Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Predavanje iz ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”

Predavanje na temu „Kako da domaći zadaci ipak služe svrsi?”

Predavanje na temu „Kako da domaći zadaci ipak služe svrsi?” održaće se u petak, 12. aprila 2019od 14:30 do 16:00 časova, u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, učionica SH 23 – mala konferencijska sala).

Ovo predavanje u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje namenjeno je svim zainteresovanim prosvetnim radnicima koji žele da unaprede veštine izrade efektivnih domaćih zadataka. Pored praktičnog znanja, ovo predavanje vam može doneti i potvrdu sa 2 boda neformalnog stručnog usavršavanja.

Fizičko prisustvo predavanju je besplatno.

Saznajte kako da motivišete učenike da zavole domaće zadatke

Na predavanju će prisutni imati priliku da saznaju na koji način domaći zadaci mogu učenicima da postanu osnovni vid učenja i usvajanja gradiva svakog predmeta predviđenog nastavnim planom i programom. Saznaćete važnost domaćeg zadatka za uvežbavanje prethodno obrađenog gradiva, kao priprema za naredni čas, usvajanje dodatnog gradiva, razvoj kritičkog i stvaralačkog mišljenja i kreativnosti, ali i za interdisciplinarno međupredmetno povezivanje. Poseban fokus predavanje će postaviti na oblikovanje domaćih zadataka tako da oni za učenike budu efektivni, prilagođene težine i vrste, poštujući princip individualizacije i diferencijacije. Predavanje će vam istaći ključne smernice koje determinišu „dobar” domaći zadatak i motivišu učenike da ih završavaju redovno i sa entuzijazmom.

Vaš predavač:

Nikola Samac, psiholog i školski savetnik

Nikola je diplomirao i magistrirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Njegovo istraživanje, koje se uglavnom bavi izazovima sa kojima se suočavaju deca sa ADHD-om i percepcijom izraza lica i pretećih znakova, predstavljeno je na mnogim međunarodnim psihološkim konferencijama i objavljeno u recenziranim časopisima. Nikola trenutno završava doktorske studije opšte psihologije na istom fakultetu.

U svom radu u International School Savremenoj Nikola nastoji da učenicima predstavi zanimljive i savremene studije, vodeći ih da razviju veštine kritičkog mišljenja i shvate da psihologija i sociologija nisu misteriozne nauke od kojih bi studenti trebalo da se plaše. Pored nastave, Nikola aktivno radi na tome da pomogne učenicima da razviju druge veštine koje su neophodne za održavanje njihovog mentalnog zdravlja kada se suoče sa izazovima u životu.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta ograničen na 50.

* Prijave se prihvataju do četvrtka, 11. 4. 2019, najkasnije do 15 sati. Ukoliko niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanju, obezbeđeno je i praćenje putem interneta po ceni od 500 dinara. Molimo vas da u prijavi označite da li želite da predavanje pratite uživo, u prostorijama Instituta ili putem interneta.

Praćenje predavanja preko interneta besplatno je samo za članove Instituta. Da biste sebi obezbedili besplatno praćenje ovog i mnogih drugih predavanja i događaja u organizaciji Instituta, prijavite se za godišnje članstvo. Saznajte više o ponudi članstva >>

Napomena: Uverenja o prisustvu i praćenju predavanja izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara, u najbližoj pošti ili banci.

Zahtev za izdavanje uverenja poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »