Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Predavanje iz ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”

„Šta očekujemo od inkluzivnog obrazovanja?”

U petak, 11. januara 2019, održaće se novo besplatno predavanje iz ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”, koje će se baviti temom „Šta očekujemo od inkluzivnog obrazovanja?”. Ovo predavanje u organizaciji Centra za stručno usavršavanje održaće se od 14:30 do 16 časova u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica broj 10).

Predavanje je namenjeno svim zaposlenima u obrazovanju, a s obzirom na to da je broj slobodnih mesta za prisustvo ograničen na 30, potrebno je da što pre popunite ovu prijavu kako biste osigurali svoje učešće.

Predavanje „Sta ocekujemo od inkluzivnog obrazovanja?”

Teme koje će se obrađivati:

Na ovom predavanju imaćete priliku da se upoznate sa specifičnostima inkluzivnog obrazovanja. Uz to ćete saznati na koji je način potrebno prilagoditi celokupan obrazovni sistem prema potrebama darovitih učenika. Prisustvo ovom predavanju pružiće vam odgovore na sledeća pitanja: 

  • Šta zapravo očekujemo od inkluzivnog obrazovanja?
  • Šta se postiglo inkluzivnim obrazovanjem za proteklih devet godina, koliko je u primeni u redovnom školskom sistemu?
  • Ko sve spada u grupu učenika sa smetnjama u razvoju?
  • Da li je inkluzivno obrazovanje razvijeno u šire poznatim aspektima uključivanja u opšti obrazovni sistem dece i učenika sa smetnjama u razvoju?
  • Zbog čega je neophodna adaptacija redovnog sistema obrazovanja potrebama i sposobnostima učenika sa različitim smetnjama?
  • Kakvi su uslovi za ravnopravno i odgovarajuće obrazovanje darovite dece i učenika?
  • Koje mesto ovi učenici trenutno zauzimaju u obrazovnom sistemu?
  • Koliko se zna o njihovim potrebama i podršci koja im je potrebna?

Vaš predavač:

MSc Marinela Šćepanović

Marinela ScepanovicMarinela je master defektolog, doktorand specijalne edukacije i rehabilitacije, nastavnik individualne nastave, pedagoški savetnik, predsednik Društva defektologa Vojvodine i član Mensa Srbije. Uz to, urednik je i Zbornika radova Prve međunarodne konferencije „Specijalna edukacija i rehabilitacija – nauka i/ili praksa” (2010).

Tokom dugogodišnje karijere stekla je veliko iskustvo u inkluzivnom obrazovanju, radu sa decom i učenicima sa smetnjama u razvoju i specijalnom edukacijom. Učestvovala je u brojnim obukama i skupovima, nosilac više nagrada i priznanja, autorka više od 100 stručnih i naučnih radova iz oblasti specijalne edukacije i rehabilitacije i srodnih.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo besplatno predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta za praćenje predavanja iz učionice ograničen na 30.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do četvrtka, 10. 1. 2019, najkasnije do 15 sati.

Ukoliko niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanju, obezbeđen je i besplatan live stream prenos za one koji među prvima popune prijavu, kao i za sve sa članstvom pri Institutu.

Sve što je potrebno da uradite jeste da u prijavi označite da li želite da pratite predavanje u učionici Instituta ili putem Live streama. 

Napomena: Fizičko prisustvo predavanju ili praćenje preko Live streama su besplatni za po 30 najbržih učesnika. Potvrde o prisustvu i praćenju predavanja izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »