Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

29 Jun

  • By Nikola Oluic
  • In Vesti
  • Comments Off

Posetioci stručnog skupa „Budućnost počinje u učionici!” upoznali koncept pametne učionice

Stručni skup „Budućnost počinje u učionici!” uspešno je održan u sredu, 27. juna, u prostorijama Centra za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje. Ovom stručnom skupu prisustvovali su brojni predavači u osnovnim i srednjim školama, nastavnici informatike, direktori, stručni saradnici i mnogi drugi zaposleni u obrazovanju koji u svom radu koriste najsavremenije informaciono-komunikacione tehnologije.

Okupljeni su imali priliku da se upoznaju sa najmodernijim tehnologijama i usvoje praktične veštine koje imaju široku primenu u obrazovanju. Uz to, učestvovanjem na ovom stručnom skupu prisutni su dobili i sertifikat Centra za stručno usavršavanje, mogućnost za dalju saradnju na predstojećim projektima, kao i 3 boda neformalnog stručnog usavršavanja.

Kroz prezentaciju koncepta pametne učionice (Intelligent Classroom) posetioci su imali priliku da usvoje korisne praktične veštine i upoznaju se sa hardversko-softverskim rešenjima koja se koriste u nastavi. Na 7 punktova predstavljene su VR naočare, iPad tableti i Chromebookovi koji se koriste u nastavi, kao i 3D štampač i skener, interaktivni projektor, tabla i ekran, brojni edukativni roboti i još mnogo toga.