Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Besplatna tribina: „Usred srede sa problemom”

„Moć celovite biljne ishrane”

Posetite besplatnu tribinu na temu „Moć celovite biljne ishrane”, koja će se održati u sredu, 16. januara, od 18 do 20:30 časova u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, veliki amfiteatar).

Ova tribina u organizaciji Centra za stručno usavršavanje omogućiće vam da upoznate karakteristike biljne ishrane, efekte ishrane na fiziologiju organizma, korisna medicinska istraživanja i još mnogo toga.

Sve što je potrebno da biste prisustvovali ovoj tribini jeste da na vreme popunite ovu prijavu, s obzirom na to da je broj slobodnih mesta ograničen na 100.

Upoznajte prednosti celovite biljne ishrane

Program tribine osmišljen je tako da svim posetiocima omogući da se upoznaju sa pojmom celovite biljne ishrane, osnovnim komponentama ishrane i njenim uticajem na funkcionisanje organizma.

Deo tribine baviće se i temama iz knjige „Moć ishrane”, autora Kolina T. Kembela i Tomasa M. Kembela, iz koje će biti predstavljeni rezultati medicinskog istraživanja u kome je učestvovalo preko 100.000 ljudi u proteklih 40 godina. Između ostalog, biće vam predstavljena korelacija ishrane i bolesti koje se danas u modernom društvu smatraju glavnim faktorima smrtnosti.

Prisustvo ovoj tribini će vam omogućiti da saznate koji su sve pozitivni efekti celovite biljne ishrane, kako najefikasnije uklopiti ovakav vid ishrane u tokove savremenog društva, kao i kako da upoznate funkcionalne recepte koji će kroz biljne sastojke zadovoljiti potrebe organizma za gvožđem, proteinima, vitaminom B12, mineralima i ugljenim hidratima.

Uz to, saznaćete kako da se suočite sa različitim stereotipima o vegeterijanstvu u društvu, kao i razlozima zbog čega se ova vrsta ishrane zanemaruje i neopravdano etiketira.

Kako biste se što temeljnije upoznali sa brojnim prednostima celovite biljne ishrane, biće vam predstavljeni i neki od najvažnijih principa kojih se treba pridržavati sa ciljem da se na taj način očuva stabilnost i funkcionalnost organizma na visokom nivou.

Agenda tribine:

 • Pozdravna reč moderatora tribine dr Marine Petrović, direktorke Instituta za moderno obrazovanje,
 • Predavanje Matije Bilješkovića i Jovane Mašić na teme:
    

  1. Komponente ishrane
  2. Česte bolesti
  3. S reči na dela
  4. Zašto ove informacije ne dolaze do nas
  5. Lekcije za zdrav život
 • Diskusija sa publikom.

Vaš predavač:

Jovana Mašić – lekar

Predavač na tribini „Moć celovite biljne ishrane?”Jovana je završila Medicinski fakultet u Beogradu i trenutno radi kao lekar u službi hitne medicinske pomoći. Tokom svoje karijere konstantno je radila na usavršavanju na polju ishrane, ali je njeno temeljnije upoznavanje sa benefitima celovite biljne ishrane počelo 2013. godine, nakon što je doživela ozbiljnu povredu kolena.

Uzroci povrede su doveli do toga da se dr Mašić suoči sa ogromnim bolovima koji su se širili duž tela, što je dovelo do toga da se kao jedino rešenje sa medicinskog aspekta predloži ugradnja veštačkog implanta. U tom momentu dr Jelena počinje na ličnom primeru da primenjuje sve svoje znanje o fiziologiji i prelazi na celovitu biljnu ishranu, koja joj je pomogla da se reši ogromnog zdravstvenog problema. Od tada svoje znanje o ishrani i iskustvo stečeno na tom polju deli sa svojim pacijentima, a 2018. je u Šapcu otvorila i restoran celovite biljne ishrane pod nazivom „Green Vibes”.

Matija Bilješković – sertifikovani predavač o biljnoj ishrani

Predavač na tribini „Moć celovite biljne ishrane?”Master diplomu iz oblasti elektrotehnike Matija je stekao na Univerzitetu Severni Ilinois. Tokom studija ozbiljno se bavio sportom, što mu je omogućilo da se upozna sa potrebom organizma za nutrijentima.

Matija je odlučio da 2013. godine promeni režim ishrane i pređe na celovitu biljnu ishranu, koja je podstakla značajne pozitivne promene, ojačala njegov imuni sistem i „napunila” organizam potrebnom energijom. Nakon što je spoznao benefite biljne ishrane, Matija započinje svoje istraživanje na ovom polju i stiče sertifikat o biljnoj ishrani na Univerzitetu Kornel, T. Kolin Kembel CSI (Itaka, Njujork, SAD). Od tada svoje iskustvo i impresije o ovoj vrsti ishrane prenosi kroz razna stručna predavanja širom sveta.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovu tribinu, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta za besplatno praćenje tribine iz konferencijske sale ograničen na 100.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do srede, 16. 1. 2019, najkasnije do 15 sati. Molimo vas da u prijavi označite da li želite da pratite predavanje uživo iz amfiteatra Instituta ili putem Live streama.

Ukoliko niste u mogućnosti da fizički prisustvujete tribini, obezbeđeno je i praćenje putem interneta po ceni od 500 dinara, dok je live stream prenos besplatan za članove Instituta.

Napomena: Potvrde o prisustvu i praćenju tribine izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »