Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

04 Jun

  • By Aleksandra Ikonov
  • In Vesti
  • Comments Off

U sredu, 29. maja 2019, Centar za razvoj karijere Instituta za moderno obrazovanje održao je za sve zaposlene u obrazovanju i roditelje predavanje pod nazivom „Digitalni uređaji i elektromagnetno zračenje”. Predavači su bili učenici Savremene gimnazije sa profesorkom fizike MSc Zoranom Nedeljković, učenici Srednje škole za informacione tehnologije sa profesorkom fizike MSc Mirjanom Rakičević i učenici International School Savremene sa profesorkom fizike MSc Anom Vlašić. Koordinator čitavog projekta bila je MSc Branislava Blajvaz, profesorka fizike.

Cilj ove tribine bio je da se predstave rezultati učeničkih istraživanja u vezi sa procenom elektromagnetnog zračenja koje emituju Wi-Fi uređaji. U skladu sa dobijenim rezultatima istraživanja, tribina je istakla i vezu između elektromagnetnog zračenja i pojave zamora, razdražljivosti, agresije, hiperaktivnosti, poremećaja sna i emocionalne nestabilnosti.

Svi prisutni učenici su izneli svoje stavove o uticaju digitalnih uređaja u svakodnevnom životu, kao i u školskom okruženju. Tribina je učenicima poslužila kao dobra smernica da na sopstvenom primeru provere pod kolikim su uticajem elektromagnetnog zračenja i kako ono utiče na njih.

Moderator predavanja bila je MSc Aleksandra Ikonov, stručni saradnik Instituta za moderno obrazovanje.