Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”

Predavanje „Na putu ka integrativnoj nastavi”

Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje organizuje osmo po redu predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?” na temu „Na putu ka integrativnoj nastavi”. Predavanje će se održati u sredu, 24. aprila 2019, od 18:00 do 19:30, u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, Future Hub).

Predavanje je namenjeno svim zaposlenima u obrazovanju koji žele da saznaju kako znanja važna za život integrisati u nastavni plan i program. Ko, kako i zašto treba i može to da sprovede u delo? U odgovorima na ova pitanja saznaćete koje su odlike dobrog učitelja, kakve uloge u životu svakog učenika nosi učiteljska figura, šta nam donose promene u obrazovanju i na koji način utiču na sve nas.

Pored toga, ovo predavanje će vam predstaviti koncept integrativne nastave i priručnik sa primerima godišnjeg, mesečnog, nedeljnog i dnevnog tematskog integrativnog plana za interdisciplinarnu nastavu za sve nastavne predmete nižih razreda.

Znanje je svuda oko nas – saznajte šta i kako sa njim

Prvi deo predavanja biće posvećen važnosti različitih uloga učitelja u učionici i njihovog uticaja na razvoj učenika. Odgovorima na pitanja o promenama u obrazovanju govoriće se kako je i zašto važno da učitelji i nastavnici imaju pedagoška i metodička znanja i kako za unapređenje znanja mogu iskoristiti nove modele nastave.

Kao ilustracija novih modela nastave i mogućih rešenja biće predstavljen priručnik „Ka interdisciplinarnoj nastavi – od ideje do priručnika”, koji ukazuje na mogućnosti interdisciplinarne nastave. Kroz primere godišnjeg, mesečnog, nedeljnog i dnevnog integralnog plana, sa tumačenjima, preporukama i idejama za neposredan rad sa učenicima, prisutni će moći da se upoznaju sa idejom i načinima primene integrativne nastave. 

Vaš predavač:

Radmila Žeželj, profesor razredne nastave, pedagoški savetnik

Radmila je završila Učiteljski fakultet u Beogradu kao jedna od troje najuspešnijih studenata u generaciji. Ima nepunih 35 godina radnog staža i trenutno radi u Osnovnoj školi „Josif Pančić” na najplemenitijem pozivu – na mestu učiteljice. Studirala je i logopediju na nekadašnjem Defektološkom fakultetu u Beogradu i posebno je interesuje disleksija i rad sa disleksičnom decom. Autorka je i voditeljka dva seminara iz oblasti nastave srpskog jezika: „Nastava srpskog jezika korišćenjem udžbeničkog kompleta – „Početnica za srpski jezik” i „Nastava srpskog jezika u prvom razredu osnovne škole”. Pored toga, usavršavala se u različitim oblastima u domenu vaspitnoobrazovnog rada. Član je Komisije za licenciranje nastavnika. Takođe je učestvovala u izradi standarda u okviru projekta „Druga šansa” – FOOO (2011–2012). Kao konsultant za osnovno obrazovanje učestvovala je u projektu „Strategije razvoja obrazovanja i obrazovanja odraslih”. Autor je i koautor mnogobrojnih stručnih članaka, udžbenika za Prirodu i društvo, priručnika za srpski jezik od I do IV razreda, kao i priručnika za učitelje, radnih svezaka, zbirki i drugog didaktičnog materijala. Posebno je zanima metodika srpskog jezika i književnosti. 

Radmila veruje da je učitelj večiti učenik i da se znanje deljenjem umnožava, kao i ljubav.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta ograničen na 30

Fizičko prisustvo je besplatno.  Ako niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanju, obezbeđeno je i praćenje putem interneta po ceni od 500 dinara. Prenos preko interneta besplatan je samo za članove Instituta. Saznajte više o članstvu >>

Napomena: Prisustvom na ovom predavanju stičete 2 boda neformalnog stručnog usavršavanja putem potvrde o praćenju predavanja, koja se izdaje na zahtev pojedinaca i plaća se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje uverenja poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »