Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

23 Apr

Kroz dramske radionice do korisnih veština za razvijanje tolerancije kod učenika

IDEALnaslovna

Institut za moderno obrazovanje, TeachingAcademy i BAZAART ugostili su brojne predavače na zajedničkom seminaru „IDEAL – interkulturalno učenje kroz dramu”, koji je održan 1. i 2. aprila.

U prostorijama TeachingAcademy, na trećem spratu Beograđanke, učesnici seminara su tokom dvodnevnog usavršavanja stekli korisne veštine, koje će im pomoći da, kroz dramsko odigravanje, kod učenika razviju toleranciju i svest o prihvatanju i uvažavanju drugih vršanjaka.

Znanja uz koja su i nastavnici i đaci na dobitku

Kroz interaktivne radionice i dramske vežbe, posetioci seminara su imali priliku da sagledaju pozicije drugačijih osoba iz više uglova i tako razviju snažnu empatiju. Teorijska pojašnjenja iskusnih predavača pomogla su okupljenima da steknu kompletnu sliku o tome koliko je ovakva metodologija usavršavanja nastavnika važna i korisna.

Ovaj seminar omogućiće učesnicima da đacima približe kritičko mišljenje i podstaknu ih na timski rad, kreativnost i partnerski odnos sa učenicima i nastavnicima. Uz usvojena znanja, svi koji su učestvovali na seminaru stekli su i 16 bodova obaveznog stručnog usavršavanja, koji će im otvoriti dodatne mogućnosti za napredovanje u karijeri.

Nakon seminara „IDEAL – interkulturalno učenje kroz dramu”, TeachingAcademy i Institut za moderno obrazovanje nastavljaju sa organizovanjem zanimljivih radionica, čiji je cilj da zaposlenima u obrazovanju ponude najstručnije usavršavanje. O narednim seminarama možete se informisati putem ovog linka.

Leave a Comment