Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Kreativna drama u nastavi srpskog jezika i književnosti

Pretvorite svoju učionicu u pozornicu

Akreditovani seminar 10. i 11. septembra – 16 bodova

Postanite jedan od nastavnika koji zna kako da primeni veštine kreativne drame na svojim časovima i budite jedan od prvih edukatora u Srbiji koji raspolaže ovim nastavnim metodama. Osavremenite svoje časove i zadržite pažnju učenika, a uz to im dajte neponovljivo iskustvo, novu motivaciju za učenje i razvoj empatije.

Šta je kreativna drama i zašto su vam ove veštine potrebne?

Kreativna drama je metod pedagoškog rada sa učenicima, baziran na njihovom iskustvu i onome što ih zanima – citatima iz knjiga koje im se dopadaju, ličnim doživljajima, školskim predmetima koji su im dragi itd. Drugim rečima, sami učenici su izvor ideja i nije potrebno da polazna tačka bude dramski tekst, kao što je obično slučaj na dramskim sekcijama.

Uz primenu ovog pristupa, svojim učenicima ćete moći da približite gradivo na najneposredniji način i da im prenesete ne samo znanja i veštine već i životne vrednosti. Tokom dramskog procesa koji podrazumeva uključivanje ličnog iskustva i kreativnosti učenika, menja se njihov odnos prema temi koja se obrađuje i oni aktivno učestvuju u svom obrazovanju.

Nove veštine i bodovi za samo sva dana

Akreditovani seminar „Kreativna drama u nastavi srpskog jezika i književnosti”, koji TeachingAcademy organizuje u saradnji sa BAZAART-om, zakazan je za subotu i nedelju, 10. i 11. septembra. Seminar će se održati u prostorijama TeachingAcademy u Beogradu. Svaki učesnik seminara osvojiće 16 bodova za obavezno stručno usavršavanje i steći će kompetencije za nastavnu oblast, predmet i metodiku nastave – K1.

Agendu seminara pogledajte na OVOM linku.

Šta ćete dobiti na ovom seminaru?

 • Dvodnevno usavršavanje, 10. i 11. septembar
 • Razvoj kompetencije K1
 • 16 bodova obaveznog stručnog usavršavanja,
 • Bolje poznavanje svoje nastavne oblasti i metodike nastave,
 • Sertifikat na 16 sati stručnog usavršavanja,
 • Umeće individualnog rada sa učenicima,
 • Razvoj dramskih sposobnosti za sebe i učenike,
 • Nove metode koje ćete primeniti na svojim časovima,
 • Poznanstva i kontakt sa kolegama sličnih interesovanja i mogućnost za saradnju.

Šta učenici dobijaju vašim usavršavanjem?

 • Motivaciju i zainteresovanost za gradivo
 • Razvoj samopouzdanja i tolerancije
 • Veštine timskog rada
 • Preuzimanje odgovornosti
 • Veštine preuzimanja i prepuštanja vođstva
 • Kreativno izražavanje i razvijanje talenata
 • Razvoj empatije i solidarnosti
 • Školske predstave koje su pripremljene na potpuno drugačiji i inovativni način

Vaši predavači

Nataša Kitanoska je profesorka srpskog jezika i književnosti (master) sa velikim iskustvom u osmišljavanju i realizaciji programa stalnog stručnog usavršavanja, a uža specijalnost joj je primena dramskih metoda u obrazovanju i vaspitanju. Uključena je u rad više radnih grupa za razvoj obrazovnih programa u strukovnim i drugim udruženjima. Svoje bogato iskustvo u radu sa osnovcima, primeni dramske tehnike u nastavi i vannastavnim aktivnostima, kao i načine na koje gradi odnose sa učenicima, podeliće sa vama u okviru seminara.

Branijeta Kondžulović je profesorka Srpske književnosti i jezika sa opštom književnošću, stalno zaposlena u Tehničkoj školi za dizajn kože u Beogradu. Učestvovala je u brojnim domaćim i međunarodnim projektima koji se bave unapređivanjem nastave. Autor je zapaženih tekstova i nosilac mnogih priznanja u ovoj oblasti. Nesebično prenosi svoja znanja i iskustva, i od 2006. godine veoma uspešno radi i kao vršnjački edukator.

Kome je seminar namenjen?

Ukoliko želite da dobijete kvalitetno stručno usavršavanje koje ćete moći odmah da primenite na svojim časovima, vi ste nastavnik kakvog tražimo. Program seminara je pre svega namenjen učiteljima, kao i nastavnicima srpskog jezika u osnovnim i srednjim školama, ali poziv je otvoren i za profesore stranih jezika i sve druge koje interesuje kreativna drama u nastavi.

Kreativna drama u nastavi srpskog jezika i književnosti:

Dvodnevni seminar

Broj bodova

16 bodova

Kad

10. i 11. septembar

Gde

Prostorije TeachingAcademy

Predavači

Nataša Kitanoska

Prijavite se! Broj mesta je ograničen

Maksimalan broj polaznika na dvodnevnom seminaru je 30, a zainteresovanost je velika.

Ukupan broj mestaBroj slobodnih mestaPuna cenaTrenutna cena
2595.000 RSD2.500 RSD

Prijavite se! Broj mesta je ograničen

Maksimalan broj polaznika na dvodnevnom seminaru je 30, a zainteresovanost je velika.
Prijave traju do 8. septembra ili do popunjavanja slobodnih mesta. Zbog toga proverite da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavite se na vreme.

Ime i prezime *

E-mail *

Broj telefona *

Ustanova iz koje dolazite