Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Besplatno predavanje iz ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”

„Izazovi mentorstva”

Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje organizuje novo besplatno predavanje u okviru ciklusa „Nauči, diskutuj, primeni”. Ovo predavanje na temu „Izazovi mentorstva” održaće se u petak, 21. decembra 2018, od 14:30 do 16:00 u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, učionica broj 10).

Da biste obezbedili prisustvo predavanju, neophodno je da popunite ovu prijavu što pre i među prvima osigurate svoje mesto. 

Za one koji nisu u mogućnosti da dođu u prostorije Instituta, obezbeđen je i Live stream prenos predavanja, koji možete pratiti besplatnoputem ovog linka

Upoznajte se sa kompetencijama mentora

Prisustvo ovom predavanju omogućiće vam da se upoznate sa pojmom i pedagoškim osnovama mentorstva, koje podrazumeva da nastavnik, kao stariji i iskusniji, učenicima pruža podršku, usmerava ih i daje povratne informacije o određenim načinima rada i ponašanja. Usvojićete profesionalne veštine koje će vam omogućiti da sa učenicima ostvarite odnos koji mentorstvo zahteva i tako im značajno pomognete da postanu efikasniji.

Osim toga, tokom predavanja biće razvijena diskusija o tome koje modele mentorstva, strategija i tehnika treba primeniti kako bi se podstakao intelektualni rad i razvoj društveno prihvatljivih obrazaca ponašanja, kao i buduće profesionalno napredovanje i lični razvoj. Takođe, poseban fokus predavanja biće na samim izazovima koje mentori imaju, s obzirom na to da je u pitanju jedinstven personalni odnos.

Teme koje će se obrađivati:

  • „Upoznavanje sa pojmom mentorstva”,
  • „Pedagoški autoritet”,
  • „Profesor kao prijatelj”,
  • „Pedagoški okvir za mentorski rad”,
  • „Individualizacija”,
  • „Predlozi za aktivnosti”.

Vaš predavač: MSc Zorana Živanović

Zorana je završila osnovne i master studije filozofije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dobitnik je nagrada „Borislav Pekić”, „Desanka Maksimović” i „Zlatoustov venac” za svoje autorske radove i retoriku. Trenutno je angažovana u Savremenoj gimnaziji, gde predaje filozofiju i globalne perspektive.

Na osnovu veoma dobrog primera školskog etosa u Filološkoj gimnaziji, u kojoj je pohađala japanski jezik, Zorana nastoji da svoje časove filozofije obogati praktičnim pristupom savremenim filozofskim problemima, jer smatra da je od velike važnosti podstaći u učeniku kritički osvrt na zadate probleme, kao i analitički pristup. Sa učenicima Savremene gimnazije radi na razvoju sposobnosti jasne i valjane argumentacije, logičkog razmišljanja, analize problema savremene filozofije i samostalnog rezonovanja kompleksnijih problema današnjice.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo besplatno predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta za praćenje predavanja iz učionice ograničen na 30.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do četvrtka, 20. 12. 2018, najkasnije do 15 sati.

Svi oni koji budu želeli da prate predavanje preko Live streama potrebno je da se prijave putem ovog linka.

Napomena: Fizičko prisustvo predavanju i praćenje preko Live streama su besplatni. Potvrde o prisustvu i praćenju predavanja izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »