Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Od dramske radionice do školske predstave
Vodič kroz kreativni dramski proces

Pretvorite svoju učionicu u pozornicu!

Akreditovani seminar 17. i 18. decembra – 16 bodova

Svaki nastavnik želi da motiviše i zainteresuje učenike kojima predaje. Da u njima probudi radoznalost i kreativnost. Sa veštinama za primenu kreativne drame koje ćete steći na ovom seminaru postaćete jedan od nastavnika zbog kojih učenici vole da dolaze u školu, pa čak i ostaju nakon završetka časova, na dramskoj sekciji u kojoj aktivno učestvuju i uče stvarajući.

Mogućnosti koje vam nudi ovaj seminar osvežiće vaše časove i radionice. Ovladaćete sposobnostima vođenja dramskih aktivnosti u školi i moći ćete da kreirate kvalitetne školske predstave. U Srbiji postoji mali broj edukatora koji raspolažu ovakvim nastavnim metodama. Postanite i vi jedan od njih i pomozite učenicima da ostvare svoj pun potencijal.

Cilj seminara je stručno usavršavanje koje će vam omogućiti da uspešno vodite dramske aktivnosti i da u njih uključite širi krug učenika, pa čak i one koji u prvom momentu nisu zainteresovani. Kroz dramsko stvaralaštvo pomoći ćete im da razvijaju individualizovano učenje, a pored toga ćete podstaći pozitivnu atmosferu i kulturu škole.

Tema seminara je kreativni dramski proces gde se predstava postepeno gradi od materijala koji učenici sami predlažu ili koji nastaje improvizacijom. Nastavnik ih podstiče i vodi razvoj dramskih sadržaja, dok paralelno s tim igra ulogu dramaturga i reditelja koji uobličava dramski materijal do celine koja se može izvesti pred publikom.

Dva zanimljiva dana obuke donose vam 16 bodova

Akreditovani seminar „Od dramske radionice do školske predstave – Vodič kroz kreativni dramski proces” organizuje TeachingAcademy u saradnji sa BAZAART-om. Ovaj dvodnevni seminar zakazan je za subotu i nedelju, 17. i 18. decembra, a održaće se u prostorijama TeachingAcademy, na adresi Šumatovačka 45, Beograd. Svaki učesnik seminara osvojiće 16 bodova za obavezno stručno usavršavanje i steći će kompetencije za nastavnu oblast, predmet i metodiku nastave – K3.

Agendu seminara pogledajte na OVOM linku.

Šta ćete dobiti na ovom seminaru?

 • Dvodnevno usavršavanje, 17. i 18. decembar
 • Razvoj kompetencije K3
 • 16 bodova obaveznog stručnog usavršavanja
 • Bolje poznavanje svoje nastavne oblasti i metodike nastave
 • Sertifikat na 16 sati stručnog usavršavanja
 • Umeće rada sa učenicima na kreativnim programima
 • Veštine primene dramskih tehnika u nastavi
 • Poznanstva i kontakte

Šta učenici dobijaju vašim usavršavanjem?

 • Motivaciju i zainteresovanost za gradivo
 • Razvoj samopouzdanja i tolerancije
 • Veštine timskog rada
 • Preuzimanje odgovornosti
 • Prvo iskustvo pred publikom
 • Veštine preuzimanja i prepuštanja vođstva
 • Kreativno izražavanje i razvijanje talenata
 • Razvoj empatije i solidarnosti
 • Školske predstave koje su pripremljene na potpuno drugačiji i inovativni način

Vaši predavači

Dr Sunčica Milosavljević je pozorišna rediteljka sa međunarodnim iskustvom u oblastima procesnog i primenjenog pozorišta, interdisciplinarnog istraživanja i menadžmenta u kulturi. Diplomirala je Pozorišnu i radio režiju, i odbranila doktorsku tezu „Dramska pedagogija: dramska umetnost u integrisanom obrazovanju”. Završila je program Evropska diploma u projektnom menadžmentu u kulturi, a usavršavala se i na Letnjoj školi „Žak Lekok” u Parizu. Laureat je UNESKO Ašberg fonda za rezidencijalni program na Akademiji Darpana u Indiji i dobitnica nagrade „Grozdanin kikot” za dramsku pedagogiju, koju dodeljuje Centar za dramski odgoj BiH. Pored toga, dr Sunčica Milosavljević je programska direktorka BAZAART-a, umetnička direktorka međunarodnih festivala PATOSoffIRANJE i FAMA, kao i saradnica nacionalnog Centra za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM. Autorka je brojnih emisija u okviru dečjeg programa RTS-a.

Ivana Despotović je dramska pedagoškinja i glumica koja je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bogato profesionalno iskustvo stekla je radeći na poziciji dramskog pedagoga u dečjem dramskom studiju „Škozorište” i Studiju stvaralačkog vaspitanja „Školigrica”, a kao voditelj dramsko-pedagoških radionica učestvovala je u projektima pod pokroviteljstvom UN, Evropske fondacije za kulturu, Care International i drugih. Pored toga, Ivana Despotović je koordinatorka projekata Igrom protiv nasilja, War Stories, Mit kao sudbina, Games i Bitef Polifonija, kao i suosnivačica nacionalnog Centra za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM i umetničkog udruženja BAZAART. Angažovana u brojnim emisijama školskog, muzičko-zabavnog i dečjeg programa na kanalima RTS-a.

Kome je seminar namenjen?

Program seminara „Od dramske radionice do školske predstave – Vodič kroz kreativni dramski proces” namenjen je svim nastavnicima u osnovnim i srednjim školama, kao i učiteljima, stručnim školskim saradnicima i vaspitačima. Ukoliko želite da dobijete kvalitetno stručno usavršavanje koje ćete moći odmah da primenite na svojim časovima, vi ste osoba koju tražimo.

Od dramske radionice do školske predstave:

Dvodnevni seminar

Broj bodova

16 bodova

Kad

17. i 18. decembar

Gde

TeachingAcademy, Šumatovačka 45, Beograd

Predavači

Dr Sunčica Milosavljević i Ivana DespotovićPrijavite se! Broj mesta je ograničen

Maksimalan broj polaznika na dvodnevnom seminaru je 30, a zainteresovanost je velika.

Ukupan broj mestaBroj slobodnih mestaPuna cenaTrenutna cena
2595.000 RSD2.500 RSD

Prijave traju do 15. decembra ili do popunjavanja slobodnih mesta. Zbog toga proverite da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavite se na vreme.

Ime i prezime *

E-mail *

Broj telefona *

Ustanova iz koje dolazite