dobra i omogućila je da program protekne bez ikakvih vidljivih teškoća. Program je bio relevantan i inspirativan, a izlagači zanimljivi i kompetentni. Institut je bio brižan domaćin i verujem da su se svi posetioci i učesnici osećali prijatno.

dr sc. Sunčica Milosavljević, učesnica konferencije „Moderno obrazovanje”

 


Posetioci su dobili korisne pedagoške implikacije za praksu

Teme na konferenciji „Moderno obrazovanje” su bile međusobno sinhronizovane, a kompletna organizacija, kao i uslovi za rad bili su na visokom nivou. Moderator konferencije je profesionalno vodio program. Prisutni su dobili odgovore na važna pitanja koja se tiču modernog obrazovanja i, što je još važnije, pružene su im korisne pedagoške implikacije za praksu.

Maja Vračar, učesnica konferencije „Moderno obrazovanje”

 


Zadovoljna sam konferencijom „Moderno obrazovanje”

Prisustvo konferenciji „Moderno obrazovanje” pomoglo nam je da definišemo dalje pravce obrazovanja, a oni se tiču upotrebe modernih tehnologija i organizacije koja omogućava kooperativnost, timski rad i stvaranje uslova za procese konstrukcije znanja. Usmereni smo na jačanje ličnosti učenika i povećavanju autonomije i kreativnost nastavnika.

Živkica Đorđević, učesnica konferencije „Moderno obrazovanje”

 


Bilo je pravo zadovoljstvo učestvovati na tribini Instituta

Zahvaljujem Institutu za moderno obrazovanje na lepoj prilici da učestvujem na tribini pod nazivom „(Ne)Pismeno u 21. vek”, na kojoj sam se susrela sa kolegama, roditeljima i decom koji imaju istu misiju kao i mi, a to je rad na poboljšanju kulture i pismenosti mladih, ali i starijih. Bilo je pravo zadovoljstvo učestvovati na vašoj tribini.

 

Maja Bunjac, profesor srpskog jezika i književnosti i dramski pedagog, predavač iz ciklusa predavanja „Kako da zavolim ponedeljak?”

 


Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »