Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Besplatan akreditovani seminar za članove Instituta za moderno obrazovanje

„Prevencija prekomerne upotrebe i zavisnosti od savremenih tehnologija”

Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje, u saradnji sa Osnovnom školom Savremena  poklanja članovima IMO 3 besplatna mesta za praćenje akreditovanog seminara pod nazivom „Prevencija prekomerne upotrebe i zavisnosti od savremenih tehnologija”. 

Seminar je namenjen zaposlenima u obrazovanju. U Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja registrovan je pod kataloškim brojem 66, kompetencije K3 i prioritetne oblasti P1 i donosi vam 8 bodova.

Seminar će se održati u subotu, 30. marta 2019, od 09:00 do 17:00, u prostorijama Savremene osnovne škole i gimnazije i Instituta za moderno obrazovanje, u Masarikovoj 5, Palata Beograd (ulaz iz Kralja Milana).

Agendu seminara možete videti OVDE.

Izazovi rada sa decom u informatičkoj eri

Program seminara bavi se izuzetno značajnom i aktuelnom temom za sve koji rade sa decom. Sve smo češće svedoci zavisnosti od informacionih tehnologija, a primena preventivnih mera, posebno u radu sa decom, predstavlja poseban izazov.

Koncept je dizajniran u skladu sa najnovijim naučnim otkrićima i preporukama u oblasti uticaja informaciono-komunikacionih tehnologija na razvoj dece, naročito u ranom uzrastu, kao i u optimalnom korišćenju digitalnih tehnologija za obrazovanje, komunikaciju i zabavu. 

Kao krajnji produkt seminar ima i akcioni plan preventivnih aktivnosti, koji se pravi za svaku ustanovu posebno.

Vaš predavači:

Aleksandar Kuzmanović, diplomirani psiholog i predsednik udruženja Mreža profesionalaca Srbije „SPONE”

Profesionalno iskustvo sticao je i u radu u medijima, gde je radio pet godina kao autor emisija i novinar, kao i u oblasti zdravstva.

U obrazovnovaspitnom sistemu radi već 11 godina. Zaposlen je u OŠ „Banović Strahinja” kao psiholog škole i koordinator Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Autor je projekta „Igram fer i van terena”, koji se bavi problemima nasilja i diskriminacije među decom i mladima.

 

Vladimir Lelićanin, softverski developer

Vladimir ima 22 godine iskustva u razvoju širokog spektra web i mobilnih tehnologija i složenih aplikacija. Već sedam godina je predavač na čelu Katedre za web development na SAE institutu u Beogradu.

Trenutno radi u Origin Trailu kao software lead & product owner.

 

 


Kako da se prijavite?

Ovaj seminar poklanjamo isključivo članovima Instituta za moderno obrazovanje. Da biste obezbedili mesto na ovom akreditovanom seminaru, potrebno je što pre popuniti prijavu, jer je broj slobodnih mesta ograničen na 3. Molimo vas da u prijavi označite kojoj ciljnoj grupi pripadate i da navedete broj članske karte IMO.

*Prijave se prihvataju do petka, 29. 3. 2019, najkasnije do 15:00 časova.

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete seminaru, obavezno je da nas blagovremeno obavestite o tome kako bismo obezbedili mesto za druge članove.


Članstvo u IMO

Ukoliko još uvek niste član Instituta iskoristite promotivni period do 31. 3. 2019. da se prijavite za članstvo i obezbedite sebi brojne pogodnosti za napredak u znanju i zvanju.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260 ili na imejl: office@institut.edu.rs.   

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »