Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

29 Jan

  • By Nikola Oluic
  • In Vesti
  • Comments Off

„Budućnost počinje u učionici!”

Centar za stručno usavršavanje i Centar za obrazovnu tehnologiju pri Institutu za moderno obrazovanje organizovali su 23. januara 2019. stručni skup za unapređenje obrazovnog procesa pod nazivom „Budućnost počinje u učionici!”. Skup je bio namenjen svima zaposlenima u obrazovanju koji u svom radu koriste najsavremenije informaciono-komunikacione tehnologije.

Cilj ovog stručnog skupa je bio da okupljenima omogući usvajanje praktičnih veština kroz radionice u kojima su predstavljene VR naočare, interaktivna tabla i TV ekran, iPad tableti i Chromebookovi, mBot i Alpha 1S Humanoid roboti, kao i Awbie programerski blokovi i onlajn-kviz Kahoot. Radionice su držali MA Saša Ivakić, profesor računarstva i informatike, Savremena gimnazija i koordinator Centra za obrazovnu tehnologiju, MA Nikola Bošković, profesor grupe informatičkih predmeta, Srednja škola za informacione tehnologije, MA Branka Spajić, profesor računarstva i informatike, Savremena gimnazija, MA Nikolina Medić, koordinator za e-učenje, LINK group i MSc Aleksandra Ikonov, stručni saradnik Instituta za moderno obrazovanje. Plenarno predavanje i panel-diskusiju o VR naočarima i primeni holograma u nastavi vodili su MA Saša Ivakić, profesor računarstva i informatike, Savremena gimnazija i koordinator Centra za obrazovnu tehnologiju, IMO i doc. dr Marina Petrović, direktor Instituta za moderno obrazovanje.

Prisutni su istakli da im je upoznavanje sa obrazovnom tehnologijom koju poseduje LINK group i Intelligent Classroomom, autorskim delom Savremene gimnazije, omogućilo da saznaju kako se tehnologija može implementirati u nastavni proces, a da se pri tome ne naruši integritet nastavnika i ne izgubi direktna interakcija sa učenicima.