Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

„Izrada testova i Blumova taksonomija”

Centar za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje organizuje besplatno predavanje „Izrada testova i Blumova taksonomija”. Predavanje će se održati u petak, 9. novembra, od 15:30 do 17 časova u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica br. 10).

Da biste pratili ovo besplatno predavanje iz prostorija Instituta, potrebno je da se prijavite putem ovog linka. Za one koji nisu u mogućnosti da fizički prisustvuju predavanju, obezbedili smo i live stream prenos, koji možete pratiti ovde.

Šta vas očekuje?

Oni koji obezbede svoje prisustvo na ovom predavanju imaće priliku da se upoznaju sa metrijskim karakteristikama testa, tipovima pitanja, Blumovom taksonomijom i njenom primenom pri izradi testova znanja. Uz to, predavanje će vam ukazati na važnost definisanja merljivih ishoda predavanja i konstrukciju instrumenta koji će te ishode meriti.

Osmišljavanje testa koji meri sve kognitivne domene učenika od velikog je značaja i za učenike i za nastavnike, pre svega jer predstavlja jedan od glavnih načina za utvrđivanje toga da li je gradivo zaista usvojeno. Takođe, na ovom predavanju nastavnici će imati priliku da se upoznaju sa novom, digitalnom verzijom Blumove taksonomije i njenom primenom u savremenoj nastavi.

Saznajte kako treba da izgleda idealan test

Na ovom predavanju osvežićete postojeća i steći nova znanja iz oblasti izrade testova znanja i Blumove taksonomije. Saznaćete više o karakteristikama testova, o vrstama pitanja i zadacima koji su poželjni ili nepoželjni u testovima, ali i o načinima osmišljavanja pitanja koja mere sve obrazovne nivoe postignuća učenika. Učesnici će kroz vežbe i diskusije obnoviti znanje o Blumovoj taksonomiji i njenoj primeni pri izradi testova.

Vaš predavač: Milja Narančić

Milja je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na Katedri za andragogiju. Master diplomu stekla je na Fakultetu organizacionih nauka, na Katedri za menadžment ljudskih resursa. Tokom školovanja pohađala je mnogobrojne seminare i treninge koji se tiču unapređivanja kvaliteta učenja, komunikacije, razvoja karijere mladih i odraslih osoba itd.

Poseduje višegodišnje iskustvo u vođenju radionica, treninga i seminara iz raznih oblasti za odrasle. Trenutno je zaposlena u kompaniji LINK group na poziciji saradnika za nastavu i učenje. Poseduje široko znanje iz psihologije učenja, psihologije međuljudskih odnosa, menadžmenta ljudskih resursa i ljudskih prava.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo besplatno predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto. Broj slobodnih mesta za praćenje predavanja iz prostorija Instituta ograničen je na 30, a svoje prisustvo možete osigurati popunjavanjem ove prijave.

Prijave za fizičko prisustvo predavanju prihvataju se do četvrtka, 8. 11. 2018, najkasnije do 15 časova.

PRIJAVITE SE >>

Pratite nas preko Live streama

Ukoliko niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanju, obezbeđen je i besplatan Live stream, za koji se možete prijaviti ovde.

PRIJAVITE SE ZA LIVE STREAM >>

Napomena: Fizičko prisustvo predavanju i praćenje preko Live streama su besplatni. Potvrde o prisustvu i praćenju predavanja izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (11) 4011 260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »