Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

 „Ko čita, ne skita” – III predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”

Treće po redu besplatno predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”, pod nazivom „Ko čita, ne skita,  održaće se 29. novembra od 18:00 do 19:30 časova. Predavanje će se održati u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, Future hub).

Svi zainteresovani iz oblasti obrazovanja ovo predavanje mogu pratiti ako se prijave za prisustvo u prostorijama Instituta putem ovog linka. Osim toga, obezbeđen je i live stream, koji možete pratiti ovde.

Projekat „Ko čita, ne skita” podržao je Sekretarijat za kulturu Beograda, a izvodi se uz podršku Udruženja za edukaciju „Jupiter”.

Otkrijte razliku između čitača i čitaoca

Na ovom predavanju upoznaćete primere dobre prakse koji bude svest o borbi za mlade čitaoce. Predavanje će vam objasniti razliku između čitača i čitaoca i predstaviti vežbe pomoću kojih se kod dece razvija mašta i podstiče želja za čitanjem. Uz to, saznaćete kako izgleda produktivno čitanje koje predstavlja osnovu pismenosti.

Veštine koje ćete usvojiti tokom ovog predavanja mogu se primeniti u svakom nastavnom procesu, a najviše na časovima srpskog jezika prilikom rešavanja problema „neinteresantnih dela” iz školske lektire.

Šta vas očekuje:

  • predstavljanje motivacionih tehnika za podsticanje mašte i „čitanje u slikama”;
  • razvijanje veština pomoću kojih ćete pospešiti čitalačku aktivnost kod dece;
  • prikaz metoda za opismenjavanje učenika kroz književnost;
  • interaktivne radionice na kojima ćete razmenjivati iskustva i ideje sa ostalim učesnicima;
  • demonstracija praktičnih primera sa učenicima koji će biti gosti na predavanju.

Vaš predavač: Maja Bunjac

Maja je profesor srpskog jezika i književnosti i dramski pedagog. Režirala je tridesetak veoma uspešnih i nagrađivanih amaterskih pozorišnih predstava i programa sa decom i mladima uzrasta od 7 do 25 godina. Idejni je tvorac školskog lista „Plavi krug” i autor više publikacija i novinskih tekstova iz oblasti kulture i umetnosti, sporta i iz života mladih.

U poslednjih pet godina dobitnik je tri nagrade za dramsko-pedagoški rad, dve nagrade za originalni dramski tekst i jedne nagrade za najbolju režiju. Iz njene dramske radionice do sada je izašlo 27 mladih ljudi koji se profesionalno bave glumom, dramaturgijom, produkcijom i filmskom i pozorišnom režijom.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo besplatno predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta za praćenje predavanja iz učionice ograničen na 30.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do srede, 28. 9. 2018, najkasnije do 15 sati.

Svi oni koji budu želeli da prate predavanje preko Live streama potrebno je da se prijave putem ovog linka.

Popunite prijavu i na vreme osigurajte svoje prisustvo na predavanju koje će vam pružiti korisne informacije i znanja za vaš profesionalni napredak.

Napomena: Fizičko prisustvo predavanju i praćenje preko Live streama su besplatni. Potvrde o prisustvu i praćenju predavanja izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11 4011 260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »