Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Unapredite svoje časove kroz upotrebu najsavremenijih edukativnih aplikacija

Zbog velikog interesovanja, Centar za obrazovnu tehnologiju pri Institutu za moderno obrazovanje u decembru organizuje novi ciklus obuka za rad sa edukativnim aplikacijama.

Svi zainteresovani prosvetni radnici ponovo imaju odličnu priliku da kroz pomenute obuke savladaju najsavremenije onlajn-alate i unaprede primenu informaciono-komunikacionih tehnologija na svojim predavanjima.

Obuke će se održati 3, 10. i 17. decembra, od 17:00 do 19:30 časova u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica br. 8).

Da biste obezbedili svoje prisustvo na nekoj od 3 veoma korisne obuke, potrebno je da što pre popunite ovu prijavu. Broj slobodnih mesta je strogo ograničen radi što efikasnije organizacije svake obuke.

Moguće je prijaviti se na jednu ili više obuka po izboru. U cenu obuke uračunato je i uverenje o pohađanoj obuci.

Izaberite obuku koja će obogatiti vaša predavanja:

1. Quizlet i Quizziz (ponedeljak, 3. decembar, od 17:00 do 19:30 časova)

Naučite da kreirate kvizove i inicijalne testove

Quizlet i Quizziz su onlajn-alati koji su namenjeni za kreiranje kvizova i inicijalnih testova. Na ovoj radionici učesnici će naučiti kako da samostalno kreiraju kviz koristeći ove alate, ali i kako da ih implementiraju u učionicu i time olakšaju i ulepšaju nastavnički i učenički rad.

*Cena obuke je 1.200 dinara po učesniku.

2. Kahoot i ClassroomScreen (ponedeljak, 10. decembar, od 17:00 do 19:30 časova)

Učinite svoja predavanja interesantnijim i produktivnijim

Kahoot i ClassroomScreen – Kahoot je besplatni onlajn-alat koji je namenjen za inicijalne testove i pregled znanja – šta su učenici zaboravili, a šta su zapamtili. Na ovoj radionici učesnici će naučiti kako da samostalno kreiraju kviz koristeći ovaj alat, ali i kako da ga implementiraju u učionicu. Nakon toga, naučiće kako da koriste ClassroomScreen, besplatni onlajn-alat koji mogu kombinovati u radu sa interaktivnom tablom, projektorom ili TV-om.

*Cena obuke je 1.200 dinara po učesniku.

3. Programiranje: Scratch i Code.org (ponedeljak, 17. decembar, od 17:00 do 19:30 časova)

Napravite prve programerske korake

Na radionici će se demonstrirati korišćenje Scratch programa, koji je osmislio i besplatno ponudio Masačusetski tehnološki institut (MIT), za početno učenje programiranja, unapređenje razmišljanja i logičkog rešavanja problema. U praktičnom delu obuke svi učesnici će programirati koristeći ove programe.

Code.org je posvećen širenju računarskih nauka u školama. Cilj ove obuke je da učesnici saznaju zašto je danas bitno sticati znanje iz oblasti računarskih nauka, šta je to čas programiranja, kako izgleda jedan takav čas i kako se može uvesti u školu.

*Cena obuke je 1.200 dinara po učesniku.

Vaš predavač: Saša Ivakić

Saša je profesor informatike, koji je osnovne i master studije završio na Pedagoškom fakultetu, gde je proučavao savremene tehnologije u nastavi i učenju, a posebnu pažnju posvetio je proučavanju aplikativnog softvera u programiranoj nastavi.

Doktorand je metodike razredne nastave informatike na Pedagoškom fakultetu, a bavi se i proučavanjem efikasnosti i efektivnosti raznih alata i tehnologija za učenje programiranja kod đaka u razrednoj nastavi. Saša je koordinator Centra za obrazovnu tehnologiju i inovacije u obrazovanju Instituta za moderno obrazovanje, gde radi na implementaciji obrazovne tehnologije u nastavni proces, a pored toga angažovan je i kao profesor informatike i računarstva u Savremenoj gimnaziji.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili neku od ovih obuka, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto. Broj slobodnih mesta za praćenje obuka iz prostorija Instituta ograničen je na 30, a svoje prisustvo možete osigurati popunjavanjem ove prijave.

Prijave za prisustvo obukama prihvataju se do dana pre nego što će se određena obuka održati. Moguće je prijaviti se na jednu ili više obuka po izboru.

PRIJAVITE SE >>

Za više informacija možete nam se obratiti putem mejla: office@institut.edu.rs ili telefona: +381 (0)11 4011 260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »