Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

27 Feb

  • By Nikola Oluic
  • In Vesti
  • Comments Off

„Teaching as a public speech”

U četvrtak, 21. februara 2019, Centar za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje organizovao je predavanje za nastavnike International School Savremene pod nazivom „Teaching as a public speech”. Predavač je bila dr Gordana Bekčić Pješčić, stručnjak u oblasti američkih studija, rodnih studija i studija kulture. Trenutno radi kao samostalni konsultant za odnose s javnošću i komunikaciju. Autor je knjige „Od ideje do slobode” i brojnih članaka iz oblasti savremene kulture, književnosti, političkih nauka, medija.

Cilj predavanja bio je upoznavanje sa osobenostima psihologije učeničke grupe, pojedinačnim profilima učenika i obrazovno-vaspitnim kontekstom nastavne jedinice. U toku predavanja nastavnicima su predstavljene tehnike predviđanja rizika i kriznih situacija, kao i tehnike njihovog premošćavanja. Predstavljanjem inserta iz filmova dr Gordana Bekčić Pješčić istakla je ključne smernice važne za školski čas i način rešavanja izazova u radu.

Prisutni nastavnici su dobili praktično znanje o važnim smernicama za vođenje školskog časa, kao i o načinima koji će im pomoći da u različitim fazama časa zainteresuju i pridobiju pažnju učenika.