Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

17 Oct

  • By elena.dragicevic
  • In Vesti
  • Comments Off

IMO na #How2PR panel-diskusiji o upotrebi novih tehnologija u obrazovanju

#How2PR panel-diskusija

Društvo Srbije za odnose s javnošću, Institut za moderno obrazovanje i Savremena gimnazija održali su u četvrtak, 12. oktobra, od 18 časova, #How2PR panel-diskusiju o upotrebi nove tehnologije u obrazovanju. Panel-diskusija je održana u prostorijama Instituta, na trećem spratu Palate Beograd (ulaz iz Kralja Milana).

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa značajem korišćenja savremenih tehnoloških uređaja u obrazovnom procesu u Republici Srbiji, kao i da sagledaju postojeće prakse u obrazovnim sistemima u zemlji, koji su kreirani po ugledu na najsavremenija međunarodna rešenja.

Savremena gimnazija kao primer efikasne primene tehnologije u nastavi

Iako sve više škola u Srbiji primenjuje tehnološke inovacije u svom radu, sklonost ka tradicionalnim nastavnim metodama i sredstvima još uvek preovladava u našem obrazovnom sistemu. Upravo iz tog razloga, ova panel-diskusija imala je za cilj da skrene pažnju na efikasnost i prijemčivost novog koncepta učenja, koji omogućava novim generacijama srednjoškolaca lakše, brže i efikasnije usvajanje gradiva.

Savremena gimnazija, koja je prepoznatljiva po upotrebi tehnologije u nastavnom procesu, na panelu je predstavila najnovije nastavne alate koji današnje đake sa uspehom obrazuju za buduće lidere u svim oblastima društvenog i ekonomskog života.

Učesnici #How2PR panel-diskusije bili su Marija Milenković, u ime Instituta za moderno obrazovanje (IMO), Svetlana Belić Malinić i Bojan Milanović, iz Savremene gimnazije, Kosjenka Petek, predstavnica Apple centra, Branka Miranović iz LINK groupa i Aleksandra Strugar, učesnica projekta OKmatematika. Moderatorka je bila Gordana Pješčić iz Škole za savremeno društvo.