Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Tribina „Usred srede s problemom”

Prikaz rezultata projekta na temu „Digitalni uređaji i elektromagnetno zračenje”

U sredu, 29. maja 2019, od 18:00 do 20:00, održaće se tribina iz ciklusa „Usred srede s problemom” sa prikazom rezultata projekta „Digitalni uređaji i elektromagnetno zračenje”. Mesto održavanja tribine je u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, velika konferencijska sala).

Ova tribina, u organizaciji Centra za razvoj karijere, namenjena je svim zaposlenima u oblasti obrazovanja, roditeljima i učenicima.

Za tribinu se možete prijaviti OVDE.  

Da li smo zavisni od digitalnih uređaja?

Tribina će predstaviti rezultate učeničkih istraživanja u vezi sa procenom elektromagnetnog zračenja koje emituju Wi-Fi uređaji na ljude i okolinu. U odnosu na dobijene rezultate istraživanja, tribina će predstaviti i utvrđenu vezu između elektromagnetnog zračenja i pojave zamora, razdražljivosti, agresije, hiperaktivnosti, poremećaja sna i emocionalne nestabilnosti.

Vaši predavači:

MSc Branislava Blajvaz

Branislava je diplomirala na studijama medicinske fizike, nakon čega je masterirala metodiku nastave na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu 2011. godine. Dobitnik je mnogobrojnih republičkih nagrada, „Svetosavskih povelja” i laureat je fonda „Talenti” AP Vojvodina. Kao član Tima za realizaciju dvojezične nastave učestvovala je u projektu „Multiligualism аs а Condition For EU Integration”. Pored toga, bila je deo projekta „Škole za 21. vek” i nekoliko eTwinning projekata.

 

MSc Zorana Nedeljković

Profesorka fizike Zorana Nedeljković diplomirala je na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završila i master studije. Učestvovala je u istraživanjima i na međunarodnim konferencijama iz oblasti metodike nastave fizike. Trenutno je na doktorskim studijama na matičnom fakultetu na modulu – Nastava fizike. U radu sa učenicima želi da kod njih podstakne razvoj logičkog razmišljanja i radoznalost u vezi sa fizičkim pojavama u prirodi, njihovim uzrocima i značajem.

Slobodno vreme Zorana voli da provodi sa porodicom i prijateljima. Uživa u čitanju knjiga, trčanju i šetnjama u prirodi.

MSc Ana Vlašić

Ana je diplomirala i magistrirala na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, u delu za nanoelektroniku, optoelektroniku i lasersku tehniku. Njen magistarski rad bio je zasnovan na eksperimentu koji je sproveden u saradnji sa Laboratorijom za spektroskopiju plazme i laser, na Institutu za fiziku u Zemunu. Njen entuzijazam u radu u laboratoriji naveo ju je da se upiše na Fizički fakultet da bi stekla doktorat iz eksperimentalne fizike. Njena disertacija se razvija u saradnji sa Laboratorijom za materijalnu fiziku u ekstremnim uslovima. Dosadašnji rezultati predstavljeni su na međunarodnim konferencijama.

Odlučila je da svoju ljubav prema fizici podeli sa mladim ljudima koji obećavaju. Njena namera kao nastavnika jeste da usmerava svoje učenike prema rešenju koristeći i najkraći i najduži put tako da svaki strah od fizike nestane. Trudi se da nauči učenike da shvate bilo koji problem i da ne odustanu dok se sve ne reši.  Slobodno vreme provodi sa prijateljima i porodicom, zabavljaju se filmovima, emisijama i igrama. Ona poseduje strast za kuvanjem i voli da pohađa časove kuvanja. Njena nedelja nije potpuna bez redovnog vežbanja u teretani.

MSc Mirjana Rakićević

Osnovne i master akademske studije završila je na Fizičkom fakultetu u Beogradu.  Kao student bila je aktivni član Studentskog parlamenta Fizičkog fakulteta. Pohađala je brojne seminare u vezi sa nastavom u fizici. Bila je aktivni član u popularisanju fizike u osnovnim i srednjim školama širom Srbije i regiona.  Učestvovala je u naučnom projektu u oblasti jonizovanih gasova i plazme na Institutu u Zemunu. Svoje predavačko iskustvo sticala je u osnovnim i srednjim školama u Beogradu. 

Više godina je privatni nastavnik mnogim osnovcima i srednjoškolcima. Aktivni je član akademskog hora „Obilić”.

 

Kako da se prijavite?

Za tribinu se možete prijaviti OVDE.  

Šta su noviteti na IMO? 

U skladu sa našom misijom, a sa ciljem da kvalitetno stručno usavršavanje bude dostupno svima vama odlučili smo da vam uz besplatno fizičko prisustvo na tribini poklonimo i potvrdu o praćenju tribine. Prisustvom stičete 2 boda neformalnog stručnog usavršavanja.

Ako niste u mogućnosti da fizički prisustvujete tribini, obezbeđeno je i praćenje putem interneta po ceni od 500 dinara (u cenu ulazi i potvrda o praćenju tribine)

Prenos preko interneta besplatan je samo za članove Instituta. Pored mnoštva pogodnosti i članovi koji prate tribinu dobijaju potvrdu o praćenju. Saznajte više o članstvu >>

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260 ili na imejl: office@institut.edu.rs. 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »